Gönderen Konu: Şanzıman  (Okunma sayısı 918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Şanzıman
« : Nisan 10, 2022, 15:12:41 »
Selamun aleyküm. 1997 model ixe Toyota Corollam var. Akis keçeleri den yağ kaçırıyor. Defalarca keçeleri değiştirmeme rağmen bı sure sonra tekrar akıtıyor. Servise gösterdim. Şanzıman defransiyel arası boşluk olusmus Akis oynadikca keceleri yiyor dedi. Sanzimanciya götürdüm akislerle şanzımanı güzel bı tornalarim eskisinden iyi olur dedi peki dedik verdik. 3 ay geçmeden tekrar başladı yağ akıtma olayı. Bu sefer eskisinden daha fazla boşluk olusmus. Başına gelen oldu mu hiç yada grupta bı ustam var mı şundan şundan diyecek. Hayırlı ramazanlar.

Toyota Club Türkiye

Şanzıman
« : Nisan 10, 2022, 15:12:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2022, 18:18:56 »
Selamun aleyküm. 1997 model ixe Toyota Corollam var. Akis keçeleri den yağ kaçırıyor. Defalarca keçeleri değiştirmeme rağmen bı sure sonra tekrar akıtıyor. Servise gösterdim. Şanzıman defransiyel arası boşluk olusmus Akis oynadikca keceleri yiyor dedi. Sanzimanciya götürdüm akislerle şanzımanı güzel bı tornalarim eskisinden iyi olur dedi peki dedik verdik. 3 ay geçmeden tekrar başladı yağ akıtma olayı. Bu sefer eskisinden daha fazla boşluk olusmus. Başına gelen oldu mu hiç yada grupta bı ustam var mı şundan şundan diyecek. Hayırlı ramazanlar.
Öncelikle geçmiş olsun, hayırlı ramazanlar,servis size sorunu söylemiş eğer boşluk çok fazlaysa o şanzıman için yapacak bişey yok,çıkma garantili şanzıman alıp değiştirmek en iyisi olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2022, 00:20:14 »
Anladım abi. Anliyamadigim ben yaparım ben ederim sıfırdan farkı kalmaz deyip de onca para alıyorlar. Sonuç sıfır. Keşke en başından şanzıman alsaymisim. Sıfır mi alayım yoksa çıkma mi ? Çıkma alsam tekrar aynı sorun yapar mı kafama takılan o. Aracım daha 190.000 de yaptı o arızayı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2022, 03:13:33 »
Anladım abi. Anliyamadigim ben yaparım ben ederim sıfırdan farkı kalmaz deyip de onca para alıyorlar. Sonuç sıfır. Keşke en başından şanzıman alsaymisim. Sıfır mi alayım yoksa çıkma mi ? Çıkma alsam tekrar aynı sorun yapar mı kafama takılan o. Aracım daha 190.000 de yaptı o arızayı :(
Sıfır şanzımana güç yetmez, mecburen çıkma temiz bakmak lazım,nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız üyelerin tecrübe ettiği işletmelerin tavsiyesi yapılır,
Ya çıkma komple şanzıman bakılacak yada hâli hazırda şanzıman açılıp içindeki aşınmış dişli gurubu çıkma temiz parçalarla yeniden toplanacak bu iş için alanında uzaman sadece şanzıman tamiri yapan işletme sahibi usta bulmalısınız,
Bir aracın arıza vermesi için km hiç önemli değildir,kullanım şekli herşeyi değiştirir,30 binde debriyajı biten araçlar gördüm,eğer aracınız sizden önce çok hor kullanılmışsa ilk arıza verecek ekipman hareketli aksamdır buda ilk önce şanzıman ve diğer aktarma organlarından başlar,
Size tavsiyem ilk önce işinde uzman gerçek bir şanzıman ustası bulmanız olur, bahsettiğiniz sorunu sadece şanzımandaki boşluktan yapmayabilir,eğer aktarma organlarında (akslarda) bozukluk varsa yine sorun yapar, orjinal olamayan aks milleri boşluğa sebeb olabilir,bazen iyi oturmayan boyu kısa kalan aks frezesi bile boşluk yaptırır,ilk önce onları kontrol ettirin,gerekirse çıkma orjinal aks mili bulun ve form üyemiz tem otodan aks başı (iç ve dış) alarak tekrardan toplayın bide öyle deneyin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2022, 15:08:27 »
Teşekkür ederim abi. Kökten hallediyorum sorunu temiz bı şanzıman arıyorum :) yardımcı olabilecek abim, kardeşim varsa yazabilir