Gönderen Konu: Kablosuz Wireless Qi Şarj Sorunu  (Okunma sayısı 10187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Kablosuz Wireless Qi Şarj Sorunu
« : Mart 29, 2022, 19:24:17 »
Hybrid corolla’da iphone 8’de bazen çalışan bazen çalışmayan kablosuz şarj, iphone 13 ile hiç çalışmıyor. Kılıflı da çalışmıyor kılıfsızda çalışmıyor.

Telefonu önce koyuyorum. Şarja başlıyor. 10 saniye sonra turuncu ışık yanıp sönmeye başlıyor ve şarj kesiliyor. Iphone 8’de ise bazen bu hatayı veriyordu bazen sorunsuz çalışıyordu.

Yabancı forumlarda toyota’nın başka arabalarında aynı hatayı yaşadıklarını belirtmişler. Servise giden birkaç kişi donanımı garantiden değiştirmiş ama çözüm olmamış. Benim telefonum masamdaki baseus kablosuz şarj ile sorunsuz şarj oluyor. Bu hatayla ilgili bilgisi olan var mı?

Toyota Club Türkiye

Kablosuz Wireless Qi Şarj Sorunu
« : Mart 29, 2022, 19:24:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Kablosuz Wireless Qi Şarj Sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2022, 21:27:12 »
Sorun bende de aynı, iphone se telefonumuz var ve kapaklı kapaksız fark etmeksizin şarj kesiliyor. Kullanıcı klavuzu şarjda sorun olduğunu belirtmiş ama ayrıntıya girmemiş. Ben telefonlarımızı milim milim yerleştirdim ama netice alamadım. Kablosuz şarjı kullanmıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2022, 22:39:29 »
Telefonda kılıf varsa 6 mm yi geçtikten sonra şarj sorunu olabiliyor, ayriyeten araç şarj sistemleri tlf sisteminden düşük amperde güç veriyorsa yine şarj olmaz,tlf kendisi şarjı keser,aracınızda bulunan kablosuz şarj ünitesinin özelliklerini araştırın,kaç amper destekliyor bir bakın,mesela benim araçta USB portu var oradan şarj kablosunu takıp tlf'nu şarj etmek istediğimde çok uzun sürüyor hatta 2 saatte %20 bile doldurmuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2022, 11:12:28 »
iPhone sıkıntı işte herşeyde olduğu gibi.  :rofl:
Şaka bir yana telefonun çektiği akımı karşılayamadığı için komple güvenlik için akımı kesiyor olabilir mi? Kablolu bağlantıda usb çıkışında gel git şeklinde bir akım veriyordu bir kesiyordu qc3.0 destekleyen telefonu taktığımda.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2022, 13:17:27 »
iPhone sıkıntı işte herşeyde olduğu gibi.  :rofl:
Şaka bir yana telefonun çektiği akımı karşılayamadığı için komple güvenlik için akımı kesiyor olabilir mi? Kablolu bağlantıda usb çıkışında gel git şeklinde bir akım veriyordu bir kesiyordu qc3.0 destekleyen telefonu taktığımda.

Kabloda sıkıntı yapmıyor. Kılıfsız koymama rağmen kablosuz şarj hata veriyor. Akımı ölçecek ekipman yok.

Aklıma gelen tek şey, orayı söküp orijinal ekipmanı çıkarıp güzel sağlam bir kablosuz şarj aparatını yapıştırmak. Rav4 sahibi biri yapmış. Ama yaparken qi şarj olmayan boş saklama gözü aparatını alıp yapmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2022, 20:59:18 »
Eski bir konuyu tekrar canlandıracağım. Bu araçların kablosuz şarj sistemlerinde bir sıkıntı var. Bu aralar elimizde 2 Corolla var, biri 2019 Dream, biri 2022 Passion XPack. İkisinde de kablosuz şarj sıkıntılı. Baştan şarj ediyor, 30 saniye sonra turuncu (sanırım) 3 kere turuncu yanıp sönmeye başlıyor.
İki farklı iPhone ile denedik, kılıflı-kılıfsız denedik, olmadı. Farklı pozisyonlar denedik, yine olmadı.

Bu arada internette şöyle bir çözüm buldum, fakat işe yaramadı. Şarj cihazı üzerinde telefon yokken normal şekilde açılacak, sonra açma kapama tuşuna iki kez üst üste basılacak, ışık turuncuya dönecek. Işık yeşile dönünce kapatılıp açılacak.

Servise 1000 bakımına gidince soracağız da, iki arabada da aynı sorun olunca kafam karıştı. Zaten neden bu kadar karmaşık bir sistem yapmışlar anlamadım. Kablosuz şarj modülünü hareket ettiren bir motor koymuşlar sisteme, telefonun yerine göre ayarlıyormuş. Belli ki randımanlı çalışmıyor. Mazda'da normal bir kablosuz şarj sistemi var, sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2022, 07:22:35 »
Eski bir konuyu tekrar canlandıracağım. Bu araçların kablosuz şarj sistemlerinde bir sıkıntı var. Bu aralar elimizde 2 Corolla var, biri 2019 Dream, biri 2022 Passion XPack. İkisinde de kablosuz şarj sıkıntılı. Baştan şarj ediyor, 30 saniye sonra turuncu (sanırım) 3 kere turuncu yanıp sönmeye başlıyor.
İki farklı iPhone ile denedik, kılıflı-kılıfsız denedik, olmadı. Farklı pozisyonlar denedik, yine olmadı.

Bu arada internette şöyle bir çözüm buldum, fakat işe yaramadı. Şarj cihazı üzerinde telefon yokken normal şekilde açılacak, sonra açma kapama tuşuna iki kez üst üste basılacak, ışık turuncuya dönecek. Işık yeşile dönünce kapatılıp açılacak.

Servise 1000 bakımına gidince soracağız da, iki arabada da aynı sorun olunca kafam karıştı. Zaten neden bu kadar karmaşık bir sistem yapmışlar anlamadım. Kablosuz şarj modülünü hareket ettiren bir motor koymuşlar sisteme, telefonun yerine göre ayarlıyormuş. Belli ki randımanlı çalışmıyor. Mazda'da normal bir kablosuz şarj sistemi var, sorunsuz çalışıyor.

Toyota kablosuz şarj modülünü yenilemedikten sonra mevcudu değiştirseniz bile çözüm olmuyor. Çünkü cihaz çok dandik. Eski. Yeni telefonları desteklemiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BİL
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2023, 12:46:58 »
Evet corolla cross hybrid 2022 aracımı servise götürdüm sorun var diyorlar ama çözüm yok artık normal çalışmıyor umursamıyorlar...14 pro max telefonu hiç şarj etmiyor...

2006 d4d mmt corolla
2014 d4d mmt advance
2022 C-HR 1,8 HYBRİD FLAME
2023 corolla CROSS 1,8 FLAME XPACK HYBRİD

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2023, 20:58:53 »
Bizim telefonlarda kamera çıkıntısı var. Kamera çıkıntısı olmayan ve telefonun arkasının zemine tam yapıştığı telefonlarda belki sıkıntı olmuyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2023, 10:22:17 »
Bizim telefonlarda kamera çıkıntısı var. Kamera çıkıntısı olmayan ve telefonun arkasının zemine tam yapıştığı telefonlarda belki sıkıntı olmuyordur.
Evet bende ıphone -11 var arada hataya düşüyor ama çoğunlukla problem olmuyor hatta uzun yolda telefondan bağlanıp müzik dinlerken %20-30 şarjla koyup %100 şarjla alıyorum
Toyota tmorrow