0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Son uzun yolumda farkettim frene basınca direksiyon titriyor. Düşük hızlarda frenlemede hissedilmiyor. Sebebi ne olabilir acaba?
10 bin km önce fren diskleri tornaya gitti ve balatalar yenilendi halbuki bu kadar çabuk torna istemesi normal mi?
Dediğiniz her şeyi yapmış olabilirim. Zonguldak tarafında tepelere çıktım indim. Bolu dağını kullandım. Doğal olarak çok fren kullandım. Akçakoca tarafında navigasyon martifetiyle bol kasisli bir yola girdim 2 - 3 kez sert girdim. Çukarada girdim. Ve mola yerinde kendim aracı yıkadım ancak lastiklere tutmadım. Sonuç olarak benim soruna istemeyerek sebebiyet verdiğim açık galiba. Çünkü siz yıkama diyince, zaten ben yıkama sonrasında fark etmiştim. 😕 Neyse ki bakımı geldi bakımda yaptıralım artık. 😐
Titreme yapma işi o günden sonra çok aşırı azaldı. Yinede kafamda gıcık oluşunca aracı bakıma 500 km daha varken götürdüm. Dün bakıma götürdüm tornaya gönderdiler ön diskleri. Test yaptı usta şuanlık sıkıntı kalmamış gibi görünüyor. O gün öyle böyle değildi çok moralim bozulmuştu yolda. Düşük hızlarda yoktu yüksek hızlarda vardı.