Gönderen Konu: 1.4 d4d Enjektör Temizliği  (Okunma sayısı 878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
1.4 d4d Enjektör Temizliği
« : Nisan 14, 2022, 13:56:37 »
Merhaba arkadaşlar;
Aracım 1.4 d4d 215bin km'de
Şuanda aracımda 2500-3000 devir civarında gazı köklediğim zaman gazdan ayağımı kesmiş gibi hafif bir şekilde yığılma hissediyorum bunu bir kaç defa tekrar ediyor.
Forumda araştırdığım kadarıyla sorunun EGR'den olabilme ihtimalini ve enjektör temizliğinin faydalı olacağını gördüm.
Fakat son 5bin km'dir ben kullanıyorum aracı öncesinde motor katkısı ya da enjektör temizleyici gibi ekstra ürünler kullanıldı mı bilmiyorum. Yüksek km'li araçta bu tarz ürünlerin kullanımında bir sakınca var mıdır sizce?

Toyota Club Türkiye

1.4 d4d Enjektör Temizliği
« : Nisan 14, 2022, 13:56:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 d4d Enjektör Temizliği
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2022, 15:34:38 »
Merhaba arkadaşlar;
Aracım 1.4 d4d 215bin km'de
Şuanda aracımda 2500-3000 devir civarında gazı köklediğim zaman gazdan ayağımı kesmiş gibi hafif bir şekilde yığılma hissediyorum bunu bir kaç defa tekrar ediyor.
Forumda araştırdığım kadarıyla sorunun EGR'den olabilme ihtimalini ve enjektör temizliğinin faydalı olacağını gördüm.
Fakat son 5bin km'dir ben kullanıyorum aracı öncesinde motor katkısı ya da enjektör temizleyici gibi ekstra ürünler kullanıldı mı bilmiyorum. Yüksek km'li araçta bu tarz ürünlerin kullanımında bir sakınca var mıdır sizce?
İlk önce egr temizliği yaptırın,enjektör den pek yapmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.