Gönderen Konu: Plastik kaynak işi ile ilgili fikir  (Okunma sayısı 1362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Plastik kaynak işi ile ilgili fikir
« : Mart 22, 2022, 00:55:13 »
Arkadaşlar merhaba. Çok üzgün olarak yazıyorum bunu. Çok istediğim paddle shift (f1 kulakçık) Çinden nihayet elime ulaştı. Ancak şöyle bir sıkıntı var. Çinli satıcıya (bundan sonra OÇ olarak kısaltılacaktır) kardeş bu aparat 2021 Corolla Sedan (Altis)e uyuyor mu dediğimde evet yanıtını almıştım. Bugün gelen aparatın direksiyon arka kapağının benim araçla uyumlu olmadığını farkettim. Dispute açmadan önce acaba yedek bir tane orjinal direksiyon arka kapağı bulup ikisinin uyumlu kısımlarını kaynatayım mı? Bunu Hatayda yapabilecek bir yer var mı? Orjinal direksiyon kapağını nereden ve nasıl temin edebilirim? Başka bir fikri olan var mı?

Not: Dispute için 1 hafta vaktim var herhalde
Not2: Bu parça 23 Nisanda araca monte edilecek. Bu işi yapacak mühendis arkadaşı yaklaşık 1000 km yol katedip ziyaret etmem gerekiyor.
Not3: Elektronik olarak uyumluluk problemi olmadığını söylüyor mühendis arkadaş, daha önceden bu konuda tecrübesi var anladığım kadarıyla

#memedalibeyyardımedinmemedalibey

Toyota Club Türkiye

Plastik kaynak işi ile ilgili fikir
« : Mart 22, 2022, 00:55:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Plastik kaynak işi ile ilgili fikir
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2022, 09:25:49 »
Uymadigini resimleyin ve anlasmazlik acin. Genelde resimle ispatlayinca geri aliyorlar..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2022, 10:47:31 »
İade etme son çare. Elimden geleni yapıp en son olmazsa öyle iade etmeyi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2022, 15:58:07 »
İadeye gerek yok hiç. Paranızı alın alabildiğiniz kadar, gerekirse 3/4 ü ya da yarısını teklif edince anlaşın satıcıyla. Ucuza bitirirsiniz böylece. Vergi ödediniz kargo ödediniz, iade etseniz bunlar yanacak. O nedenle hiç gerek yok. Geri göndersem kargo çok para tutuyor diye itiraz edin.

Arka kapağı görmüyorsunuz nasılsa, ufak işlemler yapılır kolayca halledilir. Önemli olan vites kulakçıkları. Arka kapak dremel setiyle rahatlıkla halledilir uyum konusu.

Bu arada anlaşmazlık kanıtı olarak kendi direksiyonunuzu söküp arka kapağın uymadığını göstermeniz gerekli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2022, 19:22:56 »
Dispute açtım bakalım. Ço teşekkür ederim yorumlar için. Ürünün montajını yapacak mühendis arkadaşla konuştum. Orjinal arka kapağı delip paddle shiftleri oraya yerleştirecek. 23 Nisanda montaj tamamlanmış olacak. Video atarım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2022, 18:57:58 »
Dispute sonucunu güncelleyeyim hemen. Paramın yarısı iade edildi. Vergi ve kargo bana kaldı. neredeyse yarı yarıya kar ettim.

Ayrıca plastik kaynağa da gerek kalmadı. Direksiyonun açık kalan o kısmını üstten kapatmak için n11'den parça aldım. Çinden gelen parça o kısım hariç direksiyona birebir tam oturdu zaten.

Çok yakında diğer konuda video paylaşacam zaten.