Gönderen Konu: Ankara içi 10bin bakımı için servis önerisi  (Okunma sayısı 13690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
Ankara içi 10bin bakımı için servis önerisi
« : Mayıs 09, 2022, 10:20:54 »
Herkese Merhabalar ;
Aracım 2008 model 1.4 d-4d comfort yarı otomatik Auris .
Aracımı 5 ay önce aldım ve 10 bin bakım zamanı geldi .
Şu zamana kadar hep toyota efe de bakımları yapılmış .
Aracımda gözüme çarpan bir sorun gözükmüyor sadece 10bin periyodik bakımını yaptıracağım .
Toyota efeden fiyat aldığımda bakım için 2380 tl fiyat verdiler ve bana çok geldi .
Ankara içerisinde önerebileceğiniz bir yer var mı ?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2022, 11:26:33
Yeni Dörtnal otomotiv de TYT Otomotiv olarak iki firma buldum forumdan araştırma yaparak .
Başka önerebileceğiniz bir servis var mı ?  Bu yazdıklarıma gidip memmun olan ya da şikayeti bulunan var mı ?

Toyota Club Türkiye

Ankara içi 10bin bakımı için servis önerisi
« : Mayıs 09, 2022, 10:20:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara içi 10bin bakımı için servis önerisi
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2022, 11:42:51 »
Dörtnalı artık şahsen ben önermiyorum, çok zorlama ile iş yaptırabilir oldum. İyi ustalar ama hem yoğunlar, hem başka markalara girdiler, hem de dediğim gibi kendi kafalarına göre iş yapıyorlar, müşteriyi kaale almıyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2022, 12:05:52 »
Herkese Merhabalar ;
Aracımda gözüme çarpan bir sorun gözükmüyor sadece 10bin periyodik bakımını yaptıracağım .
Toyota efeden fiyat aldığımda bakım için 2380 tl fiyat verdiler ve bana çok geldi .

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 09, 2022, 11:26:33[/time]
Yeni Dörtnal otomotiv de TYT Otomotiv olarak iki firma buldum forumdan araştırma yaparak .
Başka önerebileceğiniz bir servis var mı ?  Bu yazdıklarıma gidip memmun olan ya da şikayeti bulunan var mı ?
Dörtnalı artık şahsen ben önermiyorum, çok zorlama ile iş yaptırabilir oldum. İyi ustalar ama hem yoğunlar, hem başka markalara girdiler, hem de dediğim gibi kendi kafalarına göre iş yapıyorlar, müşteriyi kaale almıyorlar.

Sasmazda Toyota uzerine uzmanlar otomotiv var. Ancak, uzmanlar toyota da h.sonu kalabalık olabilir, hafta içi giderseniz göreceğiniz ilgiden daha fazla memnun kalırsınız diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2022, 13:31:11 »
Tyt otomotivi önerir misiniz hocam ? Baktığımda tyt otomotiv de de  dörtnal da da genelde iyi yorumlar var ama dörtnal biraz daha profesyonel gözüktüğü için oraya gidecektim ama yorumunuz aklımı karıştırdı .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2022, 13:32:54
Sasmazda Toyota uzerine uzmanlar otomotiv var. Ancak, uzmanlar toyota da h.sonu kalabalık olabilir, hafta içi giderseniz göreceğiniz ilgiden daha fazla memnun kalırsınız diye düşünüyorum.
Hocam işim gereğiyle zorunlu haftasonu götüreceğim . Siz olsanız tyt dörtnal uzmanları düşündüğünüzde uzmanlara mı giderdiniz ? Uzmanlara baktığımda olumsuz yorum biraz fazla gördüm ama yanıltıcı olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2022, 13:50:32 »

Size katılmıyorum bu hususta.
2019 yılında aracımı almadan önce çok araştırdım. Sonunda gerek yorumlar gerek se müşteri memnuniyeti açısından Dörtnal Toyota ile tanıştım. Ogün Usta veya Sadık Usta işlerinde uzmanlar. Hiç başım ağrımadı benim.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2022, 14:07:16 »
Beklentiler farklı, yazdıklarım benim düşüncelerim. Ben 2010 dan beri gidiyorum onlara. '91 Corolla ile de, '12 Yaris ile de... Hatta Megane bile götürmüşlüğüm oldu :)

Başka herhangi bir özel Toyota servisi kullanmadım Kadir bey, diğerleri hakkında bir şey diyemem.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2022, 14:08:05 »
Tyt otomotivi önerir misiniz hocam ? Baktığımda tyt otomotiv de de  dörtnal da da genelde iyi yorumlar var ama dörtnal biraz daha profesyonel gözüktüğü için oraya gidecektim ama yorumunuz aklımı karıştırdı .

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 09, 2022, 13:32:54[/time]
Hocam işim gereğiyle zorunlu haftasonu götüreceğim . Siz olsanız tyt dörtnal uzmanları düşündüğünüzde uzmanlara mı giderdiniz ? Uzmanlara baktığımda olumsuz yorum biraz fazla gördüm ama yanıltıcı olabilir .
Açıkçası ben Google vb. yerlerdeki yorumlara çok fazla itibar etmiyorum, bazı yorumlar (reklam amaçlı veya kötüleme amaçlı) sahte olabiliyor. Tyt ve dörtnala hiç gitmedigimden dolayı bu iki işletme için birşey diyemeyeceğim ama uzmanlardan memnun kalmıştım (şu an Ankara'da değilim ve uzun süredir uzmanlar toyotaya gitmedim). Bu tarz yerler h.sonu genelde yoğun olabiliyor maalesef. Aslında periyodik 10000 bakımı çok karmaşık bir işlem değil, tanıdığınız, güvendiğiniz herhangi bir yere yaptırsanız da olur, ancak, daha çok toyota uzerine odaklanmış bir özel servise periyodik bakima gitmeniz bu işletmeyle ilişkinizin gelişmesine ve daha ciddi durumlarda daha kaliteli hizmet almaniza vesile olabilir diye düşünüyorum. Bence hangi servisin iyi olduğu arabada ciddi bir arıza olduğunda servisin az maliyetle cözüm üretebilme kabiliyetinden anlaşılır, internetteki yorumlara bence çok da takılmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2022, 14:22:54 »
Herkese Merhabalar ;

Ben Ankara'da dörtnal Toyota'ya gittim ama Alper bey'in bahsettiği gibi pek ilgi göremedim,daha sonra bacanağımın tanıştırdığı ustaya gittim gerçekten adam insaflı birisi ve dürüst esnaf yeri İvedik'te zarif usta kesinlikle tavsiye ederim zaten 10 bin bakımı çok karmaşık bir bakım değil hepsi yağ ve filtreler değişecek,isterseniz kendisinde malzeme var yada kendinizde alıp götürebilirsiniz,iki lifti olan bir işletme ve bütün işçiliği kendisi yapıyor.
+905437493474 zarif usta.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2022, 14:40:36 »
Ben Ankara'da dörtnal Toyota'ya gittim ama Alper bey'in bahsettiği gibi pek ilgi göremedim,daha sonra bacanağımın tanıştırdığı ustaya gittim gerçekten adam insaflı birisi ve dürüst esnaf yeri İvedik'te zarif usta kesinlikle tavsiye ederim zaten 10 bin bakımı çok karmaşık bir bakım değil hepsi yağ ve filtreler değişecek,isterseniz kendisinde malzeme var yada kendinizde alıp götürebilirsiniz,iki lifti olan bir işletme ve bütün işçiliği kendisi yapıyor.
+905437493474 zarif usta.

Kadir Bey, boyle bir niyetiniz varsa, periyodik bakım için batikentteki başkent oto sanayi sitesinden Osman Usta'dan (05363623688) da fiyat alın derim (burası aslen opelcidir ama başka markalara da bakıyorlar), işçilikleri gayet iyidir, sadece Castrol kullanırlar (bence çok kaliteli bir yağ) ama filtre vb. ucuzunu takarlar; dolayısıyla, bakımı burada yaptıracaksanız filtre vb. sarf malzemelerini kendinizin alması bence daha iyi olacaktir.
Fiyat olarak, burasının uzmanlar toyotadan daha uygun olacağını tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2022, 22:28:41 »
Kadir Bey, boyle bir niyetiniz varsa, periyodik bakım için batikentteki başkent oto sanayi sitesinden Osman Usta'dan (05363623688) da fiyat alın derim (burası aslen opelcidir ama başka markalara da bakıyorlar), işçilikleri gayet iyidir, sadece Castrol kullanırlar (bence çok kaliteli bir yağ) ama filtre vb. ucuzunu takarlar; dolayısıyla, bakımı burada yaptıracaksanız filtre vb. sarf malzemelerini kendinizin alması bence daha iyi olacaktir.
Fiyat olarak, burasının uzmanlar toyotadan daha uygun olacağını tahmin ediyorum.
Hasan bey Castrol piyasada en çok çakması bulunan yağ kullanmanızı ve tavsiye etmenizi önermem,piyasanın en iyisi ve en çok denetime sahip olan markası LIQUI MOLY dir,sonrasında motül, Shell,mobil diye liste uzar,yerli üretim lubex bile Castrol den iyidir Castrol de edge serisi magneteg ten iyidir ama onunda orjinalini bulursanız.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2022, 22:39:50 »

TYT yi bilmem ama Dörtnal için garantisi biten aracım için telefon ile 80b bakımı için 350 TL fiyat almıştım gittiğimde 450 TL ücret çıkardılar. Ayrıca aracıma 1 belki 2 bardak anca antifiriz eklediler (3b km önce serviste garanti kapsamında zaten komple değişmişti) ve 70 TL ücret aldılar. Bunun yanında orada çalışanlardan birisi benim ile ilgilenmişti ustanın hem muhabbetinden hem de işçiliğinden memnun kaldım.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2022, 23:38:06 »
Hasan bey Castrol piyasada en çok çakması bulunan yağ kullanmanızı ve tavsiye etmenizi önermem,piyasanın en iyisi ve en çok denetime sahip olan markası LIQUI MOLY dir,sonrasında motül, Shell,mobil diye liste uzar,yerli üretim lubex bile Castrol den iyidir Castrol de edge serisi magneteg ten iyidir ama onunda orjinalini bulursanız.

Cakma/sahte Castrol yağ kullanilmasını tavsiye etmedim (bahsettiğim Opel servisinin orijinal Castrol yağ kullandığıni düşünüyorum, castrolle anlaşmamiz var deyip bazı belgeler gostermislerdi). Bence çakma yağ fiyatından da kendini belli eder. Şu an ise aracima mobilin yetkili satıcısı Cleanpex'in e-ticaret sitelerindeki (n11 vb) satıcılarından aldığım 5w30 yağı koyuyorum, bu konuda kafam rahat, cleanpex'in sattığı mobil yağlarını herkese tavsiye ederim, internetten ne idugu belli olmayan bir yağ almak bence çok riskli, insanlar para için maalesef herşeyi yapabiliyor. Keşke castrol de mobil gibi yağlarını internetten doğrudan kendisi satsa Turkiyede. Ayrıca, lubexin castrolden iyi olduğunu ileri sürmeniz bence fazlasiyla iddialı olmuş, sanırım lubex çakma castrolden daha iyidir demek istediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2022, 01:02:00 »
Cakma/sahte Castrol yağ kullanilmasını tavsiye etmedim (bahsettiğim Opel servisinin orijinal Castrol yağ kullandığıni düşünüyorum, castrolle anlaşmamiz var deyip bazı belgeler gostermislerdi). Bence çakma yağ fiyatından da kendini belli eder. Şu an ise aracima mobilin yetkili satıcısı Cleanpex'in e-ticaret sitelerindeki (n11 vb) satıcılarından aldığım 5w30 yağı koyuyorum, bu konuda kafam rahat, cleanpex'in sattığı mobil yağlarını herkese tavsiye ederim, internetten ne idugu belli olmayan bir yağ almak bence çok riskli, insanlar para için maalesef herşeyi yapabiliyor. Keşke castrol de mobil gibi yağlarını internetten doğrudan kendisi satsa Turkiyede. Ayrıca, lubexin castrolden iyi olduğunu ileri sürmeniz bence fazlasiyla iddialı olmuş, sanırım lubex çakma castrolden daha iyidir demek istediniz.
Evet lubex çakma Castrol den ve castrolün magneteg serisinden iyidir,edge serisinin orjinalini bulabilen kullansın ama internetten veya bilinmeyen bir yağcıdan Castrol almak en son yapılması gereken işlemler,mobil güzel yağdır,kendi aracımda Toyota da motül kullanıyordum şimdi dobloda LIQUI MOLY kullanıyorum ama bu bakımda lubex alacam çünkü liqui moly çok aşırı pahalandı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2022, 07:26:37 »
Evet lubex çakma Castrol den ve castrolün magneteg serisinden iyidir,edge serisinin orjinalini bulabilen kullansın ama internetten veya bilinmeyen bir yağcıdan Castrol almak en son yapılması gereken işlemler,mobil güzel yağdır,kendi aracımda Toyota da motül kullanıyordum şimdi dobloda LIQUI MOLY kullanıyorum ama bu bakımda lubex alacam çünkü liqui moly çok aşırı pahalandı.
Aslında yerli üretimi desteklemek adına lubex'e yönelmek lazım, lubex hep almak istediğim ama bir türlü almaya cesaret edemediğim bir marka, nedeni ise yerli malının bugüne kadar maalesef pek yüzümü güldürmemiş olmasi, dolayısıyla kafamda soru işaretleri var, umarım siz memnun kalırsınız. Ayrıca, lubexin Avrupalı marka castrolun hiçbir yagindan iyi olduğunu da sanmıyorum. Piyasadaki cakma Castrollerden dolayı Türk kullanıcının gözünde castrolun değeri çok asagilarda, bundan üç kagitcilar kadar Castrol de sorumlu, bizim pazarı çok onemsemedikleri için alabilecekleri bazı basit önlemleri dahi almadıklarını düşünüyorum. Örneğin, castrolun de internette mobil cleanpex gibi bir yetkili satıcısı olsa gönül rahatlığıyla Castrol alıp kullanırdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2022, 12:31:15 »
2CR Ankara'yı kesinlikle tavsiye ederim

Bahçekapı, Sanayi Bulvari No:7 D:E, 06797 Etimesgut/Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '24
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2022, 14:44:51 »
Herkese Merhabalar ;

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 09, 2022, 11:26:33[/time]
Merhaba, 2017 Yılında Corolla aracıma LPG kiti taktırmıştım. Araç 20.000 Km.de idi. LPG den dolayı garantisi iptal olmuştur düşüncesiyle özel servise götürme kararı aldım. Özel TOYOTO Servisi diye bir yer. Ümitköy kavşağından gelirken Şaşmaz oto sanayi girişinde sağda birkaçıncı dükkan. 2567. Sokağın hemen girişinde. 20.000 ila 70.000 km. arası beş defa aynı yere götürdüm. Hiç şikayetim olmadı, bakım ücretleri de uygun gelmişti o zaman. Sahibi Sezai Usta.
2024 Corolla Cross Flame

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2022, 01:04:53 »
Aslında yerli üretimi desteklemek adına lubex'e yönelmek lazım, lubex hep almak istediğim ama bir türlü almaya cesaret edemediğim bir marka, nedeni ise yerli malının bugüne kadar maalesef pek yüzümü güldürmemiş olmasi, dolayısıyla kafamda soru işaretleri var, umarım siz memnun kalırsınız. Ayrıca, lubexin Avrupalı marka castrolun hiçbir yagindan iyi olduğunu da sanmıyorum. Piyasadaki cakma Castrollerden dolayı Türk kullanıcının gözünde castrolun değeri çok asagilarda, bundan üç kagitcilar kadar Castrol de sorumlu, bizim pazarı çok onemsemedikleri için alabilecekleri bazı basit önlemleri dahi almadıklarını düşünüyorum. Örneğin, castrolun de internette mobil cleanpex gibi bir yetkili satıcısı olsa gönül rahatlığıyla Castrol alıp kullanırdim.
Hasan bey aslında kilit nokta yağ üretiminde kullanılan baz yağlar,bu baz yağlarda hepsi yurtdışı menşeli malesef ülkemizde bu konuda bir atılım yok yani a veya b markası hangisi olursa olsun yerli yabancı farketmeksizin bu ana maddeyi dışarıdan alıyor ve tesislerinde işleyerek üretiyor önemli olan kaliteli baz yağ kullanmaktan geçiyor,yerli üretimde olsa kaliteli hammadde kullandıktan sonra hiçbir sorun olmaz,
Lubex tarafına gelecek olursak esas ismi Belgin yağları olarak geçer ama Avrupa'da pazarlama yapmak amacıyla lubex ismini kullanmakta ve 1953 te üretime başlayan tecrübeli bir firmadır,okuduğum kadarıyla ordunun araçlarının tüm motor yağları ve hidrolik sıvıları buradan karşılanmaktaymış yani pek reklama ihtiyacı olmayan bir firma.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2022, 10:53:12 »
Hasan bey aslında kilit nokta yağ üretiminde kullanılan baz yağlar,bu baz yağlarda hepsi yurtdışı menşeli malesef ülkemizde bu konuda bir atılım yok yani a veya b markası hangisi olursa olsun yerli yabancı farketmeksizin bu ana maddeyi dışarıdan alıyor ve tesislerinde işleyerek üretiyor önemli olan kaliteli baz yağ kullanmaktan geçiyor,yerli üretimde olsa kaliteli hammadde kullandıktan sonra hiçbir sorun olmaz,
Lubex tarafına gelecek olursak esas ismi Belgin yağları olarak geçer ama Avrupa'da pazarlama yapmak amacıyla lubex ismini kullanmakta ve 1953 te üretime başlayan tecrübeli bir firmadır,okuduğum kadarıyla ordunun araçlarının tüm motor yağları ve hidrolik sıvıları buradan karşılanmaktaymış yani pek reklama ihtiyacı olmayan bir firma.

Üstat, tahminim Belgin adlı yağ firmamiz marka adı lubex'i ingilizce lubricant (yağlayıcı madde) kelimesinden türetmiştir ama bu tarz bir marka adı bence Avrupalı kullanıcının zihninde basit, sıradan yağ markası çağrışımı yapabilir ve yabancı kullanıcı lubex'i 2.kalite yağlarla karistirabilir. Keşke firma kendi adını marka adı yapsaymis, bence Belgin daha karizma bir marka adı olurdu.

Ordumuzun lubex'i tercih etmesi gerçekten takdire şayan, bence kamu kurumları mecbur kalmadıkça yabancı mal kullanmamalı. Umarım, ordumuz gibi devasa hazır bir alıcısinin olması (yani reklam yapmadan bile halihazırda çok büyük bir talep görebilmesi) lubex'i orta kalite bir yağ olmaya yani tembellige teşvik etmiyordur. Esasen ordumuzun lubex'i tercihi tek başına lubexin çok kaliteli bir yağ olduğunu kanitlamaz diye de düşünüyorum, malumunuzdur, kamu kurumları belirlenen ihale teknik şartnamesine uygun herhangi bir ürünü tercih edebiliyor.

Geçen sene, aracım 1.33 2015 Corolla için hangi lubex yağin uygun olacağını öğrenmek üzere, lubex'e aracımın kullanım kılavuzundaki motor yağı seçimine ilişkin teknik detayları da içeren bir e-posta gondermistim. Gelen cevabın sadece ilgili kısmını aşağıda sunuyorum:
"... Bu tespitler doğrultusunda aracınız için Lubex Primus MV 5W-30 veya Lubex Primus EC 5W-30 ürünlerimizden birini kullanmanız teknik açıdan uygun olacaktır. İlave olarak Toyota’nın öncelikli tavsiye etmiş olduğu spesifikasyonları karşılayan Lubex Primus SJA 0W-20 motor yağımızın da portföyümüzde bulunduğunu belirtmek isteriz."

Lubex primus ec 5w30 n11'de 184.11₺ şu anda (ama yağ 01.11.2020 tarihliymis, satıcıdan öğrendim), fiyat günümuz şartlarında bence çok uygun. Bir taraftan alip deneyim diyorum, bir taraftan da ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü aklima geliyor, karar veremiyorum.

Son olarak, bir önceki paylasimimda castrolun mobil cleanpex gibi doğrudan e-ticaret sitelerinde satıcısı yok demiştim ama yanlis bilgi vermişim,  ilgili linki aşağıda sunuyorum (bana mobile göre pahalı geldi açıkçası, bu fiyatlarla Castrol yerine mobili tercih ederim).
https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/nereden-alabilirim.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '15
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 12, 2022, 16:34:26 »
Son bakımda şaşmazda otoser otomotiv var denemek için oraya gittim. Benim için en önemli pozitif yanı çırak çalışmaması (daha önce forumdan bakarak gittiğim ustanın ustalığı çok iyi olmasına rağmen tüm bakımı çıraklarına yaptırıp arabanın yanına bile gelmiyor oluşundan dolayı artık gitmeme kararı aldım) ve ustaların sadece toyota üzerine çalışmaları. o yüzden hoşuma gitti ama önerecek kadar tecrübem olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 13, 2022, 20:44:56 »
Üstat, tahminim Belgin adlı yağ firmamiz marka adı lubex'i ingilizce lubricant (yağlayıcı madde) kelimesinden türetmiştir ama bu tarz bir marka adı bence Avrupalı kullanıcının zihninde basit, sıradan yağ markası çağrışımı yapabilir ve yabancı kullanıcı lubex'i 2.kalite yağlarla karistirabilir. Keşke firma kendi adını marka adı yapsaymis, bence Belgin daha karizma bir marka adı olurdu.

Ordumuzun lubex'i tercih etmesi gerçekten takdire şayan, bence kamu kurumları mecbur kalmadıkça yabancı mal kullanmamalı. Umarım, ordumuz gibi devasa hazır bir alıcısinin olması (yani reklam yapmadan bile halihazırda çok büyük bir talep görebilmesi) lubex'i orta kalite bir yağ olmaya yani tembellige teşvik etmiyordur. Esasen ordumuzun lubex'i tercihi tek başına lubexin çok kaliteli bir yağ olduğunu kanitlamaz diye de düşünüyorum, malumunuzdur, kamu kurumları belirlenen ihale teknik şartnamesine uygun herhangi bir ürünü tercih edebiliyor.

Geçen sene, aracım 1.33 2015 Corolla için hangi lubex yağin uygun olacağını öğrenmek üzere, lubex'e aracımın kullanım kılavuzundaki motor yağı seçimine ilişkin teknik detayları da içeren bir e-posta gondermistim. Gelen cevabın sadece ilgili kısmını aşağıda sunuyorum:
"... Bu tespitler doğrultusunda aracınız için Lubex Primus MV 5W-30 veya Lubex Primus EC 5W-30 ürünlerimizden birini kullanmanız teknik açıdan uygun olacaktır. İlave olarak Toyota’nın öncelikli tavsiye etmiş olduğu spesifikasyonları karşılayan Lubex Primus SJA 0W-20 motor yağımızın da portföyümüzde bulunduğunu belirtmek isteriz."

Lubex primus ec 5w30 n11'de 184.11₺ şu anda (ama yağ 01.11.2020 tarihliymis, satıcıdan öğrendim), fiyat günümuz şartlarında bence çok uygun. Bir taraftan alip deneyim diyorum, bir taraftan da ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü aklima geliyor, karar veremiyorum.

Son olarak, bir önceki paylasimimda castrolun mobil cleanpex gibi doğrudan e-ticaret sitelerinde satıcısı yok demiştim ama yanlis bilgi vermişim,  ilgili linki aşağıda sunuyorum (bana mobile göre pahalı geldi açıkçası, bu fiyatlarla Castrol yerine mobili tercih ederim).
https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/nereden-alabilirim.html

Castrol'ü severim 2012 yılında da yurt dışı üretim olan edge 5w-40 turbo dizel modelini eski 2009 corollamda kullanmış ve her anlamda memnun kalmıştım. Fakat Türkiye üretim olanlarının kalitesine ilişkin içimde şüpheler var. özellikle edge 5w-30 M yağlarının Türkiye'de üretilenleri bir çok yabancı formda sahte yağ olarak nitelendirilirken güvenebileceğimi zannetmiyorum. Mevcut corollam'da servisin toyota yağını (garantisi devam ediyor) - Versom'da shell (helix ultra 5w-30 ect) kullanıyorum. Shell'den aşırı derecede memnunum tavsiye ederim
Lubex-Belgin yağları ile ilgili kalitesini bilmem fakat goodyear yağ sektörüne girmiş ve Türkiye için üretmiş olduğu yağlarını BSG grupa ürettirdiğini biliyorum. Buna da bakabilirsiniz. Yine de benim tavsiyem nispeten fiyatıda uygun olduğu ve istasyonlarda ücretsiz değişim olduğu için shell'den yana olurdu
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)