Gönderen Konu: debriyaj balata değişimi  (Okunma sayısı 5198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
debriyaj balata değişimi
« : Mart 14, 2022, 18:12:39 »
yaris debriyaj setini değiştirmek istiyorum . servisi aradım araç 3 gün kalacak dediler. ilk gün aracın soğuması beklenecekmiş. sonra takılacakmış. böyle bir şey var mı? yani sanayiye götürsem adamlar sanzıman daha sogumadan sökme işine girerlerse ne gibi sıkıntı çıkar? ( servis ile 2500 tl fiyat farkı var. servis 4600 dedi internete bakıyorum aisin 1700 tl. 500 de işçilik desek 2200 gibi çıkar)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

debriyaj balata değişimi
« : Mart 14, 2022, 18:12:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj balata değişimi
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2022, 23:51:28 »
yaris debriyaj setini değiştirmek istiyorum . servisi aradım araç 3 gün kalacak dediler. ilk gün aracın soğuması beklenecekmiş. sonra takılacakmış. böyle bir şey var mı? yani sanayiye götürsem adamlar sanzıman daha sogumadan sökme işine girerlerse ne gibi sıkıntı çıkar? ( servis ile 2500 tl fiyat farkı var. servis 4600 dedi internete bakıyorum aisin 1700 tl. 500 de işçilik desek 2200 gibi çıkar)
3 günde aracı yeniden mi imal edeceklermiş?
Dikkat etmeniz gereken konu orjinal parça kullanmak olmalı zira piyasada orjinal diye satılan debriyaj setlerinin içinde 101 balatası çıkıyor o yüzden parçayı servisten alıp dışarıda uygulama yaptırın,zaten kimse soğumadan işlem yapmaz,ilk önce şanzıman üstünü tesisatı vs ayırması zaten yarım saat sürer o zamana kadar her yeri soğur bu havada,diğer dikkat etmeniz gereken konuda şanzıman yağı onuda ufuk beylerden alın serviste pahalı olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '25
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2022, 09:38:18 »
Zamanında ben de değiştirmiştim. Aisin takılmıştı. Gidip parçayı kendim almıştım. Orjinal mi değil mi bilmiyorum tabi  :) sabah bırakıp akşama teslim almıştım. Özel servis yapmıştı.
2007 Model 1.3 Yaris-Terra-Benzin-Manuel (2016-2018)
2017 Model 1.33 Auris Life-Benzin-Manuel (2018-2019)
2015 Model 1.6 Auris Active-LPG&Benzin-Multidrive S (2019-2025)
2025 Model 1.5 Corolla Vision Plus (2025-......)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2022, 17:43:41 »
Zamanında ben de değiştirmiştim. Aisin takılmıştı. Gidip parçayı kendim almıştım. Orjinal mi değil mi bilmiyorum tabi  :) sabah bırakıp akşama teslim almıştım. Özel servis yapmıştı.

Aisinden memnun musunuz? Kac km oldu takilali..yag mecburi  degismeli mi acaba? ( Ufuk beyle irtibata gececegim insallah.)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '25
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2022, 16:59:34 »
valla 2 sene kullanmıştım arabayı. sıkıntı çıkarmadı, sonra sattım. debriyaj setini değiştirmemin sebebi aldığımda arabanın debriyajı çok sertti. 2016 yılı falandı yanlış hatırlamıyorsam. ama yağını değiştirdiğini sanmıyorum ustanın :) ama değişince pamuk gibi olmuştu, onu hatırlıyorum. çok hoşuma gitmişti :)
2007 Model 1.3 Yaris-Terra-Benzin-Manuel (2016-2018)
2017 Model 1.33 Auris Life-Benzin-Manuel (2018-2019)
2015 Model 1.6 Auris Active-LPG&Benzin-Multidrive S (2019-2025)
2025 Model 1.5 Corolla Vision Plus (2025-......)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2022, 20:44:46 »
Aisinden memnun musunuz? Kac km oldu takilali..yag mecburi  degismeli mi acaba? ( Ufuk beyle irtibata gececegim insallah.)
Mahmut bey siz şanzıman sıvısının durumunu biliyormusunuz yada siz daha önce hiç değiştirdinizmi?
Eğer daha önce hiç değişmediyse şanzıman inmişken değişmesi faydalı olur,eğer düzenli bir iş olsun istiyorsanız krank keçesi ve aks keçeleri de değişmesi iyi olur, özellikle krank keçesi kesinlikle değişmeli çünkü kaçak yaparsa bütün balatayı hiç eder ve bütün işlem baştan yapılması gerekir,daha öncede yazdığım gibi parçayı mutlaka servisten alın işiniz garanti olsun, Toyota kutusuna koyulmuş çakma debriyaj rulmanı bile çıkıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2022, 21:36:00 »
Herhalde işe başlamışken orijinal debriyaj rulmanı da değişir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2022, 21:51:58 »
Herhalde işe başlamışken orijinal debriyaj rulmanı da değişir.
Zaten set olarak alındığı için rulman set içinde çıkıyor,piyasada uyanık geçinen parçacılar orjinal rulmanı değiştiriyorlar,aısın after market ürünlerinde malesef orjinal balata çıkmıyor,baskısı vs orjinal ama balata kısmı 101 balatası, işin daha ilerisi artık çakma balata kullananlar bile var 80 lere geri döndük ben sonuna yetiştim ama çakma balata işini bende görenlerdenim,şuanda tekrardan gündeme geldi orjinal parça fiyatları çok uçuk rakamlara çıkınca millet balata çaktırmaya başladı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2022, 21:53:24 »
Mahmut bey siz şanzıman sıvısının durumunu biliyormusunuz yada siz daha önce hiç değiştirdinizmi?
Eğer daha önce hiç değişmediyse şanzıman inmişken değişmesi faydalı olur,eğer düzenli bir iş olsun istiyorsanız krank keçesi ve aks keçeleri de değişmesi iyi olur, özellikle krank keçesi kesinlikle değişmeli çünkü kaçak yaparsa bütün balatayı hiç eder ve bütün işlem baştan yapılması gerekir,daha öncede yazdığım gibi parçayı mutlaka servisten alın işiniz garanti olsun, Toyota kutusuna koyulmuş çakma debriyaj rulmanı bile çıkıyor.

yanlış hatırlamıyorsam aracı aldığımda (60000 km ) değiştirmişti. şimdi 90000 km de. değişim gerekir mi bilmiyorum. (aisin kullanmamızın bir zararı yok herhalde değil mi? parçaları ufuk beyden alırız..)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2022, 22:23:54 »
1980 ler de ve öncesinde fabrika çıkışı hariç frenler zaten ön arka kampana ve debriyaj baskı balataya balata çakılıyordu ,onun bile kalitelisi vardı,hey gidi günler.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2022, 22:27:36 »
Marka olarak başka bir tercih daha kaliteli yok zaten, varsa da ufuk bey tavsiye eder,
30 bin km kaç yılda yapıldı?
Bakım da km kadar yılda önemli,yapacağınız masrafta yağ çok yüksek bir kalem değil diğerleri yanında bence değiştirmeniz daha akılcı olur,bende sattığım Corona için debriyaj seti ve diğer parçaları ufuk beyden almıştım hatta benim aracın gereksinimlerini karşılayan debriyaj seti aisın da yoktu ufuk bey Daikin tavsiye etmişti elinde kalan (2 yıl saklamış benim için ayrıca teşekkür ederim) son ürünü almıştım iyikide almışım muhteşem bir üründü ve montajda sorunsuz olmuştu tek seferde temiz iş çıkmıştı,hiçbir sorun olmadığı halde şanzıman sıvısını değiştirmiştim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2022, 22:36:11
1980 ler de ve öncesinde fabrika çıkışı hariç frenler zaten ön arka kampana ve debriyaj baskı balataya balata çakılıyordu ,onun bile kalitelisi vardı,hey gidi günler.
Evet abi en son çaktırdığım fren balatasını 86 model Ford minübüste 10 yıla yakın kullanmıştım,sonrasında geçen yıl hurdaya ayırdım ve hâlâ o balatalar üzerindeydi,ABS nin a sı bile bilinmezken bu araçlarda ayağımız ABS görevi yapardı :)
Debriyaj balatası çaktırmadan hariç bide baskı şemsiyeleri açtırılır kavis verdirilirdi,tamirciler harbi tamirciydi, çekirge lakablı bir Ali usta vardı adam harbiden işin hakkını verirdi Ford'un profesörüydü resmen,yapılmayacak işleri motor üzerinde yapardı,benim Ford'un bitmiş motoruna ufak bir müdahale ile 8 yıl daha kullanma imkanı sundu ALLAH cc tahsilatını affetsin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2022, 22:37:40 »
Marka olarak başka bir tercih daha kaliteli yok zaten, varsa da ufuk bey tavsiye eder,
30 bin km kaç yılda yapıldı?
Bakım da km kadar yılda önemli,yapacağınız masrafta yağ çok yüksek bir kalem değil diğerleri yanında bence değiştirmeniz daha akılcı olur,bende sattığım Corona için debriyaj seti ve diğer parçaları ufuk beyden almıştım hatta benim aracın gereksinimlerini karşılayan debriyaj seti aisın da yoktu ufuk bey Daikin tavsiye etmişti elinde kalan (2 yıl saklamış benim için ayrıca teşekkür ederim) son ürünü almıştım iyikide almışım muhteşem bir üründü ve montajda sorunsuz olmuştu tek seferde temiz iş çıkmıştı,hiçbir sorun olmadığı halde şanzıman sıvısını değiştirmiştim.

Bu km yi 3 bucuk yilda yaptim. O zaman aisin alip bu isi halledeyim..sanziman yagi da. Ayni yil ve ayni km kullanildi. Degisime gerek var mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2022, 23:00:00 »
Eğer maddi olarak sizi zorlamayacaksa değiştirmeniz iyi olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2022, 15:29:35 »
Bugun sanayiye debriyaj balatasina baktirmaya gittim. Usta bunda bir sey yok. Bunlar 150000 e kadar birsey olmaz dedi. Servis 30000 km dir balata degisecek diyor. ( Zannederim sadece debriyaj pedalinin sertliginden ötürü diyor).
Kaldim arada,? Evet PEDAL SERT  ama arac hizlanmasinda falan hic bir aksaklik yok. Hangi vites hangi hiz olursa olsun devirle birlikte hiz da artiyor. Hatta bazen devir aradan once hiz 2_3  km artiyor sonra devir artiyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2022, 20:13:33 »
Mahmut Bey, 30.000 km gitmiş bir araçta debriyaj balatasının aşınacağını pek sanmam. Doğru kullanıldığı sürece. Tabi bir de eski sahibi 60.000'de değiştirdiyse. Eğer değiştirdiyse, ne kadar kaliteli ürün taktı?  Bunları da düşünmek gerek. Debriyaj balatası değişimi gelmiş olsa, devir saatinde kaçırma olur. Bunu anlamanın en iyi yolu, hafif bir yokuşta durdurup aracı kaldırmak. Bu sırada da bir gözünüz devir saatinde olsun. İlk kalkışta debriyajı bıraktığınızda devir yükselir ve  tekrar düşerse değişim vakti gelmiş demektir. Bu durum ikiye, üçe atınca da ayağınızı debriyajda kaldırınca devir ilkin yükselip düşüyorsa da değişim gelmiş demektir. Debriyajın sert olmasının başka nedenleri olabilir.
O