Gönderen Konu: Ateşleme Bobini Arızası  (Okunma sayısı 2719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ateşleme Bobini Arızası
« : Mart 08, 2022, 02:36:38 »
Aracım 2010 Toyota Auris 1.6 comfort extra Lpg li manuel. Lpg uzun süredir var bakım zamanıda gelmiş sanırım yaptırmadım landirenzo marka . Sorunum şu Araç motor soğukken arada sırada titreyerek çalışıyor ısınınca normale dönüyor. Titreme varken sürdüğümde motor arıza lambası yakıyor . Bobin-2 arızası veriyor. Ustam bobin-2 ile bobin-1 in yerini değişti bi süre sonra yine aynı sorun ve yine bobin - 2 arızası verdi . Bujileri daha 1 ay önce değiştim . Çözüm önerisi olarak takılan buji orjinal olmayabilir dendi kablolarda oksitlenme olabilir dendi lpg kaynaklı dendi anca sorunum bir türlü çözülmedi .

Bir diğer konu araç sağ sinyal verdiğimde gösterge de gözükmüyor göstergede sağ sinyalim yanmıyor . Ancak sinyallerim çalışıyor . Ayna sinyalim kırık çalışmıyor ondan olduğunu düşündüm ancak elektronik göstergeden dediler bilemedim .

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM .

Toyota Club Türkiye

Ateşleme Bobini Arızası
« : Mart 08, 2022, 02:36:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Ateşleme Bobini Arızası
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2022, 07:25:45 »
Bobin yeri değişince aynı arızayı verdiyse bobin arızalıdır değiştirmekten başka çare yok,Afr ayarı düzgün olmayan araçlarda bobin yakma kaçınılmaz sondur dahada ilerisi sibob yakmadır,ayar düzgün olmayınca fazla ateşleme yükü ve ısınma oluşuyor devamında bobin yanıyor,
Sağ sinyal çalışıyor ama göstergede yanmıyorsa ampülü patlaktır gösterge sökülüp değişecek.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2022, 21:10:05 »
Hocam peki hangi bobin olduğunu nasıl anlarız çünkü bobin -2 arıza gösteriyor bobin -1 e alıyoruz yer değiştiriyoruz yine bobin -2 arızalı diyor . Ustaya soruyorum bi dünya bişe anlatıyor beni çağır bakarım ben diyor
İlk msj'da bobin 1 diyordunuz arızayı silin tekrar takip edin hangi bobinde arıza yazarsa onu değiştirmeniz gerekir,dahada önemlisi canlı veri okuyabilen usta bulmanız en doğrusu olur testrem ile bakılmalı doğru arıza tespiti olur,bazı arızalar başka yerleri tetikleyebiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2023, 21:27:30 »
Aynı sorunu bende 2013 model Avensis aracımda yaşıyorum.herhangi bir çözüm bulunamadı.gelişme olursa buraya yazacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2023, 20:34:47 »
Aynı sorunu bende 2013 model Avensis aracımda yaşıyorum.herhangi bir çözüm bulunamadı.gelişme olursa buraya yazacağım

Bu hafta itibari ile aracı elektronik ustası ile cihaza bağlayarak kontrol ettik. İlk başlarda hata vermedi fakat benzin enjektörlerini kontrol ederken araç hemen tekleme yapmaya ve düzgün çalışamamaya başladı.benim aracımda 3.silindirde ateşleme hatası veriyordu.1 adet yeni ateşleme bobini aldık.akabinde 3. Göze giden benzin enjektörünü sipariş ettik ve değiştirdik.
Şu an için Tem oto dan 4 tane orijinal ateşleme bobini sipariş ettim ve onları da yenileyeceğim.
EK: aracımın Bujilerini yine tem otodan temin ediyorum orijinal olarak, bu arızadan önce yaklaşık 1 hafta önce değiştirmiştim. Ortalama 40.000 km de değiştirmeyi tercih ettim. Aracım lpg li olduğu için