0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tur göstergesi dediğiniz devir saati ise benzinli motor ile alâkalı bir durum ve gösterge 12 volt akü ile besleniyor aküde sorun varsa böyle hareket etmesi normal,ilk önce aküyü kontrol ettirin.
Evet hocam devir saati, ama benzinde çalışır durumda değildi.Hibritte çalışır halde iken devir saati inip çıkıyor.Dediğiniz gibi aküyü bi kontrol ettirecem inşallah aküdendir sorun.
Hybrit araçlarda kaç amper akü kullanmışlar tam bilmiyorum ama yeni model 1.5 lerde 45 amper akü var genelde sorunlu.
Ölçtürdüm hocam akü değiştir yazdı.Sorun aküden gibi gözüküyor,benim aracımda da 45 amper var.Servisi aradım bu sefer başka servis ile görüştüm yolunuz düşerse bu tarafa ne zaman isterseniz uğraya bilirsiniz dediler.Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Sorunun bulunmasına sevindim,malesef 45 amper akü yetmiyor,size tavsiyem dışarıda fark vererek 55 amper taktırmanız iyi olur,özellikle hybrit araçlarda şehir içi kullanımda 12 volt akü pek şarj olmuyor o yüzden 45 amper akü çabuk yıpranıyor.
Ölçtürdüğüm yerde akü vardı fakat araç hibrit olunca bide start stop yok üstündeki aküde deyince açıkçası güvenemedim taktırmaya.Sizin bilginiz var mı start stop yok mu gerçekten 2019 corolla hibrit araçlarda?Eğer öyle ise dediğiniz gibi 55 amper taktırmaya yine gideyim ölçtürdüğüm yere.Yiğit akü vardı onda sizce ondan 55 amper taktırmalıyım.Sizin bi marka öneriniz var mı yoksa yiğit aküde işimi görür mü?
Aracınızda star stop yok. Normal akü takılıyor. Aracınızın üç yılı dolmadıysa serviste garantiden aküyü değiştirin. Benim araç 2019 kasım çıkışlı. Hibtit değil. İki hafta önce garantiden aküyü serviste değiştirdim. Tabi yine 45 amper taktılar. Yeni akünün markası toyota. Eskisi mutlu aküydü. Yiğit aküyü eski aracımda kullanmıştım ve memnundum, kötü bir marka değil. Ama öncelikle üç yılı dolmadısa garantide değiştirin aküyü.
Video çekildiği sırada benzinli motor çalışıyor. O belli. Neden çalışıyor olabilir? Pil azalmıştır. Kalorifer açıktır. Hava çok sıcak olduğundan çalışıyor da olabilir. Veya hava çok soğuktur, bir süre benzinli motor çalışmazsa kendi kendine ısıtmak için de çalışıyor olabilir. Diğer seçenek rölanti kontrolü. Sık olmuyor demişsiniz. Ama dururken rölanti kontrolü de yapsa böyle bir devir dalgalanmasını hiç görmedim kendi aracımda. Olay göstergeyle alakalı değil. Zaten sesten de anlaşılacağı üzere motor devri gerçekten sabit değil. Oynuyor. Durumun normal olmadığını düşünüyorum. Servise götürmelisiniz. Akü kaynaklı olabilir mi? Bence değil. Başka bir sorun var. Ayrıca 45’lik akü her koşulda yeter. Mutlu akü biraz dandik. Sağlam marka takmak lazım. Hep bi yanılgı var. 45’lik yetmez, 55 taktırın deniyor. 45’lik aküyü dolduramayan sistem 55’liği nasıl dolduracak da bu önerme yapılıyor? Garip.
Aküyü varta veya muadil kalitede akü taktırmanızı öneririm. 45-50-55 farketmez. Araç daha 48.000’de. Boğaz temizliği için çok erken değil mi? Aklıma, atkinson çevrimiyle çalışan motorlarda emme manifolduna geri gönderilen silindir içi gazların yaşatacağı sorun geliyor. Ama yine de çok erken bunun için. Daha önceden yapılan ayar tutmamış olabilir. Ya da emme manifoldunun sökülüp temizlik yapılması gerekli olabilir
Taktıramadım akünün çeşitleri oluyormuş, taktıracağım yerde cesaret edemedi servisi aradım servisde detaylı bilgi vermedi akü konusunda artık mecbur servisde değişeceğim aküyü gitmişken bide detaylı baksınlar bu soruna bakalım ne diyecekler .
Hangi usta bu? Hybrid sistemi iptal etme gibi bir durum yokki Vitesi N’ye almıştır en fazla
Servis modudur o. Arabanın tekerlekleri elektrik motoruna direkt bağlı. Pili çıkarın. Araba çalışmaz. Yani hybrid sistemi devrenden çıkarmak değildir o. Serviste hybrid bakım dedikleri olay da bu sanırım. Sorun bence temizlikten kaynaklı. Bir çok arabada boğaz kelebeği maf sensörü gibi hava emişin olduğu yerler temizlendikten sonra dalgalanmalar oluyor. Araç eski ayarını tutturamıyor. Hatta tekrar kalibre isteyen arabalar var. Belki bir zaman sonra dengeyi bulmuştur araba