0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaris debriyaj setini değiştirmek istiyorum . servisi aradım araç 3 gün kalacak dediler. ilk gün aracın soğuması beklenecekmiş. sonra takılacakmış. böyle bir şey var mı? yani sanayiye götürsem adamlar sanzıman daha sogumadan sökme işine girerlerse ne gibi sıkıntı çıkar? ( servis ile 2500 tl fiyat farkı var. servis 4600 dedi internete bakıyorum aisin 1700 tl. 500 de işçilik desek 2200 gibi çıkar)
Zamanında ben de değiştirmiştim. Aisin takılmıştı. Gidip parçayı kendim almıştım. Orjinal mi değil mi bilmiyorum tabi sabah bırakıp akşama teslim almıştım. Özel servis yapmıştı.
Aisinden memnun musunuz? Kac km oldu takilali..yag mecburi degismeli mi acaba? ( Ufuk beyle irtibata gececegim insallah.)
Herhalde işe başlamışken orijinal debriyaj rulmanı da değişir.
Mahmut bey siz şanzıman sıvısının durumunu biliyormusunuz yada siz daha önce hiç değiştirdinizmi?Eğer daha önce hiç değişmediyse şanzıman inmişken değişmesi faydalı olur,eğer düzenli bir iş olsun istiyorsanız krank keçesi ve aks keçeleri de değişmesi iyi olur, özellikle krank keçesi kesinlikle değişmeli çünkü kaçak yaparsa bütün balatayı hiç eder ve bütün işlem baştan yapılması gerekir,daha öncede yazdığım gibi parçayı mutlaka servisten alın işiniz garanti olsun, Toyota kutusuna koyulmuş çakma debriyaj rulmanı bile çıkıyor.
1980 ler de ve öncesinde fabrika çıkışı hariç frenler zaten ön arka kampana ve debriyaj baskı balataya balata çakılıyordu ,onun bile kalitelisi vardı,hey gidi günler.
Marka olarak başka bir tercih daha kaliteli yok zaten, varsa da ufuk bey tavsiye eder,30 bin km kaç yılda yapıldı?Bakım da km kadar yılda önemli,yapacağınız masrafta yağ çok yüksek bir kalem değil diğerleri yanında bence değiştirmeniz daha akılcı olur,bende sattığım Corona için debriyaj seti ve diğer parçaları ufuk beyden almıştım hatta benim aracın gereksinimlerini karşılayan debriyaj seti aisın da yoktu ufuk bey Daikin tavsiye etmişti elinde kalan (2 yıl saklamış benim için ayrıca teşekkür ederim) son ürünü almıştım iyikide almışım muhteşem bir üründü ve montajda sorunsuz olmuştu tek seferde temiz iş çıkmıştı,hiçbir sorun olmadığı halde şanzıman sıvısını değiştirmiştim.