Gönderen Konu: Ev Sinema Sistemi, Srs Sistrmi, Soundbar,  (Okunma sayısı 1074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ev Sinema Sistemi, Srs Sistrmi, Soundbar,
« : Nisan 09, 2022, 19:33:17 »
Selam, evde film izlemek ve müzik dinlemekten zevk alanlar için bir konu.
7.1 kanal gerçek üniteleri takip ederken, 3.1.2 sanal üniteler çıktı. Yer kaplamadan, tek merkezden seste derinlik sunabiliyorlar. Şimdilerde ise 7.1.4 veya 7.1.2 sistemler mevcut. Tabi sanal sistemleri gerçek ünitelerle karşılaştırmak da iyi olur.
Sizlerin de fikir ve bilgileri konuya katkı sağlayacaktır.

Toyota Club Türkiye

Ev Sinema Sistemi, Srs Sistrmi, Soundbar,
« : Nisan 09, 2022, 19:33:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Ev Sinema Sistemi, Srs Sistrmi, Soundbar,
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2022, 19:59:44 »
Sinema mı izliyoruz müzik mi dinliyoruz ? çok hoparlör varsa sinema içindeki farklı yerlerden gelen sesler nedeniyle çoklu hoparlör güzel olabilir.
Müzik konusunda ise ne bekliyoruz bilemiyorum. Ben orjinal kayıt ne ise onu duymak istiyorum. Yani mikrofon yerine benim oturduğum yer gibi bir kayıt ve dinleti istiyorum. Bu nedenle iki şansım var. Ya hiç sıkıştırılmamış bir ses formatı ile son derece kaliteli dual mono amfi, son derece hassas hoparlör ile dinlemem gerekiyor yada mp3 gibi bir formatı yeniden değerlendiren bir işlemciye ihtiyacım var. İşlemci ile tekrar derinlik vermek sahte olsa bile tatlı olduğu kesin.
Soundbar olayına gelirsek, sony nin dolby atmos özellikli ve hi-res diye sattığı sistem bile çok bir şey vaat etmiyor.

Diğer yandan hiç orjinal bir plağı kulaklıkla dinlemediyseniz, çok beklenti yoksa herhangi bir sistemde yüksek ses çıkartabilir. Fakat anlatmaya çalıştığım ses mühendisliği, akustik düzenleme olmadan bir seviyenin üzerine çıkmak zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2022, 13:20:59 »
sound bar tamamen hikaye göz boyama, tercihiniz film vs ise 5.1 6.1 7.1 7.2 gibi hoparlör tercihleri olmalı tabi uygun hoparlör ve uygun anfi ile ancak bu ünitelerde ancak kaynak cihaz kalitesinde sonuç verir, müzik dinlemek ise ayrı hikaye hi-fi bir stereo tadından yenmez ancak kurulum maliyetleri uçtu gitti
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2022, 09:38:33 »
sound bar tamamen hikaye göz boyama, tercihiniz film vs ise 5.1 6.1 7.1 7.2 gibi hoparlör tercihleri olmalı tabi uygun hoparlör ve uygun anfi ile ancak bu ünitelerde ancak kaynak cihaz kalitesinde sonuç verir, müzik dinlemek ise ayrı hikaye hi-fi bir stereo tadından yenmez ancak kurulum maliyetleri uçtu gitti

Soundbar kullanan birisi olarak buna kesinlikle katılmıyorum. Herşey elinizdeki malın kalitesi ile ilgilidir. Ben evde Grundig kullanmaktayım. Orta karar bir şey ama eğer 5000-7000 gibi rakamları gözden çıkarıp Harman Kordon veya JBL gibi markalara yönelirseniz sadece Sub-Woofer ve Soundbardan oluşan sistemin salonun her noktasına sesi nasıl yaydığını görürsünüz. 5+1 veya 7+1 sistemler hoparlör kalabalığından başka bir şey değil artık.  Siz harcayabileceğiniz rakamlardan bahsedin sadece.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2022, 14:18:14 »
Yaklaşık 9-10 senedir 5.1 sistem kullanıyorum.

Denon AVR 1611 HDMI Receiver
JAMO surround sistem
Alper SINAV marka subwoofer :P

Kablo kalabalığı oluyor evet ama DTS veya DD uyumlu içerik ile de çok tatlı oluyor sonuç :) Şu anda bütün Netflix, Amazon prime vs içerik bu şekilde zaten...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2022, 14:26:46 »
soundbar yaydığı ses ile multichanel bir anfinin verdiği ses aynı değildir, bütçe, kullanılacak alan insanları soundbar a yönlendirebilir, keyif te alınabilir, ama ben sinema vs için multichanel, doğru müzik için ise stereo hifi cihazları tercih ederim
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2022, 18:00:28 »
Hoparlör sayısının çokluğu fazla anlam taşımıyor, öncelikle kaynak cihazın iyi olması gerekiyor, ki orada da ev sinema sistemleri ve müzik sistemleri ayrıdır ve birbirinin yerini tutamaz. Önceliğiniz hangisi ise ona göre sistem kurmak gerekli. İyi bir stereo sistem varsa diğerinin eksikliği çok hissedilmez, bir subwoofer takviyesi ile çok tatmin edici olur. Sinema sistemleri ile ise ben müzik dinleyemiyorum doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2022, 18:07:06 »
Sinema ve müzik için sistemin farklı olması gerektiğine katılıyorum, gerçi Sacd ortamındaki müzikler için sinema sistemi olabilir.

Denon iyiymiş Alper, arkadaş satardı, Denon, Marantz falan. Kolonları da (her kabin en:1- boy:1,5 m gibi) infinity takardık, çok net ses verirdi yüksek dB'de bile. Hatta bir de özel odaları vardı, ses geçirmez. Orada sinema sistemlerini deneyimlerdik bazen.

7.1 gerçek sistemde, tepedeki uydu hoparlör, örneğin çaprazdan gelen helikopteri odanın içinden geçiyormuş hissiyle aktarabiliyor kaynak da buna uygunsa. Anladığım kadarı ile sanal sistemler bunu, bazı seslerle oynayarak yapmaya çalışıyor.
7.1.2 sistemlerr baktım da, 20 bin üstü rakamlar görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2022, 10:40:39 »
soundbar yaydığı ses ile multichanel bir anfinin verdiği ses aynı değildir, bütçe, kullanılacak alan insanları soundbar a yönlendirebilir, keyif te alınabilir, ama ben sinema vs için multichanel, doğru müzik için ise stereo hifi cihazları tercih ederim

Evine yetkili servis tarafından  Harman Kordon marka soundbar ses sistemi kurulurken yanında bulunduğum arkadaşımın deneyiminden bahsedeyim. Modelini hatırlamıyorum şimdi. Ama geçen seneki fiyatı yaklaşık 10bin civarındaydı. Öncelikle sistem büyük bir soundbar ve Sub woofer dan ibaretti. Yetkili servis  soundbar ve woofer yerleştirdikten sonra elinde kibrit kutusundan biraz daha büyük bir aletle 5+1 sesin salonun hangi köşesine ne kadar miktarda geleceğini ayarladı. Daha sonra TV yayınına göre deneme yapıldı. Teknoloji sürekli ilerlemekte.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN