0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar basligi nasil yazayim bilemedim.Bendeki 2007 yariste kontagi kapattiktan sonra camlari kapatabiliyorum. Ancak 2007 e 12 kasa corollada kontagi kapattiktan sonra elektrik tamamen gidiyor ve camlari kapatamiyorum kontagi yeniden acmam gerekiyor. Her hangi bir ayar var mi yoksa böyle mi?
kontak açıkken cam kapatmayı başlatırsan kontağı kapayıp çıkarsan bile kapanana kadar devam ediyor
Akü koruma için komple kesilir normal.
Hayır komple kısa süreliğine elektrik belirli sistemlerde oluyor, muhtemelen ya zaman rolesi yok yada bozulmuş.
Rolenin yeri nerdedir ve bozuldugunu nasil anlariz?
Zannedersem cam düğmesi tuş takımı içinde olması lazım,ilk önce başka E120 kasa Corolla'sı olanlar ile irtibata geçin onlarda böyle bir özellik varsa sizinkinde arıza olduğu anlaşılır,durduk yere söktürmeyin belki E120 kasada aynı özellik yoktur,o tuş takımı komple tek parça beyin olarak geçiyor ve kimisinde 12 kimisinde 8 vs pin girişli olarak bulunuyor,her bir pin başka özellikleri besliyor, arkadaşımda 2007 E140 var onunkide kapatıyor veya açılıyor,parça değişimi yapmadan önce uygun bir temizlik maddesi ile temizlemenizi tavsiye ederim.
benimde E120 kasa Corolla cam düğmesini dün değiştirdim şoför tarafı tekliyordu. Kontak kapalıyken kapatmıyor sadece kontak açıkken cam kapamaya başlayınca kontağı kapatsanda devam ediyor cam kapanana kadar. Çokta işe yarayan bir özellik değil bence. Kontak kapatınca ilk 1 dakka aç kapa yapsa ozmn işe yarardı. Ama illa isteyen 4lü cam kapama nodülü alıp takabilir. Daha önce Peugeot 206 ya taktırmıştım cam açıkken arabayı kilitlediğimde açık camları kapatıyordu. Araba kardeşimde, hala çalışıyor.
Değiştirdiğiniz cam düğme takımı orjinalmi yan sanayimi?Eğer yan sanayi ise yapabilir,yalnız bu özelliği kullanabilmek için dikkat etmeniz gereken nokta kontağı kapattıktan sonra sürücü kapısı açılırsa camlardaki kısa süreli elektrik beslemesi kesilir,kapıyı açmadan 1 dk kadar cam indirme kaldırma işlemine izin verir,hatta şimdi kendi aracımda video çekerek yüklerim. Öncekinde de şimdikinde de aynı kontak kapanınca elektrik kesiliyor ancak açıkken işlemi başlatırsan kontağı kapatsanda devam ediyor. Bizim araçlarda böyle. Zaten bana göre pek bir faydası da yok en güzeli aracı kilitleyince camı kapama özelliği oda bizim sraçlarda yok sonradan isteyen taktırabiliyor.