Gönderen Konu: 1.3 XL aracıma klima taktıracağım, tecrübeli arkadaşlarıma sorularım var..  (Okunma sayısı 530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 320000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Herkese merhaba.

Aracım 98 model 1.3 XL SW.  Gayet memnunum, yalnızca klimasız olması beni çok zorluyor. Yaz sıcaklarında nefret ediyorum arabamdan :)

Uzun uzun usta araştırdım. Bizim forumumuzda da en sık rastladığım Gaziantep Sucular Oto Ali Usta oldu.
Sorularım şunlar:

1) Ali ustadan son dönemlerde klima taktıran arkadaşlar oldu mu? Memnun musunuz?
2) Veya başka bir ustadan aracı 1.3 olup da klima taktıran oldu mu?
3) Sonradan takılan klimalarda en sık karşılaştığınız veya duydugunuz sıkıntılar neler?

Teşekkür ediyorum şimdiden.
Herkese kazasiz belasız yolculuklar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Özellikli bir araç, special versiyonları da vardı, çift renk. Artık pek rastlanmıyor.
Sakin kullanımda sorun olmaz ancak yüklğ, rampa yukarı vb kullanımlarda klimayı kapatmak gerekebilir 1.3 karbüratörlü üniteden dolayı.
Termostatlı ürün kullanılırsa sürekli devrede olmaz, ekonomi sağlar.
Özellikle dıştan hava almayı kapatan flapın önündeki süngerimsi malzemeden emin olun, özelliğini yitirmişse uygun bir malzemeyle tekrar kaplayın araç içi soğutma performansı için.
Mümkünse camlara Uv koruma uygulayın.
Diğer konularda da bilgiler verilecektir. Ayrıca klima sadece komfor için değil, güvenlik için de önemli bir donanımdır. Doğru kullanımda cam açmaya göre yakıt ekonomisi de saplar. Tabi belli aralıklarla taze havanın araç içine alınması unutulmamalı.