Gönderen Konu: Corolla E210 Ön Kameradan Kayıt Alma Hakkında  (Okunma sayısı 1743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
Corolla E210 Ön Kameradan Kayıt Alma Hakkında
« : Nisan 20, 2022, 10:34:32 »
Selamlar,
Yakınlarda aldığım Corolla x-pack aracın ön camında kamera var, anladığım kadarı ile şerit takip ve otomatik uzun far için kullanılıyor.
Aracın kullanım kılavuzunu karıştırırken aşağıdaki bölüme rastladım.

Araçta aşağıdaki gibi çeşitli bilgileri kaydeden gelişmiş bilgisayarlar bulunur:

• Motor devri/Elektrik motoru devri
(çekiş motoru devri)
• Hızlanma durumu
• Fren durumu
• Araç hızı
• Sürüş destek sistemleri çalışma
durumu
• Kameradan gelen görüntü
Aracınızda bir kamera bulunmaktadır.
Kayıt kameralarının yerleri için herhangi
bir yetkili Toyota bayisi veya
başka bir yetkin ve donanımlı profesyonele
başvurunuz.
Kaydedilen veriler, aracınızın donanım
ve özelliklerine göre değişiklik
gösterir.
Bu bilgisayarlar konuşma veya sesleri
kaydetmez, yalnızca belirli
durumlarda aracın dışındaki görüntüleri
kaydeder.

Bu madde veri kullanımı ve paylaşımı ile ilgili bilgiler vererek devam ediyor. Yani kameradan kayıt almak da mümkün görünüyor.

ayrıca yabancı forumları kurcalarken aşağıdaki başlığa denk geldim.
Burada yeni Rav4 ün kameralarından kuş bakışı görüntü alınmış ancak kayıt meselesi havada kalmış.

https://www.rav4world.com/threads/is-there-a-way-to-save-the-recording-from-the-front-and-rear-cameras.305991/

Lafın kısası aracın hem önünde hem arkasında kabul edilebilir çözünürlükte kameralar mevcut ve anladığım kadarı ile öndeki kayıt yapabiliyor.
Kaza durumunda çok işe yarayacak bu kayıtları almanın bir yolu var mı? Hatta maddede geçen hız, fren gibi telemetrik veriler de herhangi bir kaza veya olayda çok faydalı olabilir.

Toyota Club Türkiye

Corolla E210 Ön Kameradan Kayıt Alma Hakkında
« : Nisan 20, 2022, 10:34:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla E210 Ön Kameradan Kayıt Alma Hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2022, 21:23:50 »
O linkte gerekli bilgiler verilmiş zaten. Gerekli çözünürlükte olmadığı ve bu işin yapılabilmesi için deneyimli bilgili bir oto elektrikçiye ihtiyaç olacağından bahsedilmiş. Bu nedenle harici dashcam almanız çok daha mantıklı olur. Uzun süreli ve olur da satarsanız aracınızı diğer araçlarınızda da kullanabilirsiniz böylece.

A118C'yi kullanıyorum neredeyse 5 sene oldu mu geçti mi hatırlamıyorum bile. 3 araba gördü. Viofo tavsiye ederim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla E210 Ön Kameradan Kayıt Alma Hakkında
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2022, 07:10:38 »
Konuyu tekrar canlandırma niyetim yok, fakat ufak bir bilgi vermek istedim.

Kameradan gelen görüntü kısmının yazılmasının sebebi Avrupa Birliği ülkelerindeki Kişisel Veri Kanunları. Araçta bir kamera var ve bu kamera nispeten kişisel bilgileri görebiliyor. Bunu Toyota açıklamak ve gerekirse tamamen devreden çıkartmakla yükümlü.

Aracın üstündeki kameradan kayıt alınır mı? Çok zorlanırsa alınır. Kameranın soketine bir kart bağlanır, bu kart kamera görüntüsünü Safety Sense sistemine ve kayıt yapacak cihaza ayrı ayrı yollar. Daha önce yapan yoktur diye düşünüyorum, çünkü maliyeti bir araç kamerası almaktan pahalıya gelir. Çünkü elinizde bir kamera var, fakat kayıt yapacak ekipman yok. Kameranın çözünürlüğü de muhtemelen çok yüksek değildir, ve nasıl bir codecle görüntü gönderiyor onu da bilmiyoruz.