0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli forum üyeleri hali hazırda olan konuya yazacaktım ama 120 gün cevap yazılmamış yeni konu açmanız önerilir uyarısını görünce bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Atmosferik motor için yazılım yapılmayacağı malum. Benim merak ettiğim bir husus var. Atmosferik motorda daha düşük devirlerde maksimum torku almanın herhangi bir yolu var mıdır. Bunun için neler yapılabilir
120 günü geçmiş konularda yazabilirsiniz sıkıntı olmaz,Atmosferik motora değil Toyota'ya yazılım yapılmaz, çünkü Toyota'ların ECU su tam kapalı sistemdir yetkili servis haricinde erişim çok kısıtlıdır,düşük devirde Max. Tork almak için özel çaba serfetmenize gerek yok uğraşsanızda olmaz aracın devir tork değerlerine bakın ona göre kullanmanız gerekli,turbo beslemeli ünitelerde dediğiniz uygulanabilir.
Pedalbox diye bir sey var.. yarari olur mu?
pedalboxlar tepkime süresini düşürür. kelebek konumunu hızlı reaksiyon aldırır. elektronik gaz kelebeklerinde halatlı kelebeklere nazaran ister istemez oluşan bir lag süresi var pedalboxlar bu süreyi ortadan kaldırmaya yarar. standart atmosferik motorlara yazılım olur ama bunu yapacak firma çok çok önemli. +10/15 hp arası güç sağlanabilir. burda bobinleri güçlü bobinler ile değiştirmek bujileri o güce göre yine güçlendirmek daha sonrasında ise bu ateşlemeyi çalıştıracak yazılım yapılarak araçtan bir şeyler alınabilir. ama bu işlerin maliyetindense turbo beslemeli araçlara geçmek daha mantıklıdır.
Motor gücünde önemli olan HP değil tork'tur kullandığımız araçların Max. Gücünü son devirde verir kim aracıyla devamlı son devirde geziyor,o yüzden isterse araç 200 HP olsun kullanacağı ancak yarısıdır,Torku yüksek bir araç 75 HP ile daha iyi hızlanır zaten devrini bulduktan sonra her araç gider önemli olan devir bulmasıdır onuda tork sayesinde yapar,pedalbox gibi ürünler piskolojik olarak insana hoş gelir.
Şanzıman!.