0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba forum uyemiz tem otodan ön arka nibk balata takimi aldim,nasipse yaz bitimi taktircam sorum şu: Paket icin de balatalarla birlikte bir takim gres yagi ve civata tel gibi seyler var. Balatalari taktirtirken ustaya belirtmem gereken ozel bir durum var mi? Bir de internetten uygun fiyata orjinal mann yag filtresi buldum (2019corolla vision aracim) mann filtresini tavsiye eder misiniz? Elimde bir tane de orjinal filtrem var, stok amacli alacagim bir tane de mann.
Bu islemi ustalar bilir herhalde degil mi? O bakir gresi nereye sureceklerini:) normalde de mesela balata degisirken her usta yapar mi bu islemi? Servis de yapiyor mu mesela bu islemi merak ettim.
Mann kullanıyorum bundan önce JS Ashakashi kullanıyordum, Mann resmen kalitesizlik akıyor. JS varken tercih edilmemeli.
Bir kullanıcı olarak bu ayrımı nasıl yapabiliyorsunuz merak ediyorum? Ne yaşadın da kalitesiz olduğuna kanaat getirdin Anıl?
Bunu gercekten ben de merak ediyorum forumdaki bu js aşkıni da anlamiş degilim. Tamam ben de js aldim kullaniyorum ama fiyat performansa uygun başka hic bir urun yok mu bu canina yandigim toyota araclar icin ? Yanlis hatirlamiyorsam ufuk beyin filtre incelemeleri basliginda mann filtre yoktu.
Fiyat performans ürünü diye bişey yok malesef, aslında öyle ürünler varda (sizi tenzih ederim)bizim millet bu tabiri fiyat konusunda ucuz kalite konusunda kaliteli ürünler olarak anlıyor,Ürünün size hizmet ettiği süre boyunca en üst limitlerde hizmet etmesi o ürünün fiyat performans ürünü olduğunu gösterir,yoksa ucuz ve kaliteli diye bir dünya olmaz kimse iyi malını ucuza satmaz satamaz, formda ki js asakhaski aşkında ürünün gerçekten kaliteli olmasından geliyor, @Ufuk Sönmez (16363) in filtre inceleme konusunda Man filtre incelemesi var,Mann kötü bir marka değil ama orjinalini bulmak kaydıyla,hatta işçiliğine,tecrübesine çok güvendiğim aynı ufuk beyler gibi tek markaya hizmet veren Volkswagen özel servisi olan bir ustam da Mann filtre kullanıyor ama kendisi direk yetkili distribütöründen alıyor ürünleri.
Bugün bir arkadaşımla bu konuyu konuştuk, FILTRON marka filtre seti satın almış, hava, yağ ve polen filtresi 163 tl. 1.33 aracı 2017 model daha önce 3 defa bu markayı kullanmış memnun bende js ile farkını duyunca şaşırdım açıkcası, bu markayla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Filtron mann'in yan ürünü diye biliyorum. Çakma/sahte olmamak şartıyla, filtron gayet kaliteli bir markadır. Çok kaliteli ürün (mann vb) yerine bence kaliteli ürün (filtron) de tercih edilebilir.Ancak, fiyat biraz düşündürücü, filtre setini 163₺'ye arkadaşınız nereden ve n zaman almış, öğrenebilir miyim?
https://urun.n11.com/filtre-setleri/toyota-corolla-133-mann-filtron-filtre-bakim-seti-2009-2018-P495301273Buradan satın almış 195 tl ama sepette 164 oluyor.
Hocam filtrenin kalitesi hakkında son kullanıcıların yaptigı olumlu veya olumsuz yorumlar bana genellikle mübalağa gibi geliyor. Kullanıcı örneğin aynı yağ filtresini cok uzun süre kullanıp motorla ilgili sorun yaşarsa bu sorundan bir yere kadar filtreyi sorumlu tutabilir (kullanılan yağ vb. diğer faktörler de sorumludur) ama yağ filtresinin görevini 10000km boyunca iyi yapıp yapmadığını ustayım diyen bir kişi bile bence gözüyle yağa, filtreye ve motor aksamlarına bakarak anlayamaz, bu ancak bağımsız bir laboratuar ortamında anlaşılabilir.Benim bildiğim dünyanın en kaliteli filtre markası mann'dir ama maalesef piyasada çok sahtesi mevcut, insan gönül rahatlığıyla her yerden alamıyor.Ayrıca, JP asakashi japon markasi olmakla birlikte, çin üretimi diye duymuştum, kutusunda da made in japan filan yazmıyordu (açıkçası nerede üretildiği bile yazmıyordu). Amacım jp asakashi filtrelerini kötülemek kesinlikle degil, sonuçta arkasında japon teknolojisi var.Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 16, 2022, 15:58:29[/time]Üstat, fiyat-performans oranı esasen iktisat, finans ve mühendislikte sıkça kullanılır ve bir ürünün birim fiyatına karşılık gosterdigi performansı ifade eder. Bu itibarla, örneğin ucuz x marka bir filtrenin performansı yüksekse fiyat-performans oranı da yüksek olur ve bu x marka ürün -mann filtreden daha kaliteli olmasa bile- mann filtreden daha yüksek fiyat-performans oranına sahip olabilir (yani aslında bizim millet bu tabiri doğru anlıyor diyebiliriz). Fiyatı ne olursa olsun kullanicinin yüksek kaliteyi (performansi) tercih etmesi ise başka bir durumdur.