Gönderen Konu: 1.6 AT HIZLANMALARDA KESİKLİK  (Okunma sayısı 1038 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
1.6 AT HIZLANMALARDA KESİKLİK
« : Mart 28, 2022, 13:40:39 »
Merhaba,
2006 model AT 166 bin km de aracım var aracım ani hızlanmalarda kesiklik yaşıyor yüksek hızlarda çıkmıyor ( zaten trafik kuralları oldugu için surat yapmıyum 100 km üstü yok zaten çıkmıyor)
aracım hem benzinde hem lpg de perfosmans kaybı var buboniler kontrol edildi sağlam, sübaplar ölçüldü sorunsuz bizzat kendim gördüm map sensörü temizlendi hava filitresi yağ yeni değiştir bujiler 10 bin km önce değişti sorunum şu 70 km hızla giderken aniden gaza basıp araba sollamak istedigimde araba yürümüyor kalkışı süper ama sonrası yok ben map sensörü alıp denemek istiyorum sizce ne olabilir
yetkili servisi aradım 450 tl test ücreti istedi

Toyota Club Türkiye

1.6 AT HIZLANMALARDA KESİKLİK
« : Mart 28, 2022, 13:40:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 AT HIZLANMALARDA KESİKLİK
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2022, 17:39:00 »
Merhaba,
2006 model AT 166 bin km de aracım var aracım ani hızlanmalarda kesiklik yaşıyor yüksek hızlarda çıkmıyor ( zaten trafik kuralları oldugu için surat yapmıyum 100 km üstü yok zaten çıkmıyor)
aracım hem benzinde hem lpg de perfosmans kaybı var buboniler kontrol edildi sağlam, sübaplar ölçüldü sorunsuz bizzat kendim gördüm map sensörü temizlendi hava filitresi yağ yeni değiştir bujiler 10 bin km önce değişti sorunum şu 70 km hızla giderken aniden gaza basıp araba sollamak istedigimde araba yürümüyor kalkışı süper ama sonrası yok ben map sensörü alıp denemek istiyorum sizce ne olabilir
yetkili servisi aradım 450 tl test ücreti istedi
Araç ne zamandır sizde?
Eğer araç devamlı düşük süratlarda şehir içi kullanıldıysa sağır kalmıştır yada LPG ayarı çok bozuksa benzin değerleride bozulmuştur,o zaman araç ne yaparsanız gitmez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2022, 18:46:40 »
Merhaba,
araç yaklaşık 3 senedir bende benden önce bayan kullanmış izmirde devlet hastanesinde hemşire günlük 10 km yol yapmış kısa mesafe sadece
bende aldım ama hiç zorlamadım açıkcası şuan aklıma söyle bi yol geldi
toyota yetkliservisi aradım 450 tl test parası istedi bende şunu söyledim 450 tl ye test ettireyim test sonunda buji değişimi yapalım dedim tamam dedile o zamanda sadece 47 tl x 4 188 ₺ buji 80 ₺ monaj parası toplam 268 ₺ para ödeyip hem bir sorun olup olmadıgını hemde buji değişimi yapmış olurum diye düşündüm
ek olarak aracımın lpg tesistanı komple söktüm yeniden taktırdım atiker gold afr ayarıda yapıldı sorunum hem benzin  hem lpg arabayı köprüden aşaya atmak üzereyim ben sorunun map sensörü olma ihtimalini göz önünde bulununduruyorum olduki hiç bişey çıkmassa buji yenilemiş olurum sonrasında yavaş yavaş açarım diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2022, 19:58:48 »
Merhaba,
araç yaklaşık 3 senedir bende benden önce bayan kullanmış izmirde devlet hastanesinde hemşire günlük 10 km yol yapmış kısa mesafe sadece
bende aldım ama hiç zorlamadım açıkcası şuan aklıma söyle bi yol geldi
toyota yetkliservisi aradım 450 tl test parası istedi bende şunu söyledim 450 tl ye test ettireyim test sonunda buji değişimi yapalım dedim tamam dedile o zamanda sadece 47 tl x 4 188 ₺ buji 80 ₺ monaj parası toplam 268 ₺ para ödeyip hem bir sorun olup olmadıgını hemde buji değişimi yapmış olurum diye düşündüm
ek olarak aracımın lpg tesistanı komple söktüm yeniden taktırdım atiker gold afr ayarıda yapıldı sorunum hem benzin  hem lpg arabayı köprüden aşaya atmak üzereyim ben sorunun map sensörü olma ihtimalini göz önünde bulununduruyorum olduki hiç bişey çıkmassa buji yenilemiş olurum sonrasında yavaş yavaş açarım diye düşünüyorum
Sorunuzun cevabını zaten siz vermişsiniz,araç bu güne kadar hiç zor görmemiş ve devamlı şehir içi kullanılmış böyle olması gayet normal,servise boşuna 450 TL test ücreti vermeyin o parayı benzine verin ve müsait bir yolda trafik kurallarına uyarak aracı her viteste devir göstererek kullanın yalnız bu işlemi yaparken kesinlikle benzin de kullanın,servisten bujileri alarak dışarıda değiştirin.

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2022, 20:03:31
Bırakın devamlı şehir içi kullanmayı babama bırakıp askere gittiğimde bizim 86 Ford dizel minübüste geldiğimde ölü gibi gitmek istemiyordu,1 hafta uğraştım tekrar açılsın diye bir diğer araç 99 şahindi aracı aldığımda orjinal 66 bin km'deydi sahibide emekli bir amcaydı araba 120 km/h a çıkmak için kendini parçalıyordu onunda 3 ay sürdü açılması,çevremde böyle birçok araç gördüm.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2022, 20:42:51 »
merhaba,
sağır kalma ihtimali çok yüksek ben dilovasında çalısıyorum istanbulda oturuyorum anlaşılan 2 ay işe gidip gelmem gerekli araç ile sornasıdan burada yazacagım gelişmeleri

ek olarak  aşagıdaki konuyuda çözdünmü keyfimden geçilmez
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=93945.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2022, 23:21:16 »
Merhaba
Diğer konudada belirtirtim sorun bendeki anahtar vale anahtarı olmasıymıs
2 tane anahtar yaptırdım birisi vale 2 si normal anahtar oldu araç vale anahtarımda belli bi hıza çıkmıyor ama normal anahtarda istediginiz gibi gidiyor ve ben vale anahtarı ile 4500 km uzun yol yaptım 😥

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2022, 23:34:22 »
Merhaba
Diğer konudada belirtirtim sorun bendeki anahtar vale anahtarı olmasıymıs
2 tane anahtar yaptırdım birisi vale 2 si normal anahtar oldu araç vale anahtarımda belli bi hıza çıkmıyor ama normal anahtarda istediginiz gibi gidiyor ve ben vale anahtarı ile 4500 km uzun yol yaptım 😥
Anahtar ile araç hızlanmasının bir alakası olmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2022, 11:29:37 »
banada öyle geliyordu fakat anahtarcı vale anahtarı araça belirli bir limit koyuyormus şuan 2 anahtarla deneme yaptım yazmadan önce sonuç hep aynı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2022, 11:47:19 »
bobinler kontrol edildi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)