Gönderen Konu: Auris Geri Görüş Kamerası  (Okunma sayısı 1684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
Auris Geri Görüş Kamerası
« : Mart 26, 2022, 18:23:20 »
Merhabalar. Makyajsız kasa Life paket Auris'ime geri görüş kamerası takmak istiyorum.

Bagaj açma kolunun sol tarafında üst paketlerdeki kamera için bir boşluk bırakılmış, oraya takmak istiyorum ancak internetteki envai çeşit kamera arasından hangisi o boşluğa uygun olur bilemedim. İlk başta dikiz aynalı olan modellerden alıp sonrasında aynı kamerayı, alacağım multimedyaya bağlamayı planlıyorum. Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.

Bir de bu dikiz aynalı modellerin montajı yapılırken A sütunundaki plastik parçanın arkasından kablo geçiriliyor ama bu airbag için sorun olmuyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

Auris Geri Görüş Kamerası
« : Mart 26, 2022, 18:23:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '25
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Geri Görüş Kamerası
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2022, 16:04:37 »
eğer multimedia yoksa araçta, bir multimedia alıp yanında gelen geri görüş kamerasını takmak bence daha mantıklı.
2007 Model 1.3 Yaris-Terra-Benzin-Manuel (2016-2018)
2017 Model 1.33 Auris Life-Benzin-Manuel (2018-2019)
2015 Model 1.6 Auris Active-LPG&Benzin-Multidrive S (2019-2025)
2025 Model 1.5 Corolla Vision Plus (2025-......)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2022, 16:55:08 »
Merhabalar. Makyajsız kasa Life paket Auris'ime geri görüş kamerası takmak istiyorum.

Bagaj açma kolunun sol tarafında üst paketlerdeki kamera için bir boşluk bırakılmış, oraya takmak istiyorum ancak internetteki envai çeşit kamera arasından hangisi o boşluğa uygun olur bilemedim. İlk başta dikiz aynalı olan modellerden alıp sonrasında aynı kamerayı, alacağım multimedyaya bağlamayı planlıyorum. Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.

Bir de bu dikiz aynalı modellerin montajı yapılırken A sütunundaki plastik parçanın arkasından kablo geçiriliyor ama bu airbag için sorun olmuyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim..

A sütunu trimini tutan parçalar sağlam olduğundan sıkıntı olmaz düzgünce oturtursanız. En garantisi hiç çıkarmadan kabloyu sıkıştırarak içine iteklemek.
Geri görüş kamerasında gerçek 170 derece balıkgözü diye tabir edilenleri öneririm. Ülkemizdeki tüm kameralar 120 derece, taş çatlası 140 derece. O da bir fayda etmiyor. Aliexpressten paraya kıyıp GreenYi 170 derece HD geri görüş kamerası almanızı tavsiye ederim. Uzun vadeli bir yatırım olur. Açı dar olunca sadece arkada birşey var mı diye bakıyorsunuz, yine dikiz aynalarından yardım almak gerekiyor. Ama balıkgözü kamerayla çok daha rahat geri manevra yapılabiliyor.
Şahsi fikrimi sorarsanız, multimedyaya fazla para vermeden aliexpressten kamera alın, yanına da küçük bir ekran ya da orta dikiz aynasına takılan ekranlardan alın yeterli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2022, 01:08:08 »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

eğer multimedia yoksa araçta, bir multimedia alıp yanında gelen geri görüş kamerasını takmak bence daha mantıklı.

Multimedyaya ihtiyacım vardı zaten, dediğiniz şekilde yaptım. Multimedya ile gelen kamerayı kullanacağım. Ekranı taktım, zamanım olduğunda da kamerayı da yerine takacağım. Ama nereye takmam gerektiğinden emin olamadım. Yanında gelen kamera aracın orijinalindeki boşluğa uymayacak sanırım. Sonradan takma kameraları da oraya takmak çok doğru olmaz dediler, bagaj kapağını sök-tak vs. açısından. Plakalığın üstüne takmayı düşünmüştüm ama orada da çok yer yok gibi geldi. Sizin öneriniz nedir?

Açı dar olunca sadece arkada birşey var mı diye bakıyorsunuz, yine dikiz aynalarından yardım almak gerekiyor. Ama balıkgözü kamerayla çok daha rahat geri manevra yapılabiliyor.
Şahsi fikrimi sorarsanız, multimedyaya fazla para vermeden aliexpressten kamera alın, yanına da küçük bir ekran ya da orta dikiz aynasına takılan ekranlardan alın yeterli.

Kamerayı arkadaki araçla mesafeyi ayarlamak için almak istemiştim. Sürekli kameralı-sensörlü araç kullandıktan sonra bu kadar manuel bir arabaya geçmek, ne yalan söyleyeyim, beni zorladı açıkçası :D O yüzden bana arkayı göstersin yeter, sağımı solumu zaten dikiz aynaları ile görebiliyorum. Yine de öneriniz için teşekkür ederim.