Gönderen Konu: Frene basınca direksiyon titremesi  (Okunma sayısı 985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Frene basınca direksiyon titremesi
« : Mayıs 16, 2022, 10:21:20 »
Son uzun yolumda farkettim frene basınca direksiyon titriyor. Düşük hızlarda frenlemede hissedilmiyor. Sebebi ne olabilir acaba?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Toyota Club Türkiye

Frene basınca direksiyon titremesi
« : Mayıs 16, 2022, 10:21:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Frene basınca direksiyon titremesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2022, 12:42:04 »
Ön diskler eğilmiş torna yaptırın düzelir,mümkünse sökmeden üzerinde torna yapacak yer bulursanız daha iyi olur yalnız balatalarıda değiştirmek zorundasınız,vakit kaybetmeden bir takım nıbk balata siparişi verin torna sonrası takılsın bişey kalmaz düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2022, 14:00:17 »
Son uzun yolumda farkettim frene basınca direksiyon titriyor. Düşük hızlarda frenlemede hissedilmiyor. Sebebi ne olabilir acaba?

Ümit bey nokta atışı yapmış. Hemen yaptırın. Geçen zaman tablalarınıza da zarar verir ve titreme yanında ses de yapmaya başlar. Balataları unutmayın.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2022, 05:34:27 »
10 bin km önce fren diskleri tornaya gitti ve balatalar yenilendi halbuki bu kadar çabuk torna istemesi normal mi?
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2022, 08:41:53 »
10 bin km önce fren diskleri tornaya gitti ve balatalar yenilendi halbuki bu kadar çabuk torna istemesi normal mi?
Normal şartlarda bu kadar kısa zamanda disk eğilmez ama sıcak disk ile su birikintisine girdiyseniz yada mola yerlerinde soğuk su tutulduysa (park elemanları sormadan yıkıyorlar) veya aşırı fren yaptıysanız ve soğuğa maruz kaldıysa eğilebilir,bazen aşırı ısınmış diskte sert fren yapılınca bile eğilebiliyor,diğer ihtimalde tornayı yapan iyi yapmamıştır yada montaj yapan jant göbeğini tel fırça ve zımpara ile temizlememiştir,sert çukura düştüyseniz porya salgı yapmış olabilir,bu ihtimallerin hepsi uzman bir usta tarafından detaylı inceleme yapılmalı,son olarak ta Toyota'nın sorunlu disk'ine denk gelmiş olabilirsiniz,bazı modellerde çıkabiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2022, 09:55:30 »
Dediğiniz her şeyi yapmış olabilirim. Zonguldak tarafında tepelere çıktım indim. Bolu dağını kullandım. Doğal olarak çok fren kullandım. Akçakoca tarafında navigasyon martifetiyle bol kasisli bir yola girdim 2 - 3 kez sert girdim. Çukarada girdim. Ve mola yerinde kendim aracı yıkadım ancak lastiklere tutmadım. Sonuç olarak benim soruna istemeyerek sebebiyet verdiğim açık galiba. Çünkü siz yıkama diyince, zaten ben yıkama sonrasında fark etmiştim. 😕 Neyse ki bakımı geldi bakımda yaptıralım artık. 😐
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2022, 15:13:22 »
Dediğiniz her şeyi yapmış olabilirim. Zonguldak tarafında tepelere çıktım indim. Bolu dağını kullandım. Doğal olarak çok fren kullandım. Akçakoca tarafında navigasyon martifetiyle bol kasisli bir yola girdim 2 - 3 kez sert girdim. Çukarada girdim. Ve mola yerinde kendim aracı yıkadım ancak lastiklere tutmadım. Sonuç olarak benim soruna istemeyerek sebebiyet verdiğim açık galiba. Çünkü siz yıkama diyince, zaten ben yıkama sonrasında fark etmiştim. 😕 Neyse ki bakımı geldi bakımda yaptıralım artık. 😐
Yalnız üzerinde torna yapan bir yer bulun,çünkü porya salgısı vs hepsi olabilir o yüzden üzerinde torna işlemi hepsini kökünden çözer.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2022, 06:05:22 »
Titreme yapma işi o günden sonra çok aşırı azaldı. Yinede kafamda gıcık oluşunca aracı bakıma 500 km daha varken götürdüm. Dün bakıma götürdüm tornaya gönderdiler ön diskleri. Test yaptı usta şuanlık sıkıntı kalmamış gibi görünüyor. O gün öyle böyle değildi çok moralim bozulmuştu yolda. Düşük hızlarda yoktu yüksek hızlarda vardı.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2022, 06:56:29 »
Titreme yapma işi o günden sonra çok aşırı azaldı. Yinede kafamda gıcık oluşunca aracı bakıma 500 km daha varken götürdüm. Dün bakıma götürdüm tornaya gönderdiler ön diskleri. Test yaptı usta şuanlık sıkıntı kalmamış gibi görünüyor. O gün öyle böyle değildi çok moralim bozulmuştu yolda. Düşük hızlarda yoktu yüksek hızlarda vardı.
Düşük hızda pek hissettirmez zaten kısa mesafe de durduğu için sıkıntı olmaz,80 km üstünde bariz titretir.
TOYOTA CORONA 3S FE