Gönderen Konu: Avensis T27 VALVEMATİK ARIZASI DENEYİMİ  (Okunma sayısı 5800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Avensis T27 VALVEMATİK ARIZASI DENEYİMİ
« : Şubat 26, 2022, 10:46:28 »
Herkese merhabalar.
90000 km de almıs olduğum ve güncel km'si 213000 km olan avensis 1.6 elegant extra aracımda gecen hafta basıma gelen arızalardan ve çözümünden bahsetmek isterim. Geçen hafta aracımda birden bire hareket halindeyken standart arıza ısıklarımız olan park fren arızası,vcs sistem arızası sarı ünlem ve motor arıza ısığından oluşan hata kodları ekranda yandı. Aracı 6 yıla yakın süredir kullandığım için öncelikle lpg'den kaynaklı olduğunu düşünüp lpg servisine gittim. İlk etapta fakir karısım dendi ısıklar söndürüldü ve ertesi gün ısıklar tekrar yandı. Lpg servisine gittiğimde arabanın OBD'sinden giriş yapıp umarım hiçbirinizin görmeyeceği P1047 hata kodunu gördük. Bilmeyenler için belirteyim bu kod VALVEMATİC hatası olarak geçiyor. Uzatmayayım bir kaç gün bu kodun aynısı yanacakmı diye takip etmek adına gün aşırı LPG ustam tarafından ısıklar söndürülüp yollandım ve her seferinde aynı kodu görünce emin olduk ve parça aramaya koyulduk. Bundan sonrasında LPG serviste bir çözüm olmayacağından motor ustama gittim. Parçanın 2022 Şubat ayı itibari ile yetkili serviste işçilik dahil fiyatı 15000 Tl gibi bir rakam çıktı. Bizde mecburen çıkma arayısına girdik çünkü yan sanayisi bulunmayan bir parça. Aracıma 2017 model 1.6 corolladan çıkma 5000 km de bir aractan cıktığı belirtilen parçayı 5000 tl'ye alıp ustam tarafından taktırdım. Parça ile alakalı olmasada daha sonrasında LPG de fakir yakıt karısımı dolayısıyla arızalar devam etti ve  LPG enjektörlerimi değiştirdim ki zaten birkaç bakımdır söylenen birşeydi lpg enjektörlerinin durumunun pek iyi olmadığı. Aracın çekisinde enjektör değişiminden sonra bir tık iyileşme olmasına rağmen 2900-3100 devir aralığında genel olarak araba yüke bindiği ve hızlanmaya kalktığı anlarda ufak silkelenmeler hissediryorum. Bujilerimi 40000 km önce denso marka bujilerle değiştirmiştim. Günlük toplamda 90-100 km arasında genellikle de full trafikte gitmek durumunda kalıyorum. Bu hatalar silsilesi şansıma peşpeşe mi geldi yoksa birbiri ile bağlantılımı kısmında pek bir bağlantı olacagını düşünmüyorum ancak peş peşe gelmesinden dolayı da bir işkillenmedim değil tabi. Arac valfmatik arızasını o günden sonra 10 boyunca  hiç vermedi zaten arıza verdiğinin 3. günü motor kendini korumaya alıp 2500 deviri geçmemişti.

Başına gelmemiş arkadaşlar var ise aracınızda 1047 hata kodu görürseniz hatayı baska yerlerde aramamanız adına paylaşmak istedim çünkü sancılı bir 10 gün geçirdim bu sebepten.
Araca LPG 60000 km'de LANDİRENZO marka takılmıs ve arac şu an 213000 km ye geldiğini düşünürsek enjektörlerin ömrünü tamamalamış olması muhtemel diye düşündüm ancak bujilerim 40000 km de bitmiş ya da yıpranmış olabilir mi o konuda pek ikna olamadım. Zira bir önceki bujilerim 75000 km gitmişti.
[/font]

Toyota Club Türkiye

Avensis T27 VALVEMATİK ARIZASI DENEYİMİ
« : Şubat 26, 2022, 10:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 VALVEMATİK ARIZASI DENEYİMİ
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2022, 13:47:58 »
Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler.

Arıza öncesi yağ bakım peryodunu geçiktirme gibi bir durum oldu mu? birde yağ marka ve vizkositesi neydi aceba
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2022, 12:01:26 »
Çok geçmiş olsun
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2022, 18:27:35 »
Bu tip arızalar geldiğinde Lpg li araçlar sorunu anlamak adına sadece benzinde kullanmalı ..Ben aracımı aldığımda 100 bindeydi. Bujiler yeni değişmişti Prins vsi2 lpg dönüşümü yaptırdım  8 yıldır sorun yaşamıyoruz çok şükür ,filtreleri pahalı ama en az 40 bin gidiyor. . Orjinal iridyum çift tırnaklı bujileri yine yenisi Densoyla serviste değiştirdim. araç şuan 220 binde.. Çok şükür ne motorda ne de lpg sisteminde bir sorun yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2022, 19:19:33 »
Geçmiş olsun,
Forumda defalarca konuştuk, P1047 nin çözümü, valfmatik degişimi,
Başka seçebek yok.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2022, 08:29:40 »
Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler.

Arıza öncesi yağ bakım peryodunu geçiktirme gibi bir durum oldu mu? birde yağ marka ve vizkositesi neydi aceba

Aracımın yağ bakımlarını  aldığım günden beri hiç aksatmadım. Yağ değişimlerinide merdiven altı orjinalliğinden şüphe edilecek yerlerden ziyade kullanılan yağın yetkili bayisi olan yerlerden yaptım her seferinde. Son 2 bakıma kadar Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 yağ kullandım. Son 2 bakımda ise Mobil Super 3000 5w-30 yağ kullandım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2022, 08:37:08
Bu tip arızalar geldiğinde Lpg li araçlar sorunu anlamak adına sadece benzinde kullanmalı ..Ben aracımı aldığımda 100 bindeydi. Bujiler yeni değişmişti Prins vsi2 lpg dönüşümü yaptırdım  8 yıldır sorun yaşamıyoruz çok şükür ,filtreleri pahalı ama en az 40 bin gidiyor. . Orjinal iridyum çift tırnaklı bujileri yine yenisi Densoyla serviste değiştirdim. araç şuan 220 binde.. Çok şükür ne motorda ne de lpg sisteminde bir sorun yok..

Zaten arıza kodlarını gördüğüm 2 gün boyunca aracı lpg de hiç kullanmadım. Sorunun ilk etapta lpg kaynaklı olabileceğini düşünmüştüm bende. Ancak sorunun lpg ile alakalı olmadığı günlük kontroller sonucu çıktı. Aracımın lpg filtrelerinide max 20bin km de değiştiririm. Aldığımdan beri 120bin km den fazla kullandığım aracımda daha ilk kez kaputun altında bir anatar değdi diyebilirim. (baskı balata değişimi haricinde). Aracın bujilerinide 40000 km önce denso marka bujilerle değiştirdim ama sanırım bujilerimide değiştirmem gerekecek gibi. Daha önce üzerindeki bujinin aynısını takmıs olmamıza rağmen o 75000 km gitmişti ancak şu an 40000 km de arac lpg de iken ufak devir silkelenmeleri yaşıyorum. Bu hafta bujilerimide değiştireceğim sonrasında bir sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum çünkü yapılması gerekenleri sıralaması ile yaptık. Umarım bu ilk ve son sıkıntımız olur. Kağıt üstünde aldığımdan beri araca yapılması gereken ne ise onu yapmıs olmama rağmen bu sorunu yasadık umarım sizlerde böyle bir sorun olmaz benimde basıma gelen ilk ve son arıza olur aracla ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2022, 21:12:34 »
Aracımın yağ bakımlarını  aldığım günden beri hiç aksatmadım. Yağ değişimlerinide merdiven altı orjinalliğinden şüphe edilecek yerlerden ziyade kullanılan yağın yetkili bayisi olan yerlerden yaptım her seferinde. Son 2 bakıma kadar Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 yağ kullandım. Son 2 bakımda ise Mobil Super 3000 5w-30 yağ kullandım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2022, 08:37:08
Zaten arıza kodlarını gördüğüm 2 gün boyunca aracı lpg de hiç kullanmadım. Sorunun ilk etapta lpg kaynaklı olabileceğini düşünmüştüm bende. Ancak sorunun lpg ile alakalı olmadığı günlük kontroller sonucu çıktı. Aracımın lpg filtrelerinide max 20bin km de değiştiririm. Aldığımdan beri 120bin km den fazla kullandığım aracımda daha ilk kez kaputun altında bir anatar değdi diyebilirim. (baskı balata değişimi haricinde). Aracın bujilerinide 40000 km önce denso marka bujilerle değiştirdim ama sanırım bujilerimide değiştirmem gerekecek gibi. Daha önce üzerindeki bujinin aynısını takmıs olmamıza rağmen o 75000 km gitmişti ancak şu an 40000 km de arac lpg de iken ufak devir silkelenmeleri yaşıyorum. Bu hafta bujilerimide değiştireceğim sonrasında bir sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum çünkü yapılması gerekenleri sıralaması ile yaptık. Umarım bu ilk ve son sıkıntımız olur. Kağıt üstünde aldığımdan beri araca yapılması gereken ne ise onu yapmıs olmama rağmen bu sorunu yasadık umarım sizlerde böyle bir sorun olmaz benimde basıma gelen ilk ve son arıza olur aracla ilgili.

Kullanılan yağlar hem viskozite olarak hem de spesifikasyon olarak yanlış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 205000
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2022, 21:35:52 »
Bu valvematik iptal edilemiyor mu? Mesela subaplar Max seviyede olacak şekilde ayarlanip sonra da sistem devredışı bırakılamaz mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2022, 00:05:52 »
Valfmatic motor lar için kitapçıkta da belirtildiği gibi 0w20 kullanıyorum.
Servisler dahil ekonomik olması itibarı ile 5w30 kullanılıyor maalesef :(
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2022, 10:25:21 »
Bu valvematik iptal edilemiyor mu? Mesela subaplar Max seviyede olacak şekilde ayarlanip sonra da sistem devredışı bırakılamaz mi ?
Pek sanmıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2022, 10:26:36
Kullanılan yağlar hem viskozite olarak hem de spesifikasyon olarak yanlış.

Tavsiye edeceğiniz yağ nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2022, 12:59:08 »
Pek sanmıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2022, 10:26:36
Tavsiye edeceğiniz yağ nedir ?
Araçta LPG varmı?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2022, 14:02:00 »
Herkese merhabalar.
90000 km de almıs olduğum ve güncel km'si 213000 km olan avensis 1.6 elegant extra aracımda gecen hafta basıma gelen arızalardan ve çözümünden bahsetmek isterim. Geçen hafta aracımda birden bire hareket halindeyken standart arıza ısıklarımız olan park fren arızası,vcs sistem arızası sarı ünlem ve motor arıza ısığından oluşan hata kodları ekranda yandı. Aracı 6 yıla yakın süredir kullandığım için öncelikle lpg'den kaynaklı olduğunu düşünüp lpg servisine gittim. İlk etapta fakir karısım dendi ısıklar söndürüldü ve ertesi gün ısıklar tekrar yandı. Lpg servisine gittiğimde arabanın OBD'sinden giriş yapıp umarım hiçbirinizin görmeyeceği P1047 hata kodunu gördük. Bilmeyenler için belirteyim bu kod VALVEMATİC hatası olarak geçiyor. Uzatmayayım bir kaç gün bu kodun aynısı yanacakmı diye takip etmek adına gün aşırı LPG ustam tarafından ısıklar söndürülüp yollandım ve her seferinde aynı kodu görünce emin olduk ve parça aramaya koyulduk. Bundan sonrasında LPG serviste bir çözüm olmayacağından motor ustama gittim. Parçanın 2022 Şubat ayı itibari ile yetkili serviste işçilik dahil fiyatı 15000 Tl gibi bir rakam çıktı. Bizde mecburen çıkma arayısına girdik çünkü yan sanayisi bulunmayan bir parça. Aracıma 2017 model 1.6 corolladan çıkma 5000 km de bir aractan cıktığı belirtilen parçayı 5000 tl'ye alıp ustam tarafından taktırdım. Parça ile alakalı olmasada daha sonrasında LPG de fakir yakıt karısımı dolayısıyla arızalar devam etti ve  LPG enjektörlerimi değiştirdim ki zaten birkaç bakımdır söylenen birşeydi lpg enjektörlerinin durumunun pek iyi olmadığı. Aracın çekisinde enjektör değişiminden sonra bir tık iyileşme olmasına rağmen 2900-3100 devir aralığında genel olarak araba yüke bindiği ve hızlanmaya kalktığı anlarda ufak silkelenmeler hissediryorum. Bujilerimi 40000 km önce denso marka bujilerle değiştirmiştim. Günlük toplamda 90-100 km arasında genellikle de full trafikte gitmek durumunda kalıyorum. Bu hatalar silsilesi şansıma peşpeşe mi geldi yoksa birbiri ile bağlantılımı kısmında pek bir bağlantı olacagını düşünmüyorum ancak peş peşe gelmesinden dolayı da bir işkillenmedim değil tabi. Arac valfmatik arızasını o günden sonra 10 boyunca  hiç vermedi zaten arıza verdiğinin 3. günü motor kendini korumaya alıp 2500 deviri geçmemişti.

Başına gelmemiş arkadaşlar var ise aracınızda 1047 hata kodu görürseniz hatayı baska yerlerde aramamanız adına paylaşmak istedim çünkü sancılı bir 10 gün geçirdim bu sebepten.
Araca LPG 60000 km'de LANDİRENZO marka takılmıs ve arac şu an 213000 km ye geldiğini düşünürsek enjektörlerin ömrünü tamamalamış olması muhtemel diye düşündüm ancak bujilerim 40000 km de bitmiş ya da yıpranmış olabilir mi o konuda pek ikna olamadım. Zira bir önceki bujilerim 75000 km gitmişti.
[/font]

Geçmiş olsun, çıkma aldığımız VM ünitesinin koduna dikkat ettiniz mi? bu parça 5 kez revizyon gördü, çıkma aldığınız parçada da bir süre sonra aynı sorunu yaşama olasılığnı hesaba katmalısınız,

Bujileriniz, yanlış afr ile ömrünü olması gerekenden erken tamamlayabilir ve/veya taklit/sahte ürün de olabilir, bunları da dikkate almalısınız.

Son olarak arkadaşların belirttiği üzere aracınızda benzin ile kullanımda 0w20, lpg ile kullanımda 0w40 yağ kullanmanızı tavsiye ederim, aracı yeni aldığınızı da düşünürsek her bir kaç yağ değişiminde motor iç temizleyici akabinde en fazla 40 binde bir motor iç temizleyici ile yağ değişimi yapmanız menfaatinize olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2022, 15:29:34 »
Araçta LPG varmı?
Evet landirenzo marka lpg var. 70000 km de takılmıs aracım şu an 212000 km'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 01, 2022, 21:49:54 »
Sanırım bir yakınımda valvematic problemi yaşıyor.
Araç 2011 avensis lpgli.45.000km olması lazım.  Aynı arıza ışıkları karşımıza geldi. Lpg kontrolleri yapıldı. Arıza tespit cihazına bağlandığında valvematic arızası olduğunu gördü servis.

Arıza silindi o şekilde yola devam edildi. Bu bahsettiğim olay 1 sene kadar oldu. Şuan tekrar arıza ışığı yaktı araç.

Araç 45.000km civarında bakımlar aksatılmadan bosch araç bakım servisinde castrol 5w30 yağ ile yapılmış.

Yakın zamanda ustaya gidecekti tekrar gelişme olursa aktarırım buraya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 01, 2022, 22:28:41 »
   Bu arızanın tekrarlama zamanı  bu kadar uzun olmuyor diyecem ama 2011 model 45.000 km de olunca araç, çok sık binilmediğinden 1 sene sonra arızayı yinelemesi muhtemel.

Umarım farklı(çok daha basit ve ekonomik) bir sebeptendir.
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2022, 09:50:06 »
Çok yol yapmıyor araç. Alındığındada eski sahibinin söylediği üzere sadece  haftasonları kullanılıyormuş.
Aracın yürüründe veya motor çalışması normal görünüyor.
Toyota ustasına götürüldüğündede herşey normal gözüküyordu sadece arıza lambası yanmıştı

Hatta steteskop gibi bir aletle motoru dinlemişlerdi ama neyi duymak istediler merak ettim açıkçası orda soramadım. Bilenler varsa öğrenmek isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 02, 2022, 13:28:04 »
Steteskop insan kulağının duyamadığı desibeldeki sesleri ve titreşimleri duymaya yarar çok ince bir ses varsa onu duymaya çalışmışlardır,45 bin km'de valfmatik arızası vermesi çok zor ama yanlış yağ ile bakım yapıldığı ve LPG'li olduğu için olası ihtimaller dahilindedir,ilk önce Afr ayarını kontrol ettirin sonrasında duruma bakarsınız,
Afr ayarı diyerek hafife almayın zira Avensis gibi bir araç için çok önemli bir ayar,herşeyden önce ben 93 model aracımda 2 yıla yakın hararet sorunu yaşamıştım benzinde hiçbir sorun yokken LPG'de rampaya gelince hararet 90 C⁰ üzerine tırmanıyordu bütün herşey Afr ayarı sonrası süt liman oldu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2022, 08:24:44 »
2011 1.8 otomatik km 110000 de benzinli. Bir yıl önce p1047 arıza kodu verdi. Kısa bir araştırma valvematik arızası olduğu çıkma parçanın da aynı şekilde arıza verebileceği değişimi de yetkili serviste yapılması gerektiğini öğrendim Ankara Aljde değişimi yapıldı şu an hiçbir sıkıntısı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 167000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2025, 16:00:20 »
Merhaba 2014 model 167 bin km'de  Auris aracım var. Yolda giderken motor arıza lambası ile ASR lambası yandı ustaya götürdüm cihaza bağladı ve Valfmatic arızası olduğunu söyledi parçanın değişmesi gerektiğini Servisin 58 bin TL'ye değiştiğini çıkma parça alırsan 15 bin TL'ye olacağını belirtti. Usta Aracın beyninden arızayı silip beyni de sıfırladı bu şekilde kulan tekrar yanarsa gel değiştirelim dedi. Bu parçanın tamirini Ankara'da yapan bir yer var mı ya da bu arıza nedeniyle parça değişimi yapan var mı bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2025, 16:08:39
Geçmiş olsun,
Forumda defalarca konuştuk, P1047 nin çözümü, valfmatik degişimi,
Başka seçebek yok.

Merhaba 2014 model 167 bin km'de  Auris aracım var. Yolda giderken motor arıza lambası ile ASR lambası yandı ustaya götürdüm cihaza bağladı ve Valfmatic arızası olduğunu söyledi parçanın değişmesi gerektiğini Servisin 58 bin TL'ye değiştiğini çıkma parça alırsan 15 bin TL'ye olacağını belirtti. Usta Aracın beyninden arızayı silip beyni de sıfırladı bu şekilde kulan tekrar yanarsa gel değiştirelim dedi. Bu parçanın tamirini Ankara'da yapan bir yer var mı ya da bu arıza nedeniyle parça değişimi yapan var mı bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Aralık 05, 2025, 10:06:16 »
Merhaba
2011 otomatik avensis elegant ekstra aracımda valvematik arızası vermişti bu yüzden yüksek devirlerde vitese geçmiyormuş gibi dalgalanmalar oluyordu valvematikten olduğunu söyleyip parça değişimi yapıldı arıza ışıkları söndü fakat çekişteki problem devam ediyor dalgalanma ve al ver yapar gibi ustalar bu seferde şanzıman olabilir dedi bu tip dalgalanma al ver çekiş düşüklüğü başına gelen var mı neden olabilir bujilere bakıldı sıkıntı yok bakım daha yeni yaptırdım şanzıman yağı dahil yardımcı olabilecek var mı ?