Gönderen Konu: Anahtar bagajı açmıyor  (Okunma sayısı 2552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Anahtar bagajı açmıyor
« : Mart 13, 2022, 19:22:32 »
Herkese merhaba
2006 model terra aracım var anahtar bagaj kilidinde hiç dönmüyor ama sürücü kapısını açıyor
Kilitidi değişşem orjinal anahtara göre bulabilirmiyim
Yada bunun tamiri oluyormu

Toyota Club Türkiye

Anahtar bagajı açmıyor
« : Mart 13, 2022, 19:22:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Anahtar bagajı açmıyor
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2022, 21:48:59 »
Herkese merhaba
2006 model terra aracım var anahtar bagaj kilidinde hiç dönmüyor ama sürücü kapısını açıyor
Kilitidi değişşem orjinal anahtara göre bulabilirmiyim
Yada bunun tamiri oluyormu
Yeni kilit göbeği orjinal kontak anahtarına göre yeniden dizilebilir,anahtarcılar yaparlar,yada onunla uğraşmak yerine bağaja bir Tofaş merkezi kilit motoru bağlayın sorun daha basit çözülür hemde kumandadan bağaj açma olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2022, 22:43:00 »
Yeni kilit göbeği orjinal kontak anahtarına göre yeniden dizilebilir,anahtarcılar yaparlar,yada onunla uğraşmak yerine bağaja bir Tofaş merkezi kilit motoru bağlayın sorun daha basit çözülür hemde kumandadan bağaj açma olur.

Umit bey bunu biraz aciklar misiniz.. zira kumanda da bagaj acma yok..sadece motorla olmuyor diye biliyorum..( ayni arac bende de var. Olursa memnun olurum)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '17
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2022, 00:05:24 »
Bagaj anahtar deliğine sprey yağ sıkarak deneyin
😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2022, 08:24:18 »
merhaba,
wd40 sıktım bir dünya denedim ama nafile ne ileri ne geri hareket ediyor sanki anahatar onun değilmiş gibi hiç dönmüyor. kumandadan kapıları açtıgımda bagaj el ile açılıyor ama anahatar neden kilitleme açma yapmıyro ona taktım baktırıcam bi anahtarcıya
ek olarak tofaş merkezi kilit koydugunda bir role ile otomatik yapılıyor biliyorum hatta benim 2. anahtar sustalı bagaj açma var anahtarcıya ona bile kodlatırım ama orjinal bozulsun istemiyorum içerisine biir dünya malzeme koyuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2022, 12:07:57 »
merhaba,
wd40 sıktım bir dünya denedim ama nafile ne ileri ne geri hareket ediyor sanki anahatar onun değilmiş gibi hiç dönmüyor. kumandadan kapıları açtıgımda bagaj el ile açılıyor ama anahatar neden kilitleme açma yapmıyro ona taktım baktırıcam bi anahtarcıya
ek olarak tofaş merkezi kilit koydugunda bir role ile otomatik yapılıyor biliyorum hatta benim 2. anahtar sustalı bagaj açma var anahtarcıya ona bile kodlatırım ama orjinal bozulsun istemiyorum içerisine biir dünya malzeme koyuluyor.
Sustalı olan anahtardaki bağaj butonu işlevsiz onu kullanamazsınız,zaten orjinal anahtar o kumandaya kodlanmıştır.
Umit bey bunu biraz aciklar misiniz.. zira kumanda da bagaj acma yok..sadece motorla olmuyor diye biliyorum..( ayni arac bende de var. Olursa memnun olurum)
Kumandada bağaj açma butonu yoksa sadece düğme ile içeriden açabilirsiniz bende öyle yapmıştım direksiyonun sol tarafına küçük bir buton koymuştum (benim alttaki kol halatı kırılmıştı) bağajada Tofaş merkezi kilit motoru bağladım sorun çözülmüştü aynı sistemi bağaj çıkışı olan bir merkezi kilit beyni veya alarm sistemi takarakta kumandaya dahil edebilirsiniz,yalnız alarm veya merkezi kilit beyninde bağaj çıkışı olmasına dikkat ediniz zira her sistemde bu özellik olmuyor,anahtarı sustalı veya E120 Corolla anahtarı gibi olan çeşitleri mevcut.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2022, 20:57:55 »
merhaba,
ben söyle bir şeyden süphe ediyorum aracı aldıgımda 1 anahatar verdi bana sahibi diğerleri kayıp dedi normalde 3 anahatar olması gerekli 2 yedek kumandalı 1 tane vale anahatarı acaba vale anahtarındanmı kopyaladılar anahtar?
çünkü torpidoda açılmıyor otoanahtarcısı bagaj kilidinden anahatar yapabilirmi acaba bagaj kidinden anahtar yaptırıcam yaparlarsa bakıcam kontak veriyorsa onu direk cip taktırıcam yedek anahtar yapıp diğer kayıp anaharı silicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2022, 21:32:16 »
Aynen öyle, Toyotaların çoğunda vale anahtarı vardır, bagajı ve varsa torpido kilidini açmaz. Sizdeki anahtar da budur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2022, 21:38:36 »
Merhaba
Değerli bilginiz için teşekkür ederim peki çözüm için oto anahtarcıya gidip bagaj kilidine göre anahtar yaptırsam sonrada ona çip taktırsam benim sorunum çözülür sanırım anahtarcı ruhsat ile gitsem kilide göre anahtar yaparmı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2022, 23:11:45 »
Merhaba
Değerli bilginiz için teşekkür ederim peki çözüm için oto anahtarcıya gidip bagaj kilidine göre anahtar yaptırsam sonrada ona çip taktırsam benim sorunum çözülür sanırım anahtarcı ruhsat ile gitsem kilide göre anahtar yaparmı acaba ?
Bağaj kilidine göre anahtar yaptırmaya gerek yok,bağaj kilit göbeğini söktürürseniz onun içindeki şifreleri elinizdeki anahtara göre yeniden dizerler
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2022, 23:18:49 »
Merhaba
Bügün anahtar yaptırdım yaptırdığım anahtar bagajı açtı torpidoyuda açtı bendeki anahtar vale anahtarıymış bende 2 tane daha anahtar yaptırdım toplamda 3 anahtarım oldu 1 anahtar vale 2 anahtar normal anahtar oldu
Ve söyle diyim size aracım belli bir hıza çıkmıyordu anahtar yapılımca o sorunda ortadan kalktı denemelerimi yaptım ve söyle bi tecrübe edindim vale anahtarıyla araç belli bi hızın üstüne çıkmıyor ama normal anahtatda sıkıntı yok istediğiniz hıza ulaşıyor çok garip değilmi tekrar tekrar denedim ve sorun çözüldü kısacası vale anahtarıyla araç hızlanmıyor 120 km den sonra gitmiyordu şimdi yeni yaptırdıgım anahtar ile o sorunda kalmadı