Gönderen Konu: Satış Bedeli-Kasko Bedeli  (Okunma sayısı 1342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Satış Bedeli-Kasko Bedeli
« : Nisan 24, 2009, 23:35:23 »
Gelirler İdaresi Başkanlığının belirlediği kasko bedelleri araçların gerçek satış bedelinin orta noktası mıdır?Aracın durumuna göre, bu fiyat esas alınarak aşağı veya yukarı satış bedeli belirlenmektedir?Yoksa kasko bedeliyile satış bedeli arasında hiç bir bağlantı yok mudur?

Toyota Club Türkiye

Satış Bedeli-Kasko Bedeli
« : Nisan 24, 2009, 23:35:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Satış Bedeli-Kasko Bedeli
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2009, 09:52:27 »
  Yanlış bilgilendirmek istemem ama aracın kasko bedeli piyasa rayiç bedellerinin belli aşırı uçlar silindikten sonraki kalan kısmının ortalaması alınıyor diye biliyorum. Ama kişi aracını elbetkide aracın durumuna, sattığı zamana ve hatta sattığı ile göre değişik fiyatlara alıcı bulabilir.
 Eminim kasko bedeli belirleme konusunda daha net bilgiye sahip arkadaşlarda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Satış Bedeli-Kasko Bedeli
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2009, 10:53:56 »
bildiğim kadarıyala araçların kasko değerlerini trsbTürkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği   belirliyor. piyasa fiyat araştırmalarının ortalaması alınarak. ve kasko yaptırırken bu fiyatı %10 aşağı yada yukarı çekmelerini isteyebiliyorsun aracının durumuna göre. benim gözlemlediğim özellikle c sınıfı yaygın alım satımı olan araçlarda bu fiyat piyasa fiyatını yansıtıyor.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli