Gönderen Konu: Rölanti dalgalanması  (Okunma sayısı 1141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
Rölanti dalgalanması
« : Mart 28, 2022, 20:44:19 »
Herkese merhaba. 2014 1.6 Corolla aracım var. Benzin ve LPG li. Bugün araba çalışmadı. Akü bitmiş. Bizde takviye yapıp aküyu olcturmeye götürdüm. Aküyu değiştirdik. İlk 10 dk 15 dk sıkıntı yoktu. Arıza ışıkları yaniyordu. Onları sildirmeye götürdüm. Orada araç çalışır iken LPG de rolantide birden rölanti azalıp artmaya başladı. Sonrasında stop etti. Ve sonra lpg de çalışmadı. LPG ayarı yaptırdım şu an LPG de de benzinde de çalışıyor. Ama hem LPG de hemde benzinde ufakta olsa rölanti de dalgalanmalar var. Bu durumu yaşayan oldu mu. Yaşayan oldu ise nasıl çözüldü acaba

Toyota Club Türkiye

Rölanti dalgalanması
« : Mart 28, 2022, 20:44:19 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Rölanti dalgalanması
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2022, 23:09:49 »
Akü değişimi öncesi böyle rölanti sorunları oluyor muydu ? Bir süre böyle hem benzin de hem de lpg ile biraz devirli kullanın,düzelme olmaz ise enjektörlere vs bakılır,hemen acele işlem yaptırmayın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92000
  • Model Yılı: '09
  • 16 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2022, 12:37:31 »
Herkese merhaba. 2014 1.6 Corolla aracım var. Benzin ve LPG li. Bugün araba çalışmadı. Akü bitmiş. Bizde takviye yapıp aküyu olcturmeye götürdüm. Aküyu değiştirdik. İlk 10 dk 15 dk sıkıntı yoktu. Arıza ışıkları yaniyordu. Onları sildirmeye götürdüm. Orada araç çalışır iken LPG de rolantide birden rölanti azalıp artmaya başladı. Sonrasında stop etti. Ve sonra lpg de çalışmadı. LPG ayarı yaptırdım şu an LPG de de benzinde de çalışıyor. Ama hem LPG de hemde benzinde ufakta olsa rölanti de dalgalanmalar var. Bu durumu yaşayan oldu mu. Yaşayan oldu ise nasıl çözüldü acaba
   Bir kac gun araci normal gunluk kullanimda kullanin, rolanti hem benzin icin hemde lpg icin kendi ayarini bulur. Aku degisimi sonrasi sifirlama oldugu icin, bir kac gune rolanti oturur diye dusunuyorum.
Toyota Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2022, 07:12:35 »
Akü değişimi öncesi olsa bile bu derece olması ilk defa görüyorum. Dün yetkili servise de gittim boğaz kelebeği temizliği yaptılar bujileri değiştiler. Sıkıntı lpg de dediler ama LPG de de sıkıntı çıkmadı kendileri baktirdilar motor normal.lpg sistemi normal Senin benzinin sıkıntılı dediler. Benzini bitir yeni benzin al düzelecek dediler. İnşallah düzelir çok sinir bozucu bir durum oldu.

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2022, 07:15:18
4 gündür deniyorum ama hergun müdahale ediliyor araca. Belki ondan da oturmuyor yerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2022, 09:49:31 »
Akü değişimi öncesi olsa bile bu derece olması ilk defa görüyorum. Dün yetkili servise de gittim boğaz kelebeği temizliği yaptılar bujileri değiştiler. Sıkıntı lpg de dediler ama LPG de de sıkıntı çıkmadı kendileri baktirdilar motor normal.lpg sistemi normal Senin benzinin sıkıntılı dediler. Benzini bitir yeni benzin al düzelecek dediler. İnşallah düzelir çok sinir bozucu bir durum oldu.

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2022, 07:15:18
4 gündür deniyorum ama hergun müdahale ediliyor araca. Belki ondan da oturmuyor yerine.
Senin benzinin sıkıntılı  :rofl:
Çok güzel arıza tespiti olmuş,bu tespiti yapan servis elemanını ayın hatta yılın elemanı seçmek lazım,

Murat bey arabayla boşuna oynatıp kurcalatmayın,iki üç gün benzinde binin düzelmezse LPG enjektörlerinin nozul oringlerinin kontrolünden başlarsınız,hava alan yer varmı bir bakarsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2022, 12:53:07 »
Son zamanların en büyük olayı;hep başkalarında kabahat bulmak,biz sorunu çözemedik demek yerine' benzin veya başka bir şey sorunlu',madem resmi veya özel servis işletiyorsun,ustayım diyorsun,vatandaşın sorununu çöz ve öyle gönder,harcanan zamana,paraya,üzüntüye yazık.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 4d4 elegance mmt
  • Kilometre: 220
  • Model Yılı: '07
  • 92 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Rölanti dalgalanması
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2022, 15:28:30 »
Abi benzin kötü nnneeeyyy ya!
Allah onları daş etsin!
Murat bey, arkanıza bakmadan kaçın bu servisten.
Aracı bilgisayara bağlamaktan öte bir ustalıkları yok. Yazıklar olsun...
Sen seni bil,sen seni...