Gönderen Konu: Kasko nasıl olacak ?  (Okunma sayısı 2020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Kasko nasıl olacak ?
« : Nisan 26, 2009, 14:15:10 »
Dostlar selamlar, aracımla geçenlerde kaza yapmıştım, air baglarim patladı, ardından ben kasko ma haber vermedim ve kaskomu iptal ettirdim. aracımı özel serviste tamir ettirdim, ancak air baglar çok tuttuğu için yaptıramadım. ilerde yaptırmayı düşünüyorum, şu anda tekrar kasko yaptırmak istiyorum, kasko şirketlerinin bu gibi durumda presödürleri nedir acaba? onlara air baglerimin patlak olduğunu belirtmem gerekirmi? belirtirsem uygulanacak presödür? hiç bahsetmedne direkt kasko yaptırsam ve ilerde allah  korusun bir kaza anında bu durumun servis tarafından öğrenilmesi ile sigorta şirketiyle problem yaşarmıyım ? yada anlaşıldığı taktirde sadece air baglerin fiyatları aracın toplam değerinden düşermi? konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar lütfen bilgilerinizi bekliyorum.
No pain, No Gain !

Toyota Club Türkiye

Kasko nasıl olacak ?
« : Nisan 26, 2009, 14:15:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko nasıl olacak ?
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2009, 17:22:30 »
  Her türlü yoruma açık bir soru sormuşsunuz.Peki kaskolu aracınızla kaza yapıp neden sigorta şirketine bildirimde bulunmadınız.Böyle bir durumda kaskonuzu kullanmayacaksınız da peki ne zaman kullanacaktınız.Yazık değilmi paranıza emeklerinize.Belkide sarhoş yada alkollü oldugunuz için haber vermediniz.
  Yeni kasko yaptırdıgınızda bu durumdan sigorta şirketi haberdar değilse ve bunu sonraki yapacağınız bir kazada bu durum ortaya çıkarsa pekte hoş bir durum olmaz.HEm kanunen hem ahlaki kurallar yönünde iyi bir davranış değildir.Bu kanser olan ve ölümü yaklaşan birinin ölmeden önce kendine Hayat sigortası yaptırması gibi bir şey.
  Diyelim ki yaptığınız yeni bir kazada havayastıklarınıda yaptırdınız.Bu durum ne zaman anlaşılırsa anlaşılsın kötü niyetten dolayı yapılan masraflar o güne kadar geçen zamana kadar faizi ile sizden tahsil edilir.Canınız yanar.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2009, 17:53:40 »
  Her türlü yoruma açık bir soru sormuşsunuz.Peki kaskolu aracınızla kaza yapıp neden sigorta şirketine bildirimde bulunmadınız.Böyle bir durumda kaskonuzu kullanmayacaksınız da peki ne zaman kullanacaktınız.Yazık değilmi paranıza emeklerinize.Belkide sarhoş yada alkollü oldugunuz için haber vermediniz.
  Yeni kasko yaptırdıgınızda bu durumdan sigorta şirketi haberdar değilse ve bunu sonraki yapacağınız bir kazada bu durum ortaya çıkarsa pekte hoş bir durum olmaz.HEm kanunen hem ahlaki kurallar yönünde iyi bir davranış değildir.Bu kanser olan ve ölümü yaklaşan birinin ölmeden önce kendine Hayat sigortası yaptırması gibi bir şey.
  Diyelim ki yaptığınız yeni bir kazada havayastıklarına yaptırdınız.Bu durum ne zaman anlaşılırsa anlaşılsın kötü niyetten dolayı yapılan masraflar o güne kadar geçen zamana kadar faizi ile sizden tahsil edilir.Canınız yanar.
Özcan'a tamamen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2009, 18:06:34 »
  Diyelim ki yaptığınız yeni bir kazada havayastıklarınıda yaptırdınız.Bu durum ne zaman anlaşılırsa anlaşılsın kötü niyetten dolayı yapılan masraflar o güne kadar geçen zamana kadar faizi ile sizden tahsil edilir.Canınız yanar.

özcan bey alkol vardo o yüzden kaskoya haber vermedim. 2. ben yeni yaptıracağım kasko için kötü niyetli yaklaşmıyorum, sadece kasko yatırmadan önce kasko şirketine nasıl yaklaşmalıyım air baglerim patlak dediğim onların bana uygulayacağı prosedürü merak ediyorum.
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2009, 18:14:46 »
  Aslında alkollü olarak kazaya karışan bazı sürücüler kasko şirketleri ile zararı telafi etmeleri konusunda davalık olmuşlardı geçmişte ve bildiğim kadarı ile kimi sürücülerde bu davaları kazandırlar. Tabi belli dayanak noktaları olmuştu ama bununda ayrıyaten araştırılmasında fayda olduğunu düşünüyorum.
 Bana kalırsa da işin içinde kasıt olmadıktan sonra kasko şirketi bu gibi durumlarda da zararı karşılaması gerek. Tabi alkollü araç kullanımınada karşıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2009, 19:51:35 »
  Akanda bey teessüf ederim.Ben kötü niyetlisiniz demedim demekte istemedim.Kötü niyetli olursanız eğer diye söyledim.Allah bir daha göstermesin hani olur ya bir daha kaza yaptınız.Hzır kaza yapmışken bunlarıda araya sıkıştırayım,kazada olmuş gibi göstereyim derseniz diye söyledim..Birbirimizi kesinlikle tanımıyoruz.Tanımadığım biri içinde değil söylemeyi ima bile edemem.Hakkım yok böyle bir şeye..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2009, 00:58:54 »
ben sigortacıyım büyük ihtimal arabanız aırbagsız değeri uzerınden kasko yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2009, 01:49:30 »
boş ver kaskoyu falan tez elden sat arabayı , kaskoya vereceğin parayıda ustüne koy yeni bir araba al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2009, 16:41:21 »
Airbag leri patlayan araci kasko yapmaya degmez
ZAten cok deger yitirmistir araba
Eger tamiri servis disinda yaptirmissaniz bunun kaydida olmaz
Umarim kayit olmasin diye bu yolu secmemissinizdir
Sonucta can bu araci alacak kisi gercekleri bilmeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2009, 17:56:23 »
ben sigortacıyım büyük ihtimal arabanız aırbagsız değeri uzerınden kasko yapılır.

Cevap veren tüm arkadaşlara teşkkür ederim, "büyük ihtimalle air bagsız fiyatı demişsiniz acaba ne kadar kesintiye uğrar" 2. başka ihtimallerde söz konusumu ? mesela ?
No pain, No Gain !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2009, 02:34:17 »
çoğu firma kazayı bilirse kasko yapmaktan kaçınacaktır