0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Bir çok yağ eksiltme sorununu okudum, araştırdım forumda ancak benim eksiltme oranım fazla olduğundan yeni konu açmak istedim. Eğer hatalı isem özür dileyerek, yöneticilerden ricam uygun başlığa aktarmaları.2008 Auris 1.6 Benzin + LPG 192000 km. Benim ilk aracım ve 5 senedir, 140 binden beri kullanıyorum. Önceleri yağ eksiltme sorununu birden karşıma gelen ''düşük yağ basıncı '' uyarısıyla anladım. Sanayideki normal ustam görünürde yok motoru da açtırma kullan satana kadar yağ ekleyerek dedi. 10 binde 1.5-2 lt eksiltiyordu.Çok uzatmıyayım.. Geçen sene gittiğim bir Toyota özel servisi motoru indirmek lazım demişti.Bugün de başka bir Toyota özel servisine gittim; 2 lt yağ eksiltmiş dedi. Hesaplamalarıma göre son 1000 km de bahsedilen bu eksiltme çünkü yarım litre eksik denmişti ve eklemiştim 2-3 ay önce. Lifte almadı aracı. Rektefiye olmadan düzelmez bu saatten sonra dedi.Araç ''düşük yağ basıncı'' dediğinde de, 2 LT eksilttiğinde de hiç bir zaman yağ lambası yanmadı..30bin TL dedi rektefiyeye de. Şimdi aklımdaki sorular:1- Rektefiye buna kesin çözüm müdür? Rektefiyeli araç satılırken problem mi? (Aracı bu şekilde satıp kul hakkına asla girmek istemem)2- Rektefiye 30 binle kalır mı? O da değişçek vb.. fiyat artar mı..?2- Mobil 5-30 esp ve formula kullanıyordum.. bir ara kalınlaştırayım azalır belki diye Mobil 5-40 kullanmıştım. Azalmadı. 10-40 mı denemeliyim? Bir zararı olur mu?İnanın ilk aracım ve kullanmak dışında arabalarla ilgili hiç bir bilgim yok. Yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.Teşekkürler & Sağlıkla kalın..
Cevabınız için çok teşekkürler. İş arkadaşımın eşinden almıştım arabayı expere falan sokmadım tertemiz bakmış diye. Sanmıyorum kmsi ile oynayacağını. İlk yağ eksilttiğinde var mıydı böyle bir sorun demiştim bana denk gelmedi demişti. En fazla yağ eksilttiğini bilip de söylememiş olabilir ya da 5000 de 1lt normal görmüştür belki. Bu arabalara 4.2 lt mi yağ konuyor? İki çizgiden yukarıdakine mi dayanması lazım yağ çubuğunda tam dolumda? Daha yakından gözlemleyeceğim artık buna göre?
Hasan bey ve Ümit bey teşekkür ederim yorumlarınız için. Sandık motoru yalnızca yetkili servise mi soruyoruz? Bir de km 0 mı oluyor bu şekilde? Doğru ürünlerden bahsedebilir misiniz belki hala yavaşlatma şansım vardır?