Gönderen Konu: Soğuk Havalarda Debriyaja yada Gaza Basarken Araçtan gelen Gırt Gırt sesi  (Okunma sayısı 703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 64000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhabalar. 2015 Corolla 1.33 Life aracım var. 58000 kmde. Aracı alalı 2 hafta oldu. Ancak araçta şöyle bir sorun var. Arabayı çalıştırıp 1. yada 2. vitese attığımda gırt  diye bir ses geliyor. Ayrıca gazdan ayağımı çektiğimde bu ses yine var. yada gaza basarken yine gırt diye ses geliyor. ses sanki alttan geliyor. Arabayı ilk çalıştırırken debriyaja bastığımda bu sesi duymuyorum. yada 1. vitese atarkende duymuyorum. bu sesi kalkış yapaeken ve biraz ilerledikden sonra 2 ye atarken yada 3 e atarken duyuyorum. yada tekrar 2 ye atarken. Yanlız araç boşta giderken debriyaja yada gaza bastığımda bu sesi duymuyorum.  Araba ile belli bir km gittiğimde mesela 30 40 km sonra arabayı stop ettiriyorum. 1 dakika bekliyorum. sonra ne debriyaja bastığımda ne gaza bastığımda bu sesi duymuyorum. illaki araç 1 saat çalışmayacak. soğuyacak ondan sonra bu ses gelecek. aracı aldığımda bu sesi farketmememin sebebide bu sanırım. benim sorum şu sorun ne olabilir? Ayrıca aracı servise götürürsem bana yakın Samsun, Sivas ve Çorum illeri var. buradaki hangi servisi önerirsiniz. şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar konuyu ben açmıştım. Sorunum alttaki muhafaza sökülünce düzeldi. motor soğukken hafif titrediği için muhafazaya sürtüyormuş. söküldükten bugüne kadar hiç şikayetim olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar konuyu ben açmıştım. Sorunum alttaki muhafaza sökülünce düzeldi. motor soğukken hafif titrediği için muhafazaya sürtüyormuş. söküldükten bugüne kadar hiç şikayetim olmadı.
Geçmiş olsun, muhafazayı takarken araya lastik pul koysalardı o sorun olmayacaktı işte.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, muhafazayı takarken araya lastik pul koysalardı o sorun olmayacaktı işte.

dediğiniz şekilde muhafazayı tekrar taktıracağım ustamda öyle söylemişti.. aslında usta hiç takmayalım dedi ama boş şekilde içim rahat değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun.
O muhafazanın gerekli olduğu durumlar var, kullanılması kesinlikle faydalı.