Gönderen Konu: %100 Türk Malı  (Okunma sayısı 3426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
%100 Türk Malı
« : Nisan 25, 2009, 16:43:06 »
  Selam.
 Başka bir başlık altında değinilen bir konu bana bununda (Yerli Malı) işlenmesi gerektiğini çağrışım yaptı.
 Sizlerin bildiği yerli hangi markalar var? Bir ürün tercih ederken eğer aynı işleve sahip yerli üretim mevcut ise onu tercih ediyormusunuz? Ediyorsanız neden, etmiyorsanız neden?

Toyota Club Türkiye

%100 Türk Malı
« : Nisan 25, 2009, 16:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: %100 Türk Malı
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2009, 20:31:24 »
  Kalite,sağlamlık,sorunsuzluk ve dayanma süresini göz önünde bulundururum.Bunun yerli yada ithal ürün olması benim için önemli değildir.
  1972 den beri evimizde Arçelik var.En son yenilediğimiz hatta yenilemek zorunda olduğumuz çamaşır makinasından hiç mi hiç memnun değiliz.Değişimden önce bayanlar annemin çamaşır yıkarken ne kullandığını sorardılar.Beyazlar gerçekten beyaz ötesi gibiydi.Çamaşır makinası temiz yıkamıyor,ankastre set üstü ocağın gaz vanaları daha 3cü ayında çatlamaya başladı.Servis tarafından yenilendi ama o  ocakta yemek piştiği sürece o vanalarda çatlamaya devam edecek.Artık Arçelik'e kapımız kapandı.
  Dediğim gibi yerli yada ithal takıntım yok.Uzun vadede bütçeme en uygun olan ne ise,yukarıda da belirttiğim özelliklerle beraber uygun olanı alırım.
  Birde şöyle bir durum var.Örnek Home Cinema sistemi alacağım.Sony yada JBL dururken sırf yerli diye gidipte Arçelik yada Vestel satın almam da..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2009, 21:26:44 »
tebrik ederim güzel bir konu açmışsınız hakan bey.
TTAF markasından bahsetmek istiyorum.yerli bir firma olup çok kaliteli kablo ve değişik kablo konnektörleri üreten büyük bir firma.örnek vermek gerekırse yurtiçi türk silahlı kuvvetlerinin tüm ekipmanlarının kablo ve konnektörlerini üretiyor.yurt dışı olarak SONY SAMSUNG için kablo üretimi.ve bence en önemlisi FERRARİ için kablo üretip bunu italyaya yollayan tek türk firması ve emin olun dünyaca ünlü FERRARİ otomobil lerin tesisatlarının bir kenarında MADE IN TURKEY yazıyor.

http://www.ttaf.com.tr/content/?language=tr
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2009, 21:33:11 »
   :alkis:
 Bundan hiç haberim yoktu, gerçekten çok iyi oldu bu bilgi.
 Bence sorun Türkiye'de ki üretimden ziyade bunun tanıtım eksikliği. Sanırım bu şekilde bir amacada hizmet etmiş oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2009, 21:38:03 »
  Bunun dışında tüm Fiat grubunun (Lancia,Alfa Romeo,İveco..) tüm anahtar yani kapı kilidi sistemlerinide yine yerli bir marka olam MAKO tedarik etmektedir.Yine bir çok bilindik markalaraın koltukları da Türkiye meşeli bir firma tarafından tedarik edilmektedir.İyi ve çok sağlam çalışan firmalar elbetteki var...Ama Hakan abininde dediği gibi tanıtım eksikliğide olunca bilinmiyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2009, 21:50:32 »
Halida dunya capinda taniniyoruz. Tutunde aynen, kayisi da biliniyor, hatta Turk kayisisi diye satiliyor.
Arcelik/Beko Cin'de uretim yaptiriyor. Ucuz olsun diye.Sadece markasi Turk diye aldigimizda her zaman Turk mali almis olmuyoruz ne yazik ki.

Amerika'da da su anda yerli mali kullanma akimi var.Toyota, Honda almayin, yerli mali GM, Ford alin diyorlar. Ama bircok GM, Ford arabalari Meksika'da, Kanada'da uretiliyor.Toyota ve Honda ise ABD'de uretim yapiyor. Simdi hangisi yerli mali, hangisi degil? Bu ayrim kuresel ekonomide pek belirgin degil artik.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2009, 22:12:06 »
Ben hakikaten kalite/performans sebebi ile Vestel plazma TV aldım 2 sene önce. Kesinlikle mükemmel. Bu aralar evlenirken aldığımız Philips Home Cinema sisteminin ana konsolunu çöpe atıp 180 TL'ye Vestel USB takılan ve Dvıx çalabilen DVD playerını alacağım.

Ayrıca hanımla alışveriş yaparken barkod numaralarına bakıp (şu an hatırlamıyorum ama son 3 rakama göre TR menşeili mi yoksa yurtdışı mı belli oluyor, hanım biliyor) TR mallarını almaya çalışıyoruz mümkün mertebe...(Süpermarket alışverişlerinden bahsediyorum)

Ve son olarak 1978 model Murat 131'imiz var:)))))))))))))))))))))))))))) ve 1969 model yuvarlak stoplu tek kapı Anadol toplamamak için kendimi zor zaptediyorum...:)))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2009, 22:13:11 »
Unutmuşum bu arada, forumda benden başka Petlas vakumlu kış lastiği kullanan yoktu hatırladığım kadarıyla...:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2009, 22:20:32 »
Umut, ben de gecen sene Pioneer'in USB girisli, Divx de calan upconverting dedikleri HD kalitesinde goruntu veren turden bir DVD calar aldim. Vestel bulabilseydim Vestel alirdim.Ne yazik ki her yerde satilmiyor Vestel.Insallh bir gun o da olur... :)

Petlas'in ne sekilde olursa olsun yasamasi buyuk kazanc bence. Adamlar ucak lastigi uretiyorlar, stratejik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2009, 22:26:38 »
Umut, ben de gecen sene Pioneer'in USB girisli, Divx de calan upconverting dedikleri HD kalitesinde goruntu veren turden bir DVD calar aldim. Vestel bulabilseydim Vestel alirdim.Ne yazik ki her yerde satilmiyor Vestel.Insallh bir gun o da olur... :)

Petlas'in ne sekilde olursa olsun yasamasi buyuk kazanc bence. Adamlar ucak lastigi uretiyorlar, stratejik...
Çapı uysa arazi lastiğini de alacaktım ama çok büyük geldi...manyak hardcore arazi lastiği var petlas'ın..feci gürültülü ve asfalt performansı rezalet ama arazisi süper:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2009, 22:31:18 »
  Bunun dışında tüm Fiat grubunun (Lancia,Alfa Romeo,İveco..) tüm anahtar yani kapı kilidi sistemlerinide yine yerli bir marka olam MAKO tedarik etmektedir.Yine bir çok bilindik markalaraın koltukları da Türkiye meşeli bir firma tarafından tedarik edilmektedir.İyi ve çok sağlam çalışan firmalar elbetteki var...Ama Hakan abininde dediği gibi tanıtım eksikliğide olunca bilinmiyorlar..

Özcan abi kilit demişken bizim kale kilitde adını hatırlamadığım bir otomobil markasının kilitlerini üretiyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2009, 23:44:19 »
Amerika'da da su anda yerli mali kullanma akimi var.Toyota, Honda almayin, yerli mali GM, Ford alin diyorlar. Ama bircok GM, Ford arabalari Meksika'da, Kanada'da uretiliyor.Toyota ve Honda ise ABD'de uretim yapiyor. Simdi hangisi yerli mali, hangisi degil? Bu ayrim kuresel ekonomide pek belirgin degil artik.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Otomobilde, elektronikte ve beyaz/kahverengi eşyada zaten %100 Türk malı diye bir kavram mevcut değil. Bu duyarlılığı bir tek tekstilde gösterebiliriz sanırım. Tekstil alışverişlerinde mümkün mertebe Türk malı amaya çalışıyorum. Bu arada vVerilen örneklerde olduğu gibi ara malı üreten çok başarılı Türk firmaları mevcut. Mesela geçenlerde bir makine mühendisi ile tanıştım, Adana'dan, Almanya'ya forklift yedek parçaları ihraç eden bir firmada çalıştığını söylemişti.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2009, 00:33:45 »
  Geçen Hürriyet ekonomide bir yazı okumuştum.Tekstil sahibi kişi jeneratör alacak.İsmini anımsayamadım ama adam A markası alacam diye tutturmuş.Jeneratör üretici gel sana B yi verelim aynı ürün demişse de dinletememiş.Tekstil firmasına A ürünü satılıyor.A ve B ürünleri aynı ürün ve aynı tezgahtan çıkma.Beko ve Arçelik gibi yani.Vatandaş aynı ürünü aldıgını bilmiyor ama sırf Almanya'dan ithal edildiği için onun daha iyi oldugu kanısında...Vestel ile Regal gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2009, 01:20:57 »
geçenlerde avizeye tasarruflu ampül alayım dedim...

sonuç:

philips made in p.r.c. (çin)
general electric made in p.r.c. (çin)
osram made in p.r.c. (çin)
klite made in p.r.c. (çin)
...
...
...
gibi

ve sonunda tekfen (yerli) ama made in p.r.c. (çin)

yani yerli ampül yok...
toyota toyota toyota  only toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2009, 01:41:52 »
Izmit'te bir ampul fabrikasi vardi, birkac sene once kapattilar. Yeni teknolojiye gecmek varken... \
Demek ki satilan fiyatlar ancak Cin'de uretim yaptiracak duzeyde...
Hakki, dedigin dogru, ben de mumkun mertebe tekstil urunlerinde Turk mallarini tercih ediyorum.Ihtiyacim olmasa da Turk mali gordugumde aliyorum.Havlu, bornoz,kayisi,cam bardak vs. Cam dedim de gecen hafta bir magazada Pasabahce bardak takimi gordum, sirket adresi Turkiye gosteriliyor kutuda, ama uretim yeri Bulgaristan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2009, 13:20:33 »
http://www.kale.com.tr/default.asp
ürettiği ürünleri saymakla bitiremeyiz herhalde.
kilitten tutunda F-35 savaş uçak motor parçaları,10 yıl içerisinde 800 değişik parçadan oluşan bir paket ile Boeing'e gövde ve kanat parçası üretimi,türk silahlı kuvvetlerinin yeni standart piyade saldırı silahlarının tamamının üretimi uzun mesafe ağır keskin nişancı silahı üretimi,sanayi için robotik otomasyon sistemleri üretimi.yine sanayi için otomasyon kontrol bilgisayar sistemleri üretimi yapıyor.sayılabilecek onlarca dalda gururumuz olarak üretim yapıyorlar.
MADE IN TURKEY...
anıl  arkadaşımızada markayı hatırlattığı için teşekkür ederim.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2009, 20:38:19 »
  Boya sektöründe de çok iyi Türk markaları olduğunu biliyorum ve hatta bunlar dışarıyada açılmıştır. Bunun dışında hem gerçekleştirdiği üretimi ile hemde spora yaptığı katkılar ile Efes Pilsen çok önemli bir noktadadır. Basketbolda Türkiye'nin adını duyuran ve bu noktalara getiren, spora çok önemli faydalar sağlayan bir kuruluştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2009, 20:55:42 »
  Efes Pilsen'in sanırım Rusya'da da fabrikası var diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Nisan 27, 2009, 08:56:34 »
  Evet var. Daha bir çok yere açılmış durumda. Açıkçası insan böyle firmaları görünce gurur duyuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2009, 10:23:01 »
Çok başarılı bir konu olmuş. Askerden döndüğüm gibi ilgileneceğim. Fikirler paylaşacağım...