Gönderen Konu: Toyota corolla 2019 passion x-pack Tur göstergesi kendiliğinden hareket ediyor  (Okunma sayısı 1846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 
Aşağıdaki videoda olduğu gibi Tur göstergesi kendiliğinden hareket ediyor. Tur bir yukarı bir aşağı iniyor.Araç hibrit durumunda iken yapıyor.
Bu sorunla karşılaşan oldumu?
Bu şekilde oluşu 3-4 kez başıma geldi.Nadir aralıklarla yapıyor.
Servisi aradım araba hibritte çalışıyor bi an toparlayamamış dediler.
Fakat bu benim için mantıklı bir açıklama olmadı.
Bmw kullandığım zamanlardan biliyorum hız sensörü arızası vardı ondada ondan oluyordu.
Acaba burada da aynı sorun var mı?
Yoksa telaş yapmaya gerek yok mu?
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
 https://youtube.com/shorts/_wUSfrGYXOg?feature=share

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tur göstergesi dediğiniz devir saati ise benzinli motor ile alâkalı bir durum ve gösterge 12 volt akü ile besleniyor aküde sorun varsa böyle hareket etmesi normal,ilk önce aküyü kontrol ettirin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Tur göstergesi dediğiniz devir saati ise benzinli motor ile alâkalı bir durum ve gösterge 12 volt akü ile besleniyor aküde sorun varsa böyle hareket etmesi normal,ilk önce aküyü kontrol ettirin.

Evet hocam devir saati, ama benzinde çalışır durumda değildi.
Hibritte çalışır halde iken devir saati inip çıkıyor.
Dediğiniz gibi aküyü bi kontrol ettirecem inşallah aküdendir sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Evet hocam devir saati, ama benzinde çalışır durumda değildi.
Hibritte çalışır halde iken devir saati inip çıkıyor.
Dediğiniz gibi aküyü bi kontrol ettirecem inşallah aküdendir sorun.
Hybrit araçlarda kaç amper akü kullanmışlar tam bilmiyorum ama yeni model 1.5 lerde 45 amper akü var genelde sorunlu.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hybrit araçlarda kaç amper akü kullanmışlar tam bilmiyorum ama yeni model 1.5 lerde 45 amper akü var genelde sorunlu.
Ölçtürdüm hocam akü değiştir yazdı.
Sorun aküden gibi gözüküyor,benim aracımda da 45 amper var.
Servisi aradım bu sefer başka servis ile görüştüm yolunuz düşerse bu tarafa ne zaman isterseniz uğraya bilirsiniz dediler.
Çok teşekkür ederim yardımınız için. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Ölçtürdüm hocam akü değiştir yazdı.
Sorun aküden gibi gözüküyor,benim aracımda da 45 amper var.
Servisi aradım bu sefer başka servis ile görüştüm yolunuz düşerse bu tarafa ne zaman isterseniz uğraya bilirsiniz dediler.
Çok teşekkür ederim yardımınız için. :tamam:
Sorunun bulunmasına sevindim,malesef 45 amper akü yetmiyor,size tavsiyem dışarıda fark vererek 55 amper taktırmanız iyi olur,özellikle hybrit araçlarda şehir içi kullanımda 12 volt akü pek şarj olmuyor o yüzden 45 amper akü çabuk yıpranıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Sorunun bulunmasına sevindim,malesef 45 amper akü yetmiyor,size tavsiyem dışarıda fark vererek 55 amper taktırmanız iyi olur,özellikle hybrit araçlarda şehir içi kullanımda 12 volt akü pek şarj olmuyor o yüzden 45 amper akü çabuk yıpranıyor.
Ölçtürdüğüm yerde akü vardı fakat araç hibrit olunca bide start stop yok üstündeki aküde deyince açıkçası güvenemedim taktırmaya.
Sizin bilginiz var mı start stop yok mu gerçekten 2019 corolla hibrit araçlarda?
Eğer öyle ise dediğiniz gibi 55 amper taktırmaya yine gideyim ölçtürdüğüm yere.
Yiğit akü vardı onda sizce ondan 55 amper taktırmalıyım.
Sizin bi marka öneriniz var mı yoksa yiğit aküde işimi görür mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ölçtürdüğüm yerde akü vardı fakat araç hibrit olunca bide start stop yok üstündeki aküde deyince açıkçası güvenemedim taktırmaya.
Sizin bilginiz var mı start stop yok mu gerçekten 2019 corolla hibrit araçlarda?
Eğer öyle ise dediğiniz gibi 55 amper taktırmaya yine gideyim ölçtürdüğüm yere.
Yiğit akü vardı onda sizce ondan 55 amper taktırmalıyım.
Sizin bi marka öneriniz var mı yoksa yiğit aküde işimi görür mü?
Aracınızda star stop yok. Normal akü takılıyor. Aracınızın üç yılı dolmadıysa serviste garantiden aküyü değiştirin. Benim araç 2019 kasım çıkışlı. Hibtit değil. İki hafta önce garantiden aküyü serviste değiştirdim. Tabi yine 45 amper taktılar. Yeni akünün markası toyota. Eskisi mutlu aküydü. Yiğit aküyü eski aracımda kullanmıştım ve memnundum, kötü bir marka değil. Ama öncelikle üç yılı dolmadısa garantide değiştirin aküyü.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Aracınızda star stop yok. Normal akü takılıyor. Aracınızın üç yılı dolmadıysa serviste garantiden aküyü değiştirin. Benim araç 2019 kasım çıkışlı. Hibtit değil. İki hafta önce garantiden aküyü serviste değiştirdim. Tabi yine 45 amper taktılar. Yeni akünün markası toyota. Eskisi mutlu aküydü. Yiğit aküyü eski aracımda kullanmıştım ve memnundum, kötü bir marka değil. Ama öncelikle üç yılı dolmadısa garantide değiştirin aküyü.
Hüseyin bey garantiden gelen akü sizinde dediğiniz gibi yine 45 amper geliyor ama dışarıda sadece fark ödeyerek daha yüksek amperli aküyü takabiliyorsunuz, zannedersem form üyemiz @Ali Beyaz (53414) bey 275 TL fark ödemişti 55 amper için,
Murat bey marka tercihim pek yok akü konusunda yiğit,mutlu,inci markaları eski köklü markalardır,önceki aracımda inci vardı arkadaşıma sattım aracı 7 yıldır sorunsuz çalıştı,bitek bu sene bir sefer marş vurmamış o zamanda hava aşırı soğuktu burada ama ikinci gün düzeldi,şuanki aracımda 60 amper çelik marka akü var (mutlu akünün abisidir :) aynı fabrikada üretilir) dizel olmasına rağmen sorunsuz iş görüyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Araç hibrit moddayken devir saatinin sıfır olması gerekmiyor mu? Hibrit olmasa rölenti dalgalanması var derdim ama motor çalışmıyor diyorsunuz. Aküsü sağlıklı bir hibrit modelde durum nasıl? Hibrit modta sıfır mı devir saati hep?
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Video çekildiği sırada benzinli motor çalışıyor. O belli. Neden çalışıyor olabilir? Pil azalmıştır. Kalorifer açıktır. Hava çok sıcak olduğundan çalışıyor da olabilir. Veya hava çok soğuktur, bir süre benzinli motor çalışmazsa kendi kendine ısıtmak için de çalışıyor olabilir.

Diğer seçenek rölanti kontrolü. Sık olmuyor demişsiniz. Ama dururken rölanti kontrolü de yapsa böyle bir devir dalgalanmasını hiç görmedim kendi aracımda.

Olay göstergeyle alakalı değil. Zaten sesten de anlaşılacağı üzere motor devri gerçekten sabit değil. Oynuyor. Durumun normal olmadığını düşünüyorum. Servise götürmelisiniz. Akü kaynaklı olabilir mi? Bence değil. Başka bir sorun var.

Ayrıca 45’lik akü her koşulda yeter. Mutlu akü biraz dandik. Sağlam marka takmak lazım.

Hep bi yanılgı var. 45’lik yetmez, 55 taktırın deniyor. 45’lik aküyü dolduramayan sistem 55’liği nasıl dolduracak da bu önerme yapılıyor? Garip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Video çekildiği sırada benzinli motor çalışıyor. O belli. Neden çalışıyor olabilir? Pil azalmıştır. Kalorifer açıktır. Hava çok sıcak olduğundan çalışıyor da olabilir. Veya hava çok soğuktur, bir süre benzinli motor çalışmazsa kendi kendine ısıtmak için de çalışıyor olabilir.

Diğer seçenek rölanti kontrolü. Sık olmuyor demişsiniz. Ama dururken rölanti kontrolü de yapsa böyle bir devir dalgalanmasını hiç görmedim kendi aracımda.

Olay göstergeyle alakalı değil. Zaten sesten de anlaşılacağı üzere motor devri gerçekten sabit değil. Oynuyor. Durumun normal olmadığını düşünüyorum. Servise götürmelisiniz. Akü kaynaklı olabilir mi? Bence değil. Başka bir sorun var.

Ayrıca 45’lik akü her koşulda yeter. Mutlu akü biraz dandik. Sağlam marka takmak lazım.

Hep bi yanılgı var. 45’lik yetmez, 55 taktırın deniyor. 45’lik aküyü dolduramayan sistem 55’liği nasıl dolduracak da bu önerme yapılıyor? Garip.
Evet video çekildiği sırada benzin motor devrede ama hibrit aküyü doldurmak için değil çünkü o zaman hibrit aküye doğru ok işaret ile doldurduğunu gösteriyor onuda bilerek videoda çektim.Kilima kapalı durumda idi.Bu sorunu genellikle tam işim bitmiş aracı stop edeceğim zaman yapıyor yani motor yeterince sıcak olmasına rağmen.Enerji gerektirecek hiç bir mekanizması çalışmıyordu yinede  yapıyor bu dalgalanmayı.

Dediğiniz gibi rölanti kontrolü yapıyor olabilir . Servisi aradığımda 2 ay önceki bakımda kelebek temizliğinin yapıldığını kurumları temizlediklerini söylediler.Aracın benim anlattığım duruma göre rölanti ayarı yaptığını söylediler ama tabi servise getirmemi belirttiler. Birazdan aküyü değiştirmeye gidecem çünkü garantisi bitmiş onun için servisde değiştirmeye gerek kalmadı.İnşallah sorun çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
Aküyü varta veya muadil kalitede akü taktırmanızı öneririm. 45-50-55 farketmez.

Araç daha 48.000’de. Boğaz temizliği için çok erken değil mi? Aklıma, atkinson çevrimiyle çalışan motorlarda emme manifolduna geri gönderilen silindir içi gazların yaşatacağı sorun geliyor. Ama yine de çok erken bunun için.

Daha önceden yapılan ayar tutmamış olabilir. Ya da emme manifoldunun sökülüp temizlik yapılması gerekli olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Aküyü varta veya muadil kalitede akü taktırmanızı öneririm. 45-50-55 farketmez.

Araç daha 48.000’de. Boğaz temizliği için çok erken değil mi? Aklıma, atkinson çevrimiyle çalışan motorlarda emme manifolduna geri gönderilen silindir içi gazların yaşatacağı sorun geliyor. Ama yine de çok erken bunun için.

Daha önceden yapılan ayar tutmamış olabilir. Ya da emme manifoldunun sökülüp temizlik yapılması gerekli olabilir

Taktıramadım akünün çeşitleri oluyormuş, taktıracağım yerde cesaret edemedi servisi aradım servisde detaylı bilgi vermedi akü konusunda artık mecbur servisde değişeceğim aküyü gitmişken bide detaylı baksınlar bu soruna bakalım ne diyecekler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
Taktıramadım akünün çeşitleri oluyormuş, taktıracağım yerde cesaret edemedi servisi aradım servisde detaylı bilgi vermedi akü konusunda artık mecbur servisde değişeceğim aküyü gitmişken bide detaylı baksınlar bu soruna bakalım ne diyecekler .

Akü standart kurşun asit bir akü. Her yerde olan cinsten. Aracın kapısı açık şekilde eskiyi sök yeniyi tak yapabilirsiniz. Ama servise zaten gideceksiniz, orada da değiştirirsiniz. Sonucu merakla bekliyoruz. Umarım basit bir sorundur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar
Cumartesi günü bayiden inci akü 50 amper taktırdım.
Usta arabayı sırf benzine alıp hibrit mekanizmasını iptal ederek yanımda denedi devir saatinde oynama yoktu daha sonra hibriti aktif yapıp denedi sorun çözülmüş gibi gözüküyor şu ana kadar devir saatinde herhangi bir oynama yok 1 hafta daha takip edecem ama sorun aküdendi gibi gözüküyor.
Herkese çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
Hangi usta bu? Hybrid sistemi iptal etme gibi bir durum yokki :)

Vitesi N’ye almıştır en fazla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hangi usta bu? Hybrid sistemi iptal etme gibi bir durum yokki :)

Vitesi N’ye almıştır en fazla
Sıralamayı hatırladığım kadarıyla,
Starta basıp iki kere 2 kere frene 2 basıp daha sonra N ye alıp 2 kere tekrar frene  basıp P ye alıp 2 kere tekrar frene basınca hibrit sistemini durduruyor vede arabanın göstergesinde çeşitli hataların ışığı yanıyor ve daha sonra stop yaptıktan sonra tekrar çalışınca hibrit sistemini aktif hale getiriyor.
Kayseri bayisindeki usta yaptı bende yanındaydım bizzat gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
Servis modudur o. Arabanın tekerlekleri elektrik motoruna direkt bağlı. Pili çıkarın. Araba çalışmaz. Yani hybrid sistemi devrenden çıkarmak değildir o. Serviste hybrid bakım dedikleri olay da bu sanırım.

Sorun bence temizlikten kaynaklı. Bir çok arabada boğaz kelebeği maf sensörü gibi hava emişin olduğu yerler temizlendikten sonra dalgalanmalar oluyor. Araç eski ayarını tutturamıyor. Hatta tekrar kalibre isteyen arabalar var. Belki bir zaman sonra dengeyi bulmuştur araba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Servis modudur o. Arabanın tekerlekleri elektrik motoruna direkt bağlı. Pili çıkarın. Araba çalışmaz. Yani hybrid sistemi devrenden çıkarmak değildir o. Serviste hybrid bakım dedikleri olay da bu sanırım.

Sorun bence temizlikten kaynaklı. Bir çok arabada boğaz kelebeği maf sensörü gibi hava emişin olduğu yerler temizlendikten sonra dalgalanmalar oluyor. Araç eski ayarını tutturamıyor. Hatta tekrar kalibre isteyen arabalar var. Belki bir zaman sonra dengeyi bulmuştur araba
Belkide dediğiniz gibi servis modu olabilir.
Şu an akü değiştirdiğimden bu yana devir saatinde her hangi sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Aküyü devamlı doldurmaya çalıştığı için devir saati ondan dolayı oynar dedi servis banada mantıklı geldi.
Sorun ileride yine tekrarlar ise kelebek bakımını da yaptırırım, tabiki temennim tekrarlamaması.