Gönderen Konu: Seyir halinde gaz yememe ileri geri titreme  (Okunma sayısı 755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Seyir halinde gaz yememe ileri geri titreme
« : Nisan 09, 2022, 16:04:36 »
Merhabalar. 2007 model d 4d corolla sahibiyim. Araç 140.000 de. Bundan bir kaç hafta önce seyir halinde giderken önce gaz yememeye başladı. sonra sanki birisi tutup bırakıyormuş gibi tekledi. Aracı kenara çekip boşta gaz yüklenince önce motordan bir ses geliyor sonra motor açılıyor ve ekzostan kısa süreliğine siyah duman atıyor. Rölantide bir sorun yok. Araç ilk çalıştığında da sorun yok. Belirli bir süre 10 -15 dak sonra bu durum gerçekleşiyor. Yine yapınca boş ta gaza bastım ve videodaki ses geliyor. yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.https://youtube.com/shorts/cXX2YJHhJWQ?feature=share

Toyota Club Türkiye

Seyir halinde gaz yememe ileri geri titreme
« : Nisan 09, 2022, 16:04:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Seyir halinde gaz yememe ileri geri titreme
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2022, 18:08:34 »
Enjektörlerden biri geç çalışıyor gibi,yinede cihaza bağlamadan bişey belli olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2022, 16:26:50 »
Merhaba,
Bende de ayni problem var, farkli bir baslik acmistim, ne yaptiniz cozebildiniz mi?

Benim baslik: https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94240.msg1145649

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2022, 14:09:22 »
Aracımı sürekli şehir içinde ve sokak aralarında kullanıyorum. Ana bulvara dahi çıkmadım diyebilirim. Sorunun bundan kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Önce şehirler arası yolda yaklaşık 1 saat devirli kullandım sonra egr ve maf sensörü temizlendi. Şu an için bir sorun yok. Ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. Şu an deneme sürecindeyim. Aynı problemi bir kaç sene öncede yaşamıştım. Sonra kendiliğinden düzelmişti.