Gönderen Konu: Corolla 1.6 132 Multidrive S Stop etme sorunu  (Okunma sayısı 3961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Corolla Sedan 1.5 multidrive S otomatik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '21
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 1.6 132 Multidrive S Stop etme sorunu
« : Mayıs 08, 2022, 14:39:37 »
Herkese merhaba

Ilginc bir sorunla karsi karsiyayiz arac ilk alindigindan itibaren. 2020 yilinda kardesime Sedan 1.6 benzinli ve otomatik bir Corolla aldik, aracta LPG yok. Aractan cok memnunuz ancak bir sorun disinda.

Yaklasik ucuncu ayinda kardesim beni aradi ve yokus ciktiktan sonra stop etti birden dedi. Sonra P ye atip calistirdiginda sorun olmadan calistigini soyledi, arac daha 1000 km de falandi. Daha sonra Yenibosna`daki yetkili servise goturuyor ve birsey bulamiyor servis ve sorun yok deyip geri veriyorlar. Daha sonra ayni durum 4-5 kere daha basina geliyor ve 2 kere daha servise ayni sorun icin gidiyor yine birsey bulunamiyor. Bizimki surmeye korkuyor bundan sonra son 1  yil icinde pak kullanmiyor araci.

Ben gecenlerde Istanbul`a geldim bir yere giderken arac lazim oldu aldim. Akasya alisveris merkezinden Acibadem`e cikarken bayagi dik yokus cikiyorsunuz bilen bilir, yokusu bitirdim hafif egimli acibadem caddesinse trafige girdim. En son araci ilerlettim ve 5 metre gecmeden pat diye stop etti.Ekrana baktim ve " yag basincini kontrol edin " uyarisi cikti. Calistirdim tekrar ve sorun olmadi tekrar calistirdiktan sonra.Eve geldim arabayi biraz bekletip yagini kontrol ettim max seviyede ve kivami normaldi.

Sonraki hafta araci kendim Yenisahra1daki Toyota servisine goturdum durumu anlattim. Baktilar ve yine ayni sonuc, birsey bulunamadi. Tek bulabildikleri aracin akusunun bir iki kere sarj edilemedigi oldu.

Konuyu daha yuksek mevkiye tasidik araci tekrar alip bayagi baktilar ama sorun gorunmuyor ancak tahmin edersiniz ki buyuk bir kaza tehlikesi yaratiyor. Ekstralarla beraber 5+2 yil garantimiz var.

Servis daha once  benzer bir sorun gelmedigini  belirtiyor biraz elleri kollari bagli o yuzden. Bir alet takip motora izleyecekler ama pek umudum yok. Internetten aratinca ben de benzer problem bildiren birini goremedim.

Sorum su, bunun bir ornegi var mi acaaba, kimsenin basina geldi mi ve sorun bulunabildi mi?

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.6 132 Multidrive S Stop etme sorunu
« : Mayıs 08, 2022, 14:39:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 61500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.6 132 Multidrive S Stop etme sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2022, 15:29:55 »
Herkese merhaba

Ilginc bir sorunla karsi karsiyayiz arac ilk alindigindan itibaren. 2020 yilinda kardesime Sedan 1.6 benzinli ve otomatik bir Corolla aldik. Aractan cok memnunuz ancak bir sorun disinda.

Yaklasik ucuncu ayinda kardesim beni aradi ve yokus ciktiktan sonra stop etti birden dedi. Sonra P ye atip calistirdiginda soeun olmadan calistigini soyledi, arac daha 1000 km de falandi. Daha sonra Yenibosna daki yetkili servise goturuyor ve birsey bulamiyor servis ve sorun yokdl deyip geri veriyorlar. Daha sonra ayni durum 4-5 kere daha basina geliyor ve 2 kere daha servise ayni sorun icin gidiyor yine birsey bulunamiyor. Bizimki surmeye korkuyor bundan sonra son 1  yil icinde pak kullanmiyor araci.

Ben gecenlerde Istanbul a geldim bir yere giderken lazim oldu aldim. Akasya alisveris merkezinden Acibadem e cikarken bayagi dik yokus cikiyorsunuz bilen bilir, yokusu bitirdim hafif egimli acibadem caddesinse trafige girdim. En son araci ilerlettim ve 5 metre gecmeden pat diye stop etti.Ekrana baktim ve " yag basincini kontrol edin " uyarisi cikti. Calistirdim tekrar ve sorun olmadi tekrat calistirdiktan sonra.Eve geldim arabayi biraz bekletip yagini kontrol ettim max seviyede ve kivami normaldi.

Sonraki hafta araci kendim yenisahra daki Toyota servisine goturdum durumu anlattim. Baktilar ve yine ayni sonuc, birsey bulunamadi. Tek bulabildikleri aracin akusunun bir iki kere sarj edilemesigi oldu.

Konuyu daha yuksek mevkiye tasidik araci tekrar alip bayagi baktilar ama sorun gorunmuyor ancak tahmin edersiniz ki buyuk bir kaza tehlikesi yaratiyor. Ekstralarla beraber 5+2 yil garantimiz var.

Servis daha once  benzer bir sorun gelmedigini  belietiyor biraz elleri kollari bagli o yuzden. Bir alet takip motora izleyecekler ama pek umudum yok.

Sorum su, bunun bir ornegi vari, kimsenin basina geldi mi acaba ve sorun bulunabildi mi?
Buna benzer lpg gaz kesici bobin den böyle ariza yaşadım. Bobin değişti düzeldi. ama benzinde oluyorsa bir çok seyden olabilir. Benzin pompasi, akü, buji, bobin baktilar mi? Bir de valvematic arizasi olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2022, 16:30:02 »
Bizde lpg yok, neredeyse herseye baktilar isin garibi parcalarda ariza yok gorunuyor. Aku sarj edilmisti en son ama birseyi duzeltir mi bilemiyorum. Su anda daha detayli bakiyorlar muhendislere gececek arac sanirim. Bir de motor ile otomatik sanziman arasindaki baglantida bir sorun olmasi aklina gelmis servisten birinin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2022, 19:19:53 »
Bizde lpg yok, neredeyse herseye baktilar isin garibi parcalarda ariza yok gorunuyor. Aku sarj edilmisti en son ama birseyi duzeltir mi bilemiyorum. Su anda daha detayli bakiyorlar muhendislere gececek arac sanirim. Bir de motor ile otomatik sanziman arasindaki baglantida bir sorun olmasi aklina gelmis servisten birinin.
Kendiniz aküyü değiştirip deneyin,akü bozuksa her türlü hatayı yapar,
Araç daha önce bakıma vs girdimi?
Eğer bakımı düzenli yapılmadıysa yağ basınç müşürü tıkanmış olabilir temizlenmesi basit bir parça,müşüt bozuk yada yağdan ötürü doğru okuma yapamıyorsa araç yağ basıncını yüksek görerek kendini korumaya alabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2022, 09:04:29 »
Kendiniz aküyü değiştirip deneyin,akü bozuksa her türlü hatayı yapar,
Araç daha önce bakıma vs girdimi?
Eğer bakımı düzenli yapılmadıysa yağ basınç müşürü tıkanmış olabilir temizlenmesi basit bir parça,müşüt bozuk yada yağdan ötürü doğru okuma yapamıyorsa araç yağ basıncını yüksek görerek kendini korumaya alabilir.

Merhaba, arac 2 yasina basmadi daha ve 7000 km de su anda. 1000 km ve sonra yillik bakima da girdi ve sorun arac 1000 km deyken basladi.Iki ay sonra ikinci yillik bakima girecek. Eger parcalardan birinde ariza varsa fabrikasyon bir hatadan tahminen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '19
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2022, 09:19:45 »
Bende de 2019 MS Vision var aynı sorunu yaşadım, hatta son zamanlarda marş bile basmamaya başladı takiviye ile çalıştırdım 3 dür aralıklı olarak yapıyor. Okuduğum kadarı ile 45 amper mutlu marka akülerin ya sorunu yada yetersizliğinden kaynaklandığı.

Garanti kapsamında servislerin aracı kontrol ederek değiştirdiğini öğrendim randevu aldım bakalım ne olacak bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2022, 11:16:13 »
Bende de 2019 MS Vision var aynı sorunu yaşadım, hatta son zamanlarda marş bile basmamaya başladı takiviye ile çalıştırdım 3 dür aralıklı olarak yapıyor. Okuduğum kadarı ile 45 amper mutlu marka akülerin ya sorunu yada yetersizliğinden kaynaklandığı.

Garanti kapsamında servislerin aracı kontrol ederek değiştirdiğini öğrendim randevu aldım bakalım ne olacak bekliyorum.

Merhaba, yag basinci uyarisini da gordunuz mu ekranda stop edince?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2022, 11:42:13 »
Benzer sorunları Facebook grubunda gördüm. Lpgliler de dahil olmak üzere bu soruna sahip olanlar akülerini 52-55 ah akülerle değiştirince sorunları çözüldü.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2022, 10:56:08 »
Meyilli yolda park etmeye çalışırken bir iki defa ben de yaşadım. Şu ana kadar aküde tam deşarj sorunu yaşadığımı da göz önünde bulundurunca bu problemin 45 amperlik aküden kaynaklandığını düşünmeye başladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2022, 22:43:34 »
Aracın üzerindeki fabrikasyon mutlu akü sorunlu üretim hatası var ben serviste iki defa şarj ettirdim düzelmedi sonra mutlu akü bayisine anlattım kendisi bu seri akulerde sorun var dedi fark verip daha yüksek amperlisini taktirmistim düzeldi ilk iş o lanet aküden kurtulun derim bence sorun yüzde 90 aküden ...
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2022, 12:17:17 »
Yorumlar icin tesekkurler, haraket halindeko arac gercekten aku nedeiyle stop edebilir mi? Cok ilginc

Isin tehlikeli yani su, arac hizli giderken stop ederse ne olacak? Olmadi simdiye kadar ama olursa olumcul sonuclari olabilir.

Biz bir miktar fark verip araci ayni ozellikte 2022 model yili aracla (1.5 vvti) degistirmeye karar verdik, bugun teslim alacagiz. Bakalim yeni aracta da ayni sorun olacak mi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2022, 13:52:55 »
Yorumlar icin tesekkurler, haraket halindeko arac gercekten aku nedeiyle stop edebilir mi? Cok ilginc

Isin tehlikeli yani su, arac hizli giderken stop ederse ne olacak? Olmadi simdiye kadar ama olursa olumcul sonuclari olabilir.

Biz bir miktar fark verip araci ayni ozellikte 2022 model yili aracla (1.5 vvti) degistirmeye karar verdik, bugun teslim alacagiz. Bakalim yeni aracta da ayni sorun olacak mi..
Sadece stop etme sorunu için elinizdeki altın kırığı aracı 1.5 3 silindir araçla boşuna değiştirmeyin bir akü ile değişim yapılırsa sorun bitecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2022, 14:23:02 »
Alis satis islemleri tamamlandi, kardesim ugrasmak istemiyor daha fazla, bunaldi gidip gelmekten servise, vakti de yok kosturmaya.

Ben Turkiye'de olsam kendim ugrasirdim ancak yilda bir kisa gelip gidiyorum. Fazla da kullanmiyor zaten yilda 4-5 bin kilometre maksimum, kafasi rahat olsun diye degistirmeye karar verdi.

Araci ben aldirmistim son kalan MPI motorlardan indirect enjeksiyonlu diye, kucultulmus turbolu motorlardan kendim cok cektim, kurum birikimi, yag yakma vs. sanssizlik. 1.5 olan yeni motor indirect enjeksiyon ama turbosuz diye biliyorum, kullandikca gorecegiz.

Ilk kullanimda biraz daha yavas kaldigini soyledi ama kendisine pek farketmiyor hem hiz yapmiyor hem de fazla kullanmiyor. Bakalim 5 yil garanti sursince killanip satar sonrasinda muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2022, 21:22:10 »
Alis satis islemleri tamamlandi, kardesim ugrasmak istemiyor daha fazla, bunaldi gidip gelmekten servise, vakti de yok kosturmaya.

Ben Turkiye'de olsam kendim ugrasirdim ancak yilda bir kisa gelip gidiyorum. Fazla da kullanmiyor zaten yilda 4-5 bin kilometre maksimum, kafasi rahat olsun diye degistirmeye karar verdi.

Araci ben aldirmistim son kalan MPI motorlardan indirect enjeksiyonlu diye, kucultulmus turbolu motorlardan kendim cok cektim, kurum birikimi, yag yakma vs. sanssizlik. 1.5 olan yeni motor indirect enjeksiyon ama turbosuz diye biliyorum, kullandikca gorecegiz.

Ilk kullanimda biraz daha yavas kaldigini soyledi ama kendisine pek farketmiyor hem hiz yapmiyor hem de fazla kullanmiyor. Bakalim 5 yil garanti sursince killanip satar sonrasinda muhtemelen.
1.5 motorun 1.6 dan iyi yönleri var, şanzıman daha iyi 10 ileri ama motor 1.6 gibi  değil malesef.
TOYOTA CORONA 3S FE