0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk önce Usta'nızı sonrada fren hidroliği'ni değiştirin,kullandığınız yedek parçada çok kaliteli değil piyasada en çok bulunan usta seven ürün markasıdır,onun yerine nıbk marka disk ve balata seti alın hidrolik ile birlikte tek seferde iyi bir usta eşliğinde değişimini yaptırın sıkıntı kalmaz,piyasadaki fren balatalarının tamamına yakını yüksek demir tozu içerir o yüzden metal yüzeylerde aşırı ısınma olur ve disk düzensiz aşınır,teker poryası eğri olursa yine kısa zamanda disk eğilmesi oluşur,disk'i takmadan önce porya yüzeyini tel fırça ile temizlenmeli ve bakır gres ile yağlanmalıdır, NIBK balatalar seramik özeliklidir sorun yaşamazsınız form üyemiz tem otodan temin edebilirsiniz,fren hidroliği de tutunmada çok etkilidir eğer özelliğini yitirmişse kaynama yapar ve fren sisteminde aşırı ısınmaya sebeb olur,aşırı ısınan balata ve disk şişer fren tutmaz.
Öncelikle cevap için teşekkürler, Bosch marka disk ve balatalar kaliteli değil mi? Sanırım yazmayı unuttum sağ taraf porya değişimi de yapmıştım sırf bu yüzden . Yıllardır gittiğim usta ve kesinlikle gözüm kapalı güveniyorum kendisine. Çok fazla usta değiştirip tavsiye üzerine karar kıldığım birisi kendisi. Bugün tekrar uğradım yanına ve iki üç ayda diskin bu hale gelmemesi gerektiğini söyleyip diğer porya ile ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi . Hafta içi tekrar bırakacağım aracı ve fren hidroliğini de hatırlayacağım 👍
Videoyu dikkate alarak,bölgenizde bulunan iyi bir frenci ustasına gidip 4 tekere de bakım yapılmalı ve bu arada hidrolik yağı tamamen 4 tekerden havası alınmak suretiyle yenilenmeli,madem Sakarya'dasınız forum üyemiz moderatör Ahmet Güve beyden fikir ve yardım alabilirsiniz.