Gönderen Konu: Fabrika Verisinin Altında Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Fabrika Verisinin Altında Yakıt Tüketimi
« : Mart 01, 2022, 16:38:03 »
Arkadaşlar selamlar. Öncelikle forumda yeniyim bir kusurum olursa affola. Aracım 2011 Yaris 1.0 Terra. Aracımın fabrika verisi yakıt tüketimi şehir içi 6.0 L/100 Km, şehir dışı 4.5 L/100 Km şeklinde.Ama çok ilginçtir ki yol bilgisayarından baktığım kadarıyla aracım Şehiri içi 4.5-5.0 litre arası, şehir dışı 3.5-4.0 litre arası yakıyor. Acaba böyle bir şey olabilir mi? Sıkışık trafiğe de girdiğim oluyor müsait yerlerde hız sınırları çerçevesinde performanslı kullandığım da oluyor ama bir türlü fabrika verisine bile erişemedim. Çok sakin kullanmıyorum aracı. Aracımda lpg yok. Yaz-Kış fark etmeden yakıt tüketimi hemen hemen bu şekilde. Yol bilgisayarındaki yakıt tüketimi verisinin bizi yanıltabilmesi mümkün mü?

Toyota Club Türkiye

Fabrika Verisinin Altında Yakıt Tüketimi
« : Mart 01, 2022, 16:38:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Fabrika Verisinin Altında Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2022, 17:31:23 »
Arkadaşlar selamlar. Öncelikle forumda yeniyim bir kusurum olursa affola. Aracım 2011 Yaris 1.0 Terra. Aracımın fabrika verisi yakıt tüketimi şehir içi 6.0 L/100 Km, şehir dışı 4.5 L/100 Km şeklinde.Ama çok ilginçtir ki yol bilgisayarından baktığım kadarıyla aracım Şehiri içi 4.5-5.0 litre arası, şehir dışı 3.5-4.0 litre arası yakıyor. Acaba böyle bir şey olabilir mi? Sıkışık trafiğe de girdiğim oluyor müsait yerlerde hız sınırları çerçevesinde performanslı kullandığım da oluyor ama bir türlü fabrika verisine bile erişemedim. Çok sakin kullanmıyorum aracı. Aracımda lpg yok. Yaz-Kış fark etmeden yakıt tüketimi hemen hemen bu şekilde. Yol bilgisayarındaki yakıt tüketimi verisinin bizi yanıltabilmesi mümkün mü?

Deponuzu fulleyin, km sayacınızı sıfırlayın. Her zamanki kullanımınızla 100 km kullanın. Sonra yeniden depoyu full yapın. En iyi sonucu verecektir. Bence bir iki kez bu şekilde deneyin. Aynı verileri elde ederseniz elinizdeki aracın kıymetini bilin derim ben. :D
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN