0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Filitremarketim de 225 tl ama filitremarketim kendi ithalatçı olduğu için belki biraz daha pahali satiyor olabilir. Boyle bir durum varmis sanirim. Resmi kanallar bayiler satis yapsin diye daha pahali satiyorlar mis. Motul yağlari bilgim kadariyla bu yüzden kendi internet sitesinde daha pahali. Bu arada ben bu saticidan bosch filitre aldim. Problemli geldi degistirdiler. 10.000 km kullandim yirtilma vs olmadi.yine bu saticidan Aralik gibi mann filitre aldim daha kullanmadim ama gozume olumsuz bir durum çarpmadi arabada filitre marketimden aldigim var onunla karsilastirirm takmadan. N11 vs cok guvenilir gelmeyebilir ama bu Satıcı uzun zamandir olan satici herhalde bir problem olsa n11 kendi icinde barindirmaz.
Sattığım corolla aracımda js asakashi de kullandım mann filtre de. Mann a kalitesiz demek için bu işlerden anlamamak lazım. Keza js asakashi de öyle. Kaliteli bir filtre. Bir ürünü överken diğerini gömmek bizim toplumun hastalığı. Mann filtre pekçok üreticinin oem üreticisi. Nasıl bir inceleme yeteneği varsa kağıdından yapışkanından kalitesiz olduğunu anlamış bazı arkadaşlar. Yüzbinlerce kullanıcı bunu anlamamış. Şaka gibi.
Bugun Nibk marka ön balatalari serviste taktirdim. Once diski tornaladilar sonra balatalar takildi. Arkalar bi 15k gider dediler onlari elletmedim.Toplamda ön 2 disk tornalama ve ve balata işciligi 465Tl verdim.Balatayi servisin ustasi col begendi. Kendi aracima takarim bundan dedi. Malzemelerini yapisini cok sevdi.Aracin frenlerini henuz sert bir teste tabi tutmadim. Frenler yumusadi, ses ilk etapta yok.. kutudan cikan bakir gresi de balatanin arkasina o plakaya surerek takti usta. Islemden memnunum..
@Ufuk Sönmez (16363) merhaba. Sizden nibk marka ön ve arka balata takimi almistim yaz başinda..Ön balatalari serviste taktirdim (diskleri tornalayip taktilar) Sorunum şoyle: 120 ve ustu hizlarda fren yaptigimda aracta ugulutu olusuyor ve fren pedalinda titresim hissediyorum. Direksiyonda titresim yok, 120 alti hizlarda sehir icinde hic bir titresim,ses,ugultu yok.. fakat 140 150 gibi hizlarda bu oluyor.Yardimci olur musunuz, neden oluyor bu. Arka balatalari henuz taktirmadim. Arac 38bin km de , ustundeki diskler orjinal..Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 22, 2022, 12:32:28[/time]Arac 2019 model vision paket mds corolla bu arada.
Serviste torna yapiyorlar mi? Benim diskleri direk degistirmislerdi..
Sadece standartlarda olaması yeterli değil,eğer torna doğru yapılmamışsa yine uğultu ve titreşim yapar,zaten titreşim var diyorsunuz ya disk torna olamsı gerektiği gibi pürüzsüz yapılmadı yada torna sonrası sürüş esnasında sıcak disk ile suya veya farkında olmadan yıkamaya girmiş olabilirsiniz,aynısı form üyemiz @Mustafa Kervan (40001) (yanlış hatırlamıyorsam kusura bakmayın) bey'in başına gelmişti o'da seyehat esnasında araç yıkanmıştı,herşeyden ziyade artık yaz aylarında bile kuvvetli yağış görüyoruz, Diskler sıcakken bir anda yağış bastırırsa yine disk eğilmesi oluşabilir,2017 Eylül ayında Hatay'dan İzmir'e giderken Pozantı da durdum normalden soğuk bir hava vardı ve diskler eğildi :)gerisini siz düşünün.Diskteki eğriliği görmenin en garanti yöntemi osiloskop ile kontrol etmektir,aynı sorunu foryada yapar sert çıkara düştüyseniz forya salgı yapmış olabilir.
Umit bey merhaba. Arac konusunda titiz ve hassas biriyimdir..Balatalari ilk taktirip uzun yola ciktigimda vardi bu sorun ama dedim herhalde alisma suresi gecer falan demistim ama gecmedi.Sicak disklere su tutmam, uzun yolda arac yikatmam.Yazin herhangi bir sekilde uzun yolda yagmura da maruz kalmadim.Diskleri servis tornalatmisti..Balatalari taktirirken tem otonun tarif ettirdigi sekilde bakir greslerini falan uygulatarak taktirdim.Cukura dusme konusuna gelince foryalari da kontrol ettirecegim tabi ama dedigim gibi araci nazik ve dikkatli kullanirim..38 bindeki aracin disk degisimi gerekliligi ilk kez basima geliyor. Bir aksilik var ,ya servisin tornasinda ya da balatada..Yetkili servis de torna isini beceremiyorsa kime guvenecegiz..Benim ogrenmek istedigim eger problem balata kaynakliysa tem oto urunun arkasinda duruyor mu? Neticede ben diski foryayi falan hepsini kontrol ettirecegim..Tem otodan araci aldim alali hem bakim hem sarf malzemesi aliyorum,oyle cirkefe yatacak bir musteri tipinde olmadigimi bilir ufuk bey..
En büyük sıkıntılardan biri de bu. Sanayideki parçacılara güvenilmiyor ki, orjinal kutunun içine çakma ürün koyuyor. Bu arada mann in püf noktasını bize de söyler misiniz. Biz de bilelim aldanmayalim.