0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,2001 Corolla sol special otomatik aracımda bir süredir 100 ile 120km arasında hızlanırken motorda titreme oluşuyor.Yaptıklarım kısaca;Bujileri komple değiştirdim. Titreme nispeten azaldı ama geçmedi.Tekrar bobinler kontrol etmek için söktüğümde iki bobini çatlak olarak tespit ettim. Deneme amacıyla çatlak bobinleri plastik dolgu ile tamir ettim. Aracın rölantide çalışmasında devir saatinin daha düzgün durduğunu tespit ettim. Aracımın titremesine bir etkisi olmadı aynı hızlarda titreme yapmaya devam ediyor.Sizce bobinleri ölçerek durumlarını anlayabilir miyim?Denso ve ngk pahalı olduğu için İki adet yeni delphi bobin alıp takmayı düşünüyorum ama sorulun kesin olarak geçer mi emin de değilim.Sizce anlattıklarım bobinlerden mi kaynaklı yoksa başka bir sorun mu var?
Takım olarak epey para tutuyor Özellikle Denso marka.1 tanesi epey sorunlu gibi onun yerine denemek amacıyla çıkma Denso almak mantıklı olur mu sizce?Yada yeni sıfır NGK bobin alacağım.Bu arada sıfır NGK ile çıkma Denso fiyat olarak birbirine çok yakın.
Bobinleri takım olarak değiştirdim.Açıkçası problemi tam olarak çözebilecek miyim emin değildim.Farklı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla bobinler belli bir süre sonra IGBT kaynaklı yorulmaya uğrayabiliyormuş.Sonuç olarak:Titreme sorunundan kurtulamadım. 100 ile 120 arasında titreme hala mevcut. 120 sonrasında titreşim kesiliyor.Bobinleri değiştirdikten sonra aracın çekişi ve hızlanmasında hissedilir bir fark gördüm. Titreme sorunum düzelmedi ama en azından çekiş ve gidişi fark etti memnun kaldım 😌.Titreme sorununa gelecek olursam bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Şu anda şüphelendiğim kısımlar:1-Motor kulak izolatörleri. (Gözle kontrol ettim sorun göremedim.)2-Aks aktarma sistemi3-otomatik şanzıman.
Yani siz aks ve kulakları kontrol ettirmedizmi daha önce?Bence bide lpg haritası sıfırlayıp öyle deneyin akü eksi kutup başını söküp yarım saat bekletin ve sonra geri takın yakıtıda po dan alın,iki araçtada sorun aynı şekilde çözüldü önceki aracım Corona da aynı şekilde titreme mevcuttu herşey değişmesine rağmen sorun çözülmemişti yakıtı po dan alınca sorun anında bitti denemek için tekrar Shell den aldım 600 mt gitmeden sorun tekrar nüksetti,şimdiki aracım dobloda ilk marşta teklemeli çalışma vardı 30 sn sonra geçiyordu her şey temizlendi mazot katkısı koydum yine düzelmedi ama yine po dan mazot alınca sorun hafifledi şimdilerde bitti gibi dikkatli dinlemeyince hissedilmiyor,bu nedenle Shell den yollarımız ayrıldı,bence yakıtı değiştirin deneyin.
Ümit bey,Aracım benzinli ve LPG ile sürüyorum.Dediklerinizi deneyeceğim.Lpg den benzine Alarak da denedim bir değişiklik olmadı.Aks ve motor kulaklarında bir sorun olduğunu düşünmüyordum. Kabaca da göz gezdirdim bir sorun göremedim.Bir de işin garip tarafı 100km sonrasından 120km’ye kadar yapıyor sonrasından titreme kesiliyor.
Merhabalar,Aracın sol taraf iç aks kısmındaki yağlanmadan dolayı ilk olarak o bölgeyi söktüm.Aks lalesi denilen parçanın içinde aşınmalar olduğunu ve çatlak olduğunu tespit ettim.Sorunun kaynağını tespit ettim sayılır.Tamiratı için iki yol var birisi sol aks komple satın alınmalı yada sadece iç aks alınarak tamir yoluna gidilmeli.Bu arada aks tamiri yapan yerlerden de fiyat aldım. 600tl tamir parası isteniyor.Sadece iç aks kafası alınarak da çözülmeyebilir diyenler var.Piyasadan alınan iç aks kafası aracın üzerindekine uymayabilir vs konuları var.Açıkcası aks komple alınırsa 1000tl civarında falan. Değişik kalite daha ucuzları da mevcut.Muhtemelen sol aks komple alacağım.Sorunu çözersem buradan bilgilendirme yapacağım belki bizden sonra başkası için bir yol göstermiş olur.