Gönderen Konu: Corolla 3bin devirden sonra yavas hızlanma ve hafif silkeleme sorunu  (Okunma sayısı 2331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
Aracım 2008 model 240 bınde dizel corolla.Gectigimiz yazdan beri araç hızlanirken ozellikle 3bin devirden sonra yavas hizlaniyor ve yavas hizlanmayla beraber  hafif silkeleme yapiyor.Rölantideyken sogukta hafif dalgalanma yapiyor biraz isinca geciyor.Araca fazla binmiyorum yılda 8 9bin km anca yapiyorum.Kendi dusunceme göre mazot filtresi felan degistim partikul temizligi yaptım fakat hala düzelmedi.Bir kaç ay önce usta ayaküstu baktı enjektörden dedi enjektorcuye sordum söküp bakmam lazım dedi fakat enjektorden olsa araba soguk havada calismaz felan dedi pek ihtimal vermedi.Bir arkadasimda maf sensoru(hava filtesinin sensoruymus galiba) olabilir dedi kendi aracinda basina gelmis bu tarz bisey olabilirmi başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.enjektörcü 4enjektor ariza tespiti icin makineye baglamaya 600tl fiyat cekti.Enjektorden olduguda belli degil bos yere 600tl vermek istemiyorum.Sizce neden olabilir bu sorun fikirleronizi ve goruslerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Maf sensörü mantıklı temizlemesi kolay zaten,bide araç devamlı şehir içi kullanılıyorsa sağırlaşmış olabilir biraz devir göstermek gerekli,malesef dizel araçlarda böyle bir durum var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.