Gönderen Konu: LPG taktırmak  (Okunma sayısı 6991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '18
  • 31 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
LPG taktırmak
« : Mart 07, 2022, 13:09:38 »
Son gelen benzin zamları sonrası LPG ile Benzin fiyatları arasında fark çok açıldı.

Sizce LPG taktırmak mantıklı mı?

2018 1.6 Benzinli Corolla 50 Lt depo artık ortalama 950 liraya doluyor. Yol bilgisayarı şehir içi 8,5 Lt tüketim gösteriyor

Güncel benzin fiyatı: 18,75
Günce LPG fiyatı: 10,70
(Yarına Allah kerim) 

%40 civarı avantaj sağlıyor gibi. Tabi yarın ona da kol gibi zam yaparlar mı meçhul

LPG bizim araçlara uyumlu tam sistem 6,500 lira civarı tutuyormuş. Ruhsata işleme, Muayene + 1000 lira daha demek tabi

Siz nedersiniz

Toyota Club Türkiye

LPG taktırmak
« : Mart 07, 2022, 13:09:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG taktırmak
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2022, 13:32:05 »
Ben 2021 1.5e bile taktırdım. Ki o zaman makas bu kadar açık değildi. Herkese kesinlikle LPG öneriyorum. İşin ehli eller tarafından takıldı mı ve bakımları düzenli yapıldı mı, kit de uyumlu ve kaliteli ise bir zararının olacağını sanmıyorum. Olsa da tasarruf ettirdiği miktardan karşılanır ziyadesiyle diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2022, 13:59:47 »
Son gelen benzin zamları sonrası LPG ile Benzin fiyatları arasında fark çok açıldı.

2018 1.6 Benzinli Corolla 50 Lt depo artık ortalama 950 liraya doluyor. Yol bilgisayarı şehir içi 8,5 Lt tüketim gösteriyor

(Yarına Allah kerim) 

%40 civarı avantaj sağlıyor gibi. Tabi yarın ona da kol gibi zam yaparlar mı meçhul

LPG bizim araçlara uyumlu tam sistem 6,500 lira civarı tutuyormuş. Ruhsata işleme, Muayene + 1000 lira daha demek tabi

Siz nedersiniz

Araca vereceği zarardan bahseden yok sanırım. Sipoplar, bobinler vesair hasarlarıda dikkate aldığınızda bence çok verimli olmaz. Ama karar sizin.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2022, 14:40:45 »
Aracımda LPG olmasına rağmen sizlere tavsiye etmem. Eğer yılda 20-30bin km falan yapmıyorsanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2022, 16:34:22 »
170bin km.deki lpgli mazda 3ümle 26 saat kontak kapatmadan 2000 km gittim tık demedi. Herhalde lpg bu kadar zararlı olsaydı aralıksız süren bu yolculuktan sonra motoru elime almam gerekiyordu diye düşünüyorum.

Bende de sandero stepway 0.9 tce var, fabrikasyon lpgli versiyonu da var. Ben de taktırsam mı acaba diye düşünmeye başladım ciddi ciddi. En ucuz Atiker kitinden.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2022, 16:58:29 »
170bin km.deki lpgli mazda 3ümle 26 saat kontak kapatmadan 2000 km gittim tık demedi. Herhalde lpg bu kadar zararlı olsaydı aralıksız süren bu yolculuktan sonra motoru elime almam gerekiyordu diye düşünüyorum.

Bende de sandero stepway 0.9 tce var, fabrikasyon lpgli versiyonu da var. Ben de taktırsam mı acaba diye düşünmeye başladım ciddi ciddi. En ucuz Atiker kitinden.
atikerin en ucuzu olmasın bence Mutlu bey, grand ideal olanı atikerin, en ucuz modelinde ahc kalasik enjektör kullanılıyor ve bizim araçlar düşük ms değerleriyle enjeksiyon yapıyor dolayısıyla hızlı enjektör lazım, acizane tavsiyemdir

Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2022, 17:00:24
Araca vereceği zarardan bahseden yok sanırım. Sipoplar, bobinler vesair hasarlarıda dikkate aldığınızda bence çok verimli olmaz. Ama karar sizin.
işinin ehli kişilerce yapılırsa ve doğru düzgün bir yakıt haritası yapılırsa ( afr ayari- yolda ayar) emin olun zarar minimize edilir, LPG de önemli olan düzgün montaj ve doğru ayardir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2022, 17:23:35 »
Doğalgaz fiyatlarına son 5 günde %5 zam geldi. Bu henüz iç piyasaya yansımadı. Petrol zaten yürüdü gitti. Lpg böyle sabit kalmayacak. Ona göre hesap yapmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2022, 20:07:21 »
Her ne kadar lpg ye zam gelecek olsa bile bir daha benzin fiyatlarına yaklaşacağını sanmam. Yani lpg avantajlı olacaktır. Hatta fiyatlar böyle zam almaya devam ederse hybrid araca bile taktırmayı düşünebilirim.

Kabaca benim aracımın 400 tl yakıt ile gidip geldiği yolu lpg ile 270 tl ye almak mümkün. Bizim kendimize göre bir hesabımız vardı.. 130 tl fark çıktı. Ama bu fark hybrid ile lpg arasında 350km yolda oluşan bir fark.
1000 km de 400 tl civarında lpg kullanıcısı daha az yakıyor. 10 bin km de 4000 tl yapıyor ki zaten çoğumuz bu km yi bir yılda yapıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2022, 20:58:41 »
İsmail Bey, son üç aracımda yani 12 yıldır LPG kullanırım. Ara ara ufak tefek arızalar oldu. Ama ciddi arızalar değil. Ayar sorunu, su damlatma vb gibi. Bu fiyatlar olduğu sürece LPG taktırmak mantıklı. Bu aracı alır almaz taktırdım. 2019 kasımda almıştım. O zamanki fiyat ile yaklaşık 20.000 - 25.000 km civarında LPG kitinin parası çıkıyordu. Şimdi daha düşük km ile parası çıkar. İyi bir usta ve AFR ayarı ile daha ekonomik olur. Tabi karar sizin. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2022, 21:55:47 »
Henüz toyotam yok, ancak bir önceki aracım opel astra idi. Çok uyardılar aman lpgden uzak dur, arıza ışığı yakar, bobin bozar, subap akar diye. Netice olarak yaklaşık 2 ay araştırıp bir işletmede karar kıldım. Montaj boyunca izledim, gayet güzel bir montaj yapıldı. Yola çıktık, seyir halinde afr ayarı yapıldı. Talebim üzerine 45 derecede lpgye geçecek şekilde ayarlandı (normalde 40 derecede geçer, herkes 35 dereceye ayarlatır, senin sorunun ne dostum minvalinde bir diyaloğumuz da olmuştu usta ile) netice olarak Ankara'dan yola çıkıp tek marşla Kocaeli, Antalya, Bodrum seyahatlerim oldu, hatta Ankara'dan çıkıp Alanya, oradan Side, Finike, Fethiye ve Fethiyeden döüş şeklinde seyahatim de oldu, toplamda araca lpgli bindiğim 60 bin km boyunca sadece bir kez buji değiştirmek dışında hiç bir şey yapmadık, gerisi hep kitapçıkta yazılı olan bakımlardı. Arıza ışığı yakmadı, bobin bozulmadı ve subaplar yanmadı. Çokça da Sıkışık şehir içi trafiklerde kullandım, yine tık demedi.
O kadar güzel ayarlanmıştı ki seyir halinde benzinde mi lpgde mi belli bile olmuyordu. Aracı 200 küsür bin km'de sattığımda yapılan kontrollerde de hiç bir arızaya rastlanmamıştı. Bu 60 bin km'de kendi parasını bir kaç kez amorti etti yakıtından. LPG sistemi karmaşıktı ama, italyan beyin, atiker regülatör, sanırım kore enjektör taktırmıştım. Hatta enjektör konusunda montajı yapan firmayı baya yormuştum hızlı enjektör isterim diye.

Sonra dizele yöneldim, sonra pişman oldum (ısınmıyor, tor tor tor sesi gıcık, derdini anlayan yok) neyse ki ev alırken sattım, şimdi 2011 model civarı avensis ya da corolla düşünüyorum 1.6 elegant extra olanlarından  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 60
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2022, 22:48:07 »
Benim aracım 2018 otomatik corolla araç 5000 km de iken OBD li atiker grand taktırdım.Şu an araç 37000 km de hiç sorun yaşamadım.
Olduğu Kadar Olmadığı Kader.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2022, 23:10:24 »
Henüz toyotam yok, ancak bir önceki aracım opel astra idi. Çok uyardılar aman lpgden uzak dur, arıza ışığı yakar, bobin bozar, subap akar diye. Netice olarak yaklaşık 2 ay araştırıp bir işletmede karar kıldım. Montaj boyunca izledim, gayet güzel bir montaj yapıldı. Yola çıktık, seyir halinde afr ayarı yapıldı. Talebim üzerine 45 derecede lpgye geçecek şekilde ayarlandı (normalde 40 derecede geçer, herkes 35 dereceye ayarlatır, senin sorunun ne dostum minvalinde bir diyaloğumuz da olmuştu usta ile) netice olarak Ankara'dan yola çıkıp tek marşla Kocaeli, Antalya, Bodrum seyahatlerim oldu, hatta Ankara'dan çıkıp Alanya, oradan Side, Finike, Fethiye ve Fethiyeden döüş şeklinde seyahatim de oldu, toplamda araca lpgli bindiğim 60 bin km boyunca sadece bir kez buji değiştirmek dışında hiç bir şey yapmadık, gerisi hep kitapçıkta yazılı olan bakımlardı. Arıza ışığı yakmadı, bobin bozulmadı ve subaplar yanmadı. Çokça da Sıkışık şehir içi trafiklerde kullandım, yine tık demedi.
O kadar güzel ayarlanmıştı ki seyir halinde benzinde mi lpgde mi belli bile olmuyordu. Aracı 200 küsür bin km'de sattığımda yapılan kontrollerde de hiç bir arızaya rastlanmamıştı. Bu 60 bin km'de kendi parasını bir kaç kez amorti etti yakıtından. LPG sistemi karmaşıktı ama, italyan beyin, atiker regülatör, sanırım kore enjektör taktırmıştım. Hatta enjektör konusunda montajı yapan firmayı baya yormuştum hızlı enjektör isterim diye.

Sonra dizele yöneldim, sonra pişman oldum (ısınmıyor, tor tor tor sesi gıcık, derdini anlayan yok) neyse ki ev alırken sattım, şimdi 2011 model civarı avensis ya da corolla düşünüyorum 1.6 elegant extra olanlarından  :)
Herşeyden önemlisi Afr ayarı düzgün yapıldığı için ve işçilik iyi olduğu için sorun yaşamamışsınız,yoksa diğer türlü Opel ve LPG tam bir dert yumağı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 08, 2022, 00:40:47 »
Herşeyden önemlisi Afr ayarı düzgün yapıldığı için ve işçilik iyi olduğu için sorun yaşamamışsınız,yoksa diğer türlü Opel ve LPG tam bir dert yumağı.

Doğrudur, lakin afr ayarı ve veya montaj işçiliği iyi yapılmazsa hemen hemen her araçta sorunlar hiç bitmez diye düşünüyorum.
Bizde hata burada zaten, fiyat almaya başlıyoruz, X, Y ve Z firmaları yapıyor bu işi, söz gelimi A markasının B modeli kiti monte ettireceğiz. X, Y ve Z firmalarından hangisi A marka B model kiti daha ucuza takıyorsa herkes ona koşuyor. Sonra LPG tu kaka oluyor. Halbuki ilk montaj esnasında ödenecek fazladan %5, hadi en fazla %10 ücret ile düzgün montaj, doğru ayara ulaşmak çok kolay. Benim opele montaj yaptırdığım yer kesinlikle en ucuz seçenek değildi. Hatta ucuz bile sayılmayacak bir fiyat verdiler. Aynı sanayi sitesinde daha ucuza aynı kiti takacak bir sürü yer vardı, ama AFR ayarı yapan tek seçeneği tercih ettim. Üstelik makine mühendisi de montaj boyunca işlemleri tek tek kontrol edip montaj işçiliğinin de güzel olmasını sağladı. Çırağın elinde 2 boru 10 tane vida verip hadi git yap demedi. Her bir vida deliğinin yerini bizzat gördü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2022, 00:49:35 »
Bundan öncki aracı Civic 2007 otomatikti. 95.000km de benzinken alıp direk akl-atiker karma kit taktım. 162.000'de yaklaşık 3 yıl sonra aracı sattım. sadece bir kere gaz yemedi araba onda da gaz kelebeği temizliği ve kalibrasyonu yapıldı. usta lpgden de olabilir dedi. bir kere de lpg enjektörleri gürültülü çalışmaya başladığı için ben keyfekeder değiştirdim. zaten 180 TL idi.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2022, 00:51:27
Ayrıca LPGye karşı çok fazla olumsuz önyargı var. mesela turbo benzinlere ve direk enjeksiyon sistemlere takılmaz dendi. ama yeni siciv yanlış bilmiyorsam hem turbo benzin hem de direk enjeksiyon. üstelik fabrikadan lpgli geliyor, toyota gibi bayi kendi dışarıdan taktırmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2022, 10:39:28 »
Bahsi geçen araçlar yeni, az km’li. Lpg iyi montaj olsa bile bir zaman sonra baş ağrıtıyor. Şimdi montaj ve sistemler daha iyi. Ama motorlar da daha hassas. Ben hala direkt lpg için motor yapılmadıkça lpg olayına çok sıcak değilim.

Lpg fiyatları böyle kalmayacak. Lpg her zaman sonradan zamlanan bir yakıt. Ve rusya petrole kıyasla daha fazla doğalgaz üretip satıyor

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2022, 10:40:22
Her ne kadar lpg ye zam gelecek olsa bile bir daha benzin fiyatlarına yaklaşacağını sanmam. Yani lpg avantajlı olacaktır. Hatta fiyatlar böyle zam almaya devam ederse hybrid araca bile taktırmayı düşünebilirim.

Kabaca benim aracımın 400 tl yakıt ile gidip geldiği yolu lpg ile 270 tl ye almak mümkün. Bizim kendimize göre bir hesabımız vardı.. 130 tl fark çıktı. Ama bu fark hybrid ile lpg arasında 350km yolda oluşan bir fark.
1000 km de 400 tl civarında lpg kullanıcısı daha az yakıyor. 10 bin km de 4000 tl yapıyor ki zaten çoğumuz bu km yi bir yılda yapıyoruz.

Şehir dışında uzun yollarda tamam ama şehir içinde sürekli çalışıp duran motor için lpg nasıl avantajlı olur? Bence çok olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2022, 12:19:33 »
Bahsi geçen araçlar yeni, az km’li. Lpg iyi montaj olsa bile bir zaman sonra baş ağrıtıyor. Şimdi montaj ve sistemler daha iyi. Ama motorlar da daha hassas. Ben hala direkt lpg için motor yapılmadıkça lpg olayına çok sıcak değilim.

Lpg fiyatları böyle kalmayacak. Lpg her zaman sonradan zamlanan bir yakıt. Ve rusya petrole kıyasla daha fazla doğalgaz üretip satıyor

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2022, 10:40:22
Şehir dışında uzun yollarda tamam ama şehir içinde sürekli çalışıp duran motor için lpg nasıl avantajlı olur? Bence çok olmaz.
LPG kullanan taksiler rahatlıkla 300000 km yi sorunsuz görüyorlar, tekrar söylüyorum LPG sorunları yanlış montaj ve ayarsizliktan kaynaklanır, ayarsız LPG haritasıyla kullanılan araçlarda zengin karışım nedeniyle katalizör ömrü bı hayli azalır 130-160 bin arasinda tıkanır veya yanar, tam tersi fakir karışım nedeniyle motor içi ısısı daha da yükseleceğinden siboplar erir, uzama yapar, katalizör ön yüzü yanar, LPG nin en büyük handlkapi zaten zengin - fakir karışım hatası vermesi yüzündendir, bu yüzden iyi ayarlanmış bir LPG haritasıyla benzindeki ltft stft değerleri yakalandığında bu sorunlar yaşanmaz, ne siboplar yanar nede katalizör yanar, her daim yarım depo benzinle kullanıldığında da benzin pompasının yanması önlenmiş olur, çok dik rampalarda yokuşlarda veya yüksek devirlerde benzine geçersin (her ne kadar iyi ayarlanmış olsada dik yokuşlarda LPG enjektörleri yakıt yetiştirmekte zorlanabilir) yine fakir karışımın önüne geçerek ilerde oluşabilecek sorunları engellemiş olursun, yani işin özünde düzgün montaj + iyi bir afr ayarı (iyi bir LPG hatitasi oluşturma) + doğru kullanım (yukarda bahsettim) = sıfır sorun sıfır sıkıntı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2022, 14:20:07 »

2005 Model EE T25 düşünürseniz Sahibinden.com İlan No:  1004386999. Hiç LPG görmedi.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2022, 22:04:34 »
2005 Model EE T25 düşünürseniz Sahibinden.com İlan No:  1004386999. Hiç LPG görmedi.

Bu motorlar LPG'ye uyumsuz diye biliyorum. Yılda 30-35 bin km minimum yolum varken benzinli otomatik ve 2.0 araç beni üzer maalesef, yoksa araç çok güzelmiş. T27 1.6 düşünüyorum o da T25 1.6'da hem motor gücü daha düşük hem CC yok diye.
Vesile ile sormak isterim, sizin araçtaki motor d4 kodlu ve henüz tam uyumlu birk it yok değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2022, 12:55:09 »
Bu motorlar LPG'ye uyumsuz diye biliyorum. Yılda 30-35 bin km minimum yolum varken benzinli otomatik ve 2.0 araç beni üzer maalesef, yoksa araç çok güzelmiş. T27 1.6 düşünüyorum o da T25 1.6'da hem motor gücü daha düşük hem CC yok diye.
Vesile ile sormak isterim, sizin araçtaki motor d4 kodlu ve henüz tam uyumlu birk it yok değil mi?

Benim araç 2.0L T25 model. Ben hiç LPG taktırmayı düşünmedim. Zaten 2008-2012 arası benzinli Renault Scenic almayı düşünüyorum. Daha teknolojik ve özellikli. LPG ye hep uzak durdum. Benim araca taktıranlar varmış hemde sorunsuz bindiklerini söylemekteler. dediğim gibi ben hiç düşünmedim ve araştırmadım. Sonradan taktırmak istediğim tek şey far sensörü idi onuda satacağım için artık düşünmüyorum. Satmaktan vaz geçersem yaptıracağım.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 64000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2022, 14:40:52 »

(Yarına Allah kerim) 

Siz nedersiniz

LPG ye hiç bulaşmamanı tavsiye ederim. LPG den sonra araçta birçok sorun çıkıyor. tabi en son karar senin.