Gönderen Konu: "Toyoto"?  (Okunma sayısı 1020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
"Toyoto"?
« : Mayıs 04, 2022, 21:41:03 »
Arkadaşlar Ankara'da önce Yıldız Hurdacılar Sitesi'nde, sonra da bazı sanayi sitelerinde dikkat ettim.

Önce ustanın cahilliği sandım, (Ford Kornet, Hundayi falan gibi), ama gördüm ki bilinçli olarak yapılıyor. Yıldız Sanayi'deki Toyota çıkmacılarının, kimi özel servislerin tableasında "TOYOTO" yazıyor. Bilinçli olduğundan eminim, çünkü birkaçının son harfi sonradan ilkel bir şekilde değiştirilmiş, yani adam TOYOTA yazmış, ama bir nedenden ötürü son harfini "O"ya çevirip "TOYOTO" yapmış.

Japonya'dan ekip gelip ceza falan mı kesiyor? Niye tabeleya TOYOTA yazmıyor bu amcalar?

Toyota Club Türkiye

"Toyoto"?
« : Mayıs 04, 2022, 21:41:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: "Toyoto"?
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2022, 21:51:17 »
Sanmam. İstanbul sanayi’de TOYOTA yazar hep. Aklıma şanzıman geldi. Bir de EKZOZ yazarlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2022, 21:59:51 »
TM Trademark
C Copyrighted
R Registered
L Licensed

Bunlar aslında yıllardır farkında olduğumuz semboller. Burada tescilli marka ihlali söz konusu olabilir düşüncesiyle hareket ediliyor muhtemelen. Doğru bir tutum aslında. Marka sembollerini de kullanmamak lazım aslında. Ülkemizde yaygın değil henüz ama bu bilinç yurtdışında oturmuş görünüyor. En azından redditte çok dikkat ediliyor, oradan gözlemliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2022, 22:35:48 »
Toyota markaya biraz takıntılı, böyle şeyler yaptırabiliyor işletmelere. Hatta web sitelerine bile sataştıkları oluyor ara sıra.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2022, 11:24:58 »
Arkadaşlar Ankara'da önce Yıldız Hurdacılar Sitesi'nde, sonra da bazı sanayi sitelerinde dikkat ettim.

Önce ustanın cahilliği sandım, (Ford Kornet, Hundayi falan gibi), ama gördüm ki bilinçli olarak yapılıyor. Yıldız Sanayi'deki Toyota çıkmacılarının, kimi özel servislerin tableasında "TOYOTO" yazıyor. Bilinçli olduğundan eminim, çünkü birkaçının son harfi sonradan ilkel bir şekilde değiştirilmiş, yani adam TOYOTA yazmış, ama bir nedenden ötürü son harfini "O"ya çevirip "TOYOTO" yapmış.

Japonya'dan ekip gelip ceza falan mı kesiyor? Niye tabeleya TOYOTA yazmıyor bu amcalar?

Ankara Şaşmaz ve İvedik Sanayii sitelerinde hep TOYOTA yazmakta. Hatta yedek parçacılarda bile hem amblem hemde marka yazısı aynı. Çıkmacılara özel herhalde :)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2022, 19:18:28 »
Logo ve isimler ticari firmaya kayıtlı ve her firma, zaman zaman bunların usulsüz kullanımı ile ilgili müdahaleler yapmaktadır. Hatta zamanında Mazda logosun nedeniyle Renault ile sorunlar yaşamıştı ve logosunu değiştirmek zorunda kalmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2023, 11:17:10 »
2019 Corolla Hybrid Dream 16 inç jant göbeğindeki kapak düşmüş, servis bir tane plastik kapağa astronomik bir fiyat söylediği için çıkmacıya gidip bulayım dedim.

Dikkat ettim ki sadece TOYOTO değil, tabelalardaki amblem de ters, baş aşağı çevirmişler.

Çıkma jank göbeği kapağına da 150 lira verdim bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2023, 11:46:00 »
2019 Corolla Hybrid Dream 16 inç jant göbeğindeki kapak düşmüş, servis bir tane plastik kapağa astronomik bir fiyat söylediği için çıkmacıya gidip bulayım dedim.

Dikkat ettim ki sadece TOYOTO değil, tabelalardaki amblem de ters, baş aşağı çevirmişler.

Çıkma jank göbeği kapağına da 150 lira verdim bu arada.

Tabela da çıkma olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2023, 11:49:24 »
Türkiyedeki Toyotanın yetkili resmi servislerinin talepleri nedeniyle bu tür müdahaleler oluyor sanırım. Ama bazılarında olup bazılarında olmaması ile ilgili eski bir atasözü vardır "Tutulan öküz yer çatmayı"

Bilenler vardır belki, Antalya eski sanayide Ada Honda vardır özel servis. Sadece honda markasına bakarlar. Sahipleri kayınbiraderlerim olup,  15 yılı aşkın gibi bir süre Antalya Honda yetkili serviste ustalar iken yetkili bayi ve servisin el değiştirmesi sonucu kendi özel servislerini açmışlardı.  Sonra yeni yetkili servisin müdahalesi sonucu tabelaya hondanın yanına diğer japon markalarını da yazmak zorunda kalmışlardı.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -