Gönderen Konu: balatalardan gelen koku  (Okunma sayısı 1190 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
balatalardan gelen koku
« : Nisan 25, 2009, 18:36:34 »
arkadaşlar merhaba arabam 2008 model yeni nesil corolla.arabamı sizler gibi çok seviyorum ancak bu anlatacağım şey benim kafamı çok kurcalıyor.araç ile yokuş yukarı yarım debriyaj ile çok hafif geri geri geldiğimde hemen balatalardan kokular gelmeye başlıyor.sizce bu normal mi ? konu ile ilgili olarak servise başvurdum ancak çok tatmin edici yanıtlar alamadım.bunlar böyle yapar çok yarım debriyaj yapma gibilerinden bana kalırsa çok baştan savma cevaplar aldım.siz ne dersiniz..

Toyota Club Türkiye

balatalardan gelen koku
« : Nisan 25, 2009, 18:36:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: balatalardan gelen koku
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2009, 20:52:24 »
  Selam.
 Tüm araçlar için yarım debriyaj tabir edilen şekilde debriyaj pedalını kullanmak debriyaj balatasının ömrünü kısaltır. Bu tarz kullanımın süresi, motor devri gibi etkenler bu kokunun oluşmasında belirleyicidir. Tabi aşırı dik rampalı yerlerde malesef bazen bu gibi şekillerde kullanmak zorunda kalınabiliyor. Aslında ideal olanı dik rampada el freni ile kalkış yapmaktır ve doğrusuda budur. Tabi sizin için kolay olacak ise kavrama noktası kullanımı ile de bu gibi durumlarda kalkış gerçekleştirilebilinir. Umarım faydalı olabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2009, 23:59:24 »
Osman Bey, geri vitesin oranı 1. ve 2. vitesin arasında bir yerdedir. Dolayısıya aracı geri viteste rampa çıkarmak balatayı oldukça zorlar. Mümkünse bunu hiç yapmamak, zorunlu ise Hakan Bey'in belirttiği gibi el frenini kullanmak daha doğru olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2009, 01:54:30 »
çok haklısınız.. malesef aracı parketmem gereken yerde böyle bir manevra yapmak zorundayım.ben de dikkat ediyorum araca zarar vermemek için ama çok hafif bir zorlamada bunu yapması enteresan.bu belki de aracın bu kısmında bulunan parçaların kalitesinden veya dizayn edilşinden kaynaklanıyor da olabilir.zira bundan önce kullandığım araba 98 model bir broadway idi ve böyle bir şey o araçta hiç yaşamadım.bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2009, 09:22:33 »
  Bunda rampanın dikliğinin yanında vites oranları ve aracın ağırlığıda etki ediyordur.