Gönderen Konu: Sürekli disk değişimi  (Okunma sayısı 1236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sürekli disk değişimi
« : Mart 25, 2022, 22:57:29 »
Selamlar dostlar. 7 yıldır 96 model bir corollam var ancak frenlerle başım dertte. Sonuncusu iki ay önce olmak üzere 7 yılda 3 kez disk değişimi yaptım . Diskin ömrü bittiğinde herkesin frene basınca yaşadığı pedal vurma, titreme olayını ben sürekli yaşar durumdayım. En son dediğim gibi 2 ay önce çok diskler çok kötü durumda olduğu için değiştirmek zorunda kaldım . İyisi olsun diye orijinal Bosch taktik hem disk hem balatalari. Bir ay geçmedi hafif vurma yine başladı, bugün artık eski sorunlu haline tekrar geldiğini fark ettim. Ancak şehir içinde sorun yaşamıyorum ,hız 100 ve üstü olduğunda pedal çok bariz vuruyor. Millet 10 yıl araca biniyor disk değiştirmiyor , benim 7 yılda üçüncü oldu ve bu sefer çok kısa sürede tekrar sorun çıkardı . Böyle bir sorun yaşayan var mı , artık kesinlikle diskler dışında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu arada hiçbir şekilde sıcakken disklere su tutma ,araç yıkama filan da yapmıyorum . İşin kötüsü fren bir yerden sonra tutmayacak hale geliyor ,bu şekilde kullanmak da tehlikeli oluyor. Var mı başına böyle bir olay gelen veya bilgisi olan?

Toyota Club Türkiye

Sürekli disk değişimi
« : Mart 25, 2022, 22:57:29 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Sürekli disk değişimi
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2022, 10:20:57 »
Sebeplerden biri de şu olabilir;

Normalde

Her balata değişiminde

Veya

Her disk değişiminde

Kaliper Pimleri kontrol edilmelidir.

Aşınma varsa yenilenmeli

Aşınma yoksa silikonları tazelenmelidir.

Aksi halde video da olduğu gibi balatanın ve diskin düzensiz aşınmasına sebep olurlar.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2022, 11:00:57 »
Videoyu dikkate alarak,bölgenizde bulunan iyi bir frenci ustasına gidip 4 tekere de bakım yapılmalı ve bu arada hidrolik yağı tamamen 4 tekerden havası alınmak suretiyle yenilenmeli,madem Sakarya'dasınız forum üyemiz moderatör Ahmet Güve beyden fikir ve yardım alabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2022, 11:34:59 »
İlk önce Usta'nızı sonrada fren hidroliği'ni değiştirin,kullandığınız yedek parçada çok kaliteli değil piyasada en çok bulunan usta seven ürün markasıdır,onun yerine nıbk marka disk ve balata seti alın hidrolik ile birlikte tek seferde iyi bir usta eşliğinde değişimini yaptırın sıkıntı kalmaz,piyasadaki fren balatalarının tamamına yakını yüksek demir tozu içerir o yüzden metal yüzeylerde aşırı ısınma olur ve disk düzensiz aşınır,teker poryası eğri olursa yine kısa zamanda disk eğilmesi oluşur,disk'i takmadan önce porya yüzeyini tel fırça ile temizlenmeli ve bakır gres ile yağlanmalıdır, NIBK balatalar seramik özeliklidir sorun yaşamazsınız form üyemiz tem otodan temin edebilirsiniz,fren hidroliği de tutunmada çok etkilidir eğer özelliğini yitirmişse kaynama yapar ve fren sisteminde aşırı ısınmaya sebeb olur,aşırı ısınan balata ve disk şişer fren tutmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2022, 13:58:41 »
Bilgiler verilmiş zaten. Kullanılan malzemenin, özellikle balatanun kalitesinden emin olun, piyasa genellemeleriyle hareket etmeyin. Kaliper piston contalarını da gerekli ise kaliteli ürünle değiştirin. Rot balans ayarını detaylı yaptırın. P valfini kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2022, 15:04:22 »
Frene basınca titreme oluşuyorsa poryada salgı var demektir. Bu da diskte salgı/yalpalama yapar. Eğer poryaları değişmeyecekseniz diskleri araç üstünde tornalatıp salgısını aldırtın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2022, 19:22:40 »
İlk önce Usta'nızı sonrada fren hidroliği'ni değiştirin,kullandığınız yedek parçada çok kaliteli değil piyasada en çok bulunan usta seven ürün markasıdır,onun yerine nıbk marka disk ve balata seti alın hidrolik ile birlikte tek seferde iyi bir usta eşliğinde değişimini yaptırın sıkıntı kalmaz,piyasadaki fren balatalarının tamamına yakını yüksek demir tozu içerir o yüzden metal yüzeylerde aşırı ısınma olur ve disk düzensiz aşınır,teker poryası eğri olursa yine kısa zamanda disk eğilmesi oluşur,disk'i takmadan önce porya yüzeyini tel fırça ile temizlenmeli ve bakır gres ile yağlanmalıdır, NIBK balatalar seramik özeliklidir sorun yaşamazsınız form üyemiz tem otodan temin edebilirsiniz,fren hidroliği de tutunmada çok etkilidir eğer özelliğini yitirmişse kaynama yapar ve fren sisteminde aşırı ısınmaya sebeb olur,aşırı ısınan balata ve disk şişer fren tutmaz.

Öncelikle cevap için teşekkürler, Bosch marka disk ve balatalar kaliteli değil mi? Sanırım yazmayı unuttum sağ taraf porya değişimi de yapmıştım sırf bu yüzden . Yıllardır gittiğim usta ve kesinlikle gözüm kapalı güveniyorum kendisine. Çok fazla usta değiştirip tavsiye üzerine karar kıldığım birisi kendisi.  Bugün tekrar uğradım yanına ve iki üç ayda diskin bu hale gelmemesi gerektiğini söyleyip diğer porya ile ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi . Hafta içi tekrar bırakacağım aracı ve fren hidroliğini de hatırlayacağım 👍

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2022, 21:59:42 »
Öncelikle cevap için teşekkürler, Bosch marka disk ve balatalar kaliteli değil mi? Sanırım yazmayı unuttum sağ taraf porya değişimi de yapmıştım sırf bu yüzden . Yıllardır gittiğim usta ve kesinlikle gözüm kapalı güveniyorum kendisine. Çok fazla usta değiştirip tavsiye üzerine karar kıldığım birisi kendisi.  Bugün tekrar uğradım yanına ve iki üç ayda diskin bu hale gelmemesi gerektiğini söyleyip diğer porya ile ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi . Hafta içi tekrar bırakacağım aracı ve fren hidroliğini de hatırlayacağım 👍
Fren hidroliği iöin Usta'nın cevabı hidrolik değişmez olursa kesinlikle hızlı bir şekilde uzaklaşın oradan,cevaba göre güvenip güvenmemeniz gerektiğini anlarsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2022, 18:01:28 »
Videoyu dikkate alarak,bölgenizde bulunan iyi bir frenci ustasına gidip 4 tekere de bakım yapılmalı ve bu arada hidrolik yağı tamamen 4 tekerden havası alınmak suretiyle yenilenmeli,madem Sakarya'dasınız forum üyemiz moderatör Ahmet Güve beyden fikir ve yardım alabilirsiniz.

Teşekkür ederim,kendisine yazdım ,dönüş yaparsa fikrini soracağım.