Gönderen Konu: 2013 Makyajli kasa avensis akü degisimi sonrasi bagaj kilidi kilitlememe sorunu  (Okunma sayısı 606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Akü bitti ve değişimini yaptık. Akü değiştirdikten sonra benzincide arac stop halinde bagaj kapağını actim ve kapatırken kapak kapanmadı, bor kac defa sert vurarakta kapatmayı denedim kapanmadı. Arabayı çalıştırdım kapıdan kilitleri kapatıp açtım ve o şekilde tekrar kapattım bu sefer kapandı neyse dedim devam ettim. Ertesi sabah eşim bu sefer kendi anahtarıyla tabi yine arac stop halinde bagaji açıyor ve sonra aynı senaryo kapatamıyor, beni arıyor ve araci çalıştırıp kapıdaki kilit düğmelerini kapat aç yapmasını söyledim ve yapınca düzeldi. Akü degisiminde kutup başlarını ayırarak değiştirdik diyei böyle olmuştur acaba bu konu hakkında bilgisi olan var mi? 1 hafta oldu daha böyle bir durum tekrarlamadi. Akü değişimlerinde yardımcı Akü kullanarak mi degisim yapmak gerekiyor acaba?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Yardımcı akü kullanarak değişim yapılması en mantıklısı ama genelde akü sökülerek değiştiriyorlar, değişik arızalar oluşabiliyor ama hepsi genelde geçici arızalardır,devir saati bir iki gün yüksek çalışır vs sma hepsi düzelir,bağaj anahtarı tozlanmış tutukluk yapmış olabilir vd40 sprey ile temizleyin faydası olur,camların auto özelliği kaybolmuşsa hepsini indirin tek tek kaldırın ve düğmeyi kapandıktan sonra 5 sn kadar çekili tutun tekrar hafızaya alır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.