Gönderen Konu: Yan Ayna Kapanmıyor Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 3134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Avensis T25 Elegance Comfort 2004 otm
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Yan Ayna Kapanmıyor Lütfen Yardım
« : Nisan 08, 2022, 15:40:20 »
selam  arkadaslar. Yeni araç aldım 2004 Avansis Yan elektrikli ayna sol şöför kısmı kapanmıyor. elektrik mi gelmiyor bilmiyorum. hiç tepki yok zorlama falan da yok. hani zorlanıp da kapanmama durumu değil. sigorta diğer ayna ile birleşik oldugu için sigortadan olduğunu da sanmıyorum. ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevınırım.

bir de bilginiz gizli ozellıkler var mı bildiklerinizden. mesala kumandadan kapatma camları v.b
tesekkurler

Toyota Club Türkiye

Yan Ayna Kapanmıyor Lütfen Yardım
« : Nisan 08, 2022, 15:40:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yan Ayna Kapanmıyor Lütfen Yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2022, 16:18:18 »
selam  arkadaslar. Yeni araç aldım 2004 Avansis Yan elektrikli ayna sol şöför kısmı kapanmıyor. elektrik mi gelmiyor bilmiyorum. hiç tepki yok zorlama falan da yok. hani zorlanıp da kapanmama durumu değil. sigorta diğer ayna ile birleşik oldugu için sigortadan olduğunu da sanmıyorum. ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevınırım.

bir de bilginiz gizli ozellıkler var mı bildiklerinizden. mesala kumandadan kapatma camları v.b
tesekkurler
Sol aynanın motoru yanmış olabilir yada elektrik beslenmesinde sıkıntı olabilir,en kötü ihtimalle daha önce kırılmıştır yenisi pahalı olduğu için manuel takılmıştır,
Gizli özellik toyotalarda olmaz,en gizli özelliği motor ECU'su mübarek devlet sırrı sanki kolay kolay kimse ulaşamaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2022, 18:14:57 »
Öncelikle motor sesini duymaya çalışın, motor sesini duyuyorsanız muhtemelen içindeki dişliler kırılmış yada deforme olmuştur.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2022, 23:46:50 »
Merhaba,
Daha önce kapanıyormuydu ,arıza yenimi çıktı ortaya ?
Yada aladığınızda durum bu şekildemiydi?
Öncelikle aynayı elinizla kapatma yönünde hafif zorlayın.Biri/birileri el ile zorlamış olabilir,böyle bir durum varsa tam açık yada tam kapalı pozisyona alarak açma/kapatma düğmesinden tekrar deneyin.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2022, 09:33:03 »
selam  arkadaslar. Yeni araç aldım 2004 Avansis Yan elektrikli ayna sol şöför kısmı kapanmıyor. elektrik mi gelmiyor bilmiyorum. hiç tepki yok zorlama falan da yok. hani zorlanıp da kapanmama durumu değil. sigorta diğer ayna ile birleşik oldugu için sigortadan olduğunu da sanmıyorum. ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevınırım.

tesekkurler

Geçmiş olsun. Muhtemelen içindeki dişliler kırılmıştır. Hafifçe elinizle kapatmaya çalışın. Eğer sessiz bir şekilde ve kolayca kapanıyorsa sizden önce bozulmuş ve motorsuz ayna ile değiştirilmiştir. Ama eğer kapanırken tıkırtı sesi geliyorsa hala motorludur fakat dişlileri kırılmıştır. Benim sağ aynam kışın -11 de donduğu zaman denemiştim. Diğer hususa gelince bende 2005 modeli var aynı aracın. Keşke diyeceğiniz hiç bir  gizli özelliği yok. Far sensörü dahi yok araçta. Onun yerine yağmur sensörü koymuşlar nedense. Silecek kollarında zaten fasılalı mod varken ne gerek varmış anlayamadım.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Avensis T25 Elegance Comfort 2004 otm
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2022, 10:59:34 »
Anladım. Aldığımda böyle idi. Motorsuz sabit ayna ile değişme ihtimali var demek ki. düğmeye basıp bir deneyeceğim elimle. diğer türlü bi sökmeyi deneyeceğim. üzerinde iken sökme videosu bulurum sanırım. herkese teşkkürler..