Gönderen Konu: Hız göstergesi sorunu  (Okunma sayısı 1054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Hız göstergesi sorunu
« : Nisan 20, 2022, 19:55:00 »
Araç 1-2 gün çalıştırılmadıktan sonra,çalıştırıldığında hız göstergesi yükseliyor iniyor,hız 100-120 lere kadar çıkıyor ve dikkat ettim km sayacıda ilerliyor. Isındıktan sonra normale dönüyor sebebi ne olabilir? 1999 camry 3.0 v6 otomatik vites

Toyota Club Türkiye

Hız göstergesi sorunu
« : Nisan 20, 2022, 19:55:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız göstergesi sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2022, 20:22:07 »
Araç 1-2 gün çalıştırılmadıktan sonra,çalıştırıldığında hız göstergesi yükseliyor iniyor,hız 100-120 lere kadar çıkıyor ve dikkat ettim km sayacıda ilerliyor. Isındıktan sonra normale dönüyor sebebi ne olabilir? 1999 camry 3.0 v6 otomatik vites
Araç ısındıktan sonra düzeliyorsa şase kablosunda sıkıntı vardır,sırasıyla şase kablosu göstergeye gelen tesisat akü ve gösterge arkasındaki soketler kontrol edilmeli,aracın gövde şase kablosuda zayıflamış olabilir veya oksitlenme vardır,tesisatın muhtelif yerlerinde eklemeler varsa sorun yapması kaçınılmazdır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2022, 20:40:25 »
Son zamanlarda yaptığım değşiklikleri söyleyim. Ampül değiştirdim(ledli) ,akü değştirdim…

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2022, 21:29:26 »
Son zamanlarda yaptığım değşiklikleri söyleyim. Ampül değiştirdim(ledli) ,akü değştirdim…
Taktığınız LED ampülde canbus özelliği yoksa sıkıntı yapabilir,tesisatta parazit oluşturabilir,bazı sertifikasız ürünler tesisata zarar bile verebiliyor düzenli akım oluşmayınca kablo tesisatına yük bindiriyor,far kapalıyken neden yük olsun demeyin çünkü Toyota'lar negatif şase ile çalışır ve herzaman kolda şase vardır,eski ampülleri takıp tekrar bir deneme yapmanızı tavsiye ederim.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2022, 22:11:25 »
Ampülde şunu fark ettim. Radyo frekansı kendi kendine değişiyor ve evin önünde radyo çekerken farları açtığım an radyo yayını gidiyor kapatınca geliyor. Şimdi siz söyleyince onuda belirtmek istedim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2022, 22:12:16
İsim yazmak reklam olmuyorsa ne aldığımı paylaşa bilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2022, 22:53:28 »
Ampülde şunu fark ettim. Radyo frekansı kendi kendine değişiyor ve evin önünde radyo çekerken farları açtığım an radyo yayını gidiyor kapatınca geliyor. Şimdi siz söyleyince onuda belirtmek istedim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2022, 22:12:16
İsim yazmak reklam olmuyorsa ne aldığımı paylaşa bilirim
Sıkıntı olmaz marka paylaşabilirsiniz, zannedersem aldığınız ampül canbus özelliği yok o yüzden eskileri takmanızı tavsiye ederim,illaki beyaz olsun isterseniz halojen beyaz ampüller var ışığı fazla olan,
Yada yine halojen sarı güçlü ışık veren ampuller var,
https://www.hepsiburada.com/osram-next-generation-h4-night-breaker-laser-150-12v-6055w-2li-ampl-set-p-HBV00000HYNLA?magaza=Yeni+I%c5%9f%c4%b1k+Otomotiv&url_src=and-product-detail
Başka seçeneklerde mevcut ledlerin ömrü daha kısa oluyor,aracınızın far yapısıda uygun olmadığı için beyaz ışık veren ampüller sisli yağmurlu havalarda yolu göstermiyor resmen karanlıkta ilerlemek zorunda kalıyorsunuz, uygun olmayan ampüllerin distribütör bozduğunu bile gördüm.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2022, 10:07:47 »
Kendi üzerindekide osram markaydı ama sarı olduğu İçin çok zorluyordu. Fanlı ve Çipli Philips marka