Gönderen Konu: Yeni Yaris ses yalıtımı  (Okunma sayısı 943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 200
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yeni Yaris ses yalıtımı
« : Şubat 23, 2022, 09:14:26 »
Merhaba aracımın kapılarından gelen sesten (rüzgar ve açıp kapatırken çıkan sacın sesi) dolayı şikayetçiydim. Daha sonra forum sayesinde ve biraz internet araştırmasından sonra bunun önüne geçebileceğimi öğrendim. Fiyat performans olarak ctk standart pro (daha üst serileri de var) ürününe karar kıldım. Yaklaşık olarak 7-8 saatlik iş gücü sonucunda aracımın kapılarını kapladım. Ses değişimi muhteşem ötesi oldu. Yol sesinde bariz bir azalma (çamurluktan gelen teker sesi hariç) fabrikasyon olarak kullandığım müzik sisteminin baslarında muazzam artış gözlemledim. Elimde 8 plaka daha malzeme arttı olumlu gözlemlerim sonucunda bagaj bölgesine de uygulama kararı aldım. Yaptığım işlemi kısmen videoya çektim izlemek isterseniz videoyu da ekliyorum. Herkese iyi günler.

Toyota Club Türkiye

Yeni Yaris ses yalıtımı
« : Şubat 23, 2022, 09:14:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Yaris ses yalıtımı
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2022, 16:33:17 »
Video yok hocam telefondan mı görünmüyor acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2022, 18:47:25 »
Merhaba aracımın kapılarından gelen sesten (rüzgar ve açıp kapatırken çıkan sacın sesi) dolayı şikayetçiydim. Daha sonra forum sayesinde ve biraz internet araştırmasından sonra bunun önüne geçebileceğimi öğrendim. Fiyat performans olarak ctk standart pro (daha üst serileri de var) ürününe karar kıldım. Yaklaşık olarak 7-8 saatlik iş gücü sonucunda aracımın kapılarını kapladım. Ses değişimi muhteşem ötesi oldu. Yol sesinde bariz bir azalma (çamurluktan gelen teker sesi hariç) fabrikasyon olarak kullandığım müzik sisteminin baslarında muazzam artış gözlemledim. Elimde 8 plaka daha malzeme arttı olumlu gözlemlerim sonucunda bagaj bölgesine de uygulama kararı aldım. Yaptığım işlemi kısmen videoya çektim izlemek isterseniz videoyu da ekliyorum. Herkese iyi günler.
bende yaptırdım müthiş fark oluyor yanlız şöyle bir olumsuz yan oluştu ki yabancı forumlarda okumuştum.ağırlık yüzünden kapı menteşelerinde gıcırdama başladı.daha önce yağlıyordum belli yıl aralıkları ile ancak o zaman dilimi kısaldı bariz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2022, 20:44:13 »
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2022, 21:31:55 »
bende yaptırdım müthiş fark oluyor yanlız şöyle bir olumsuz yan oluştu ki yabancı forumlarda okumuştum.ağırlık yüzünden kapı menteşelerinde gıcırdama başladı.daha önce yağlıyordum belli yıl aralıkları ile ancak o zaman dilimi kısaldı bariz :)
Merhaba ağırlık etkisini okumuştum ortalama ön kapılar için 1.5 kg arka kapılar içinde 0.8kg civarına denk geliyor. Dediğiniz gibi zamanla kullanıma bağlı olarak kapı ağırlından dolayı menteşeler de yağ ihtiyacı olabilir. Etkisini zamanla göreceğim  :)

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 23, 2022, 21:57:47[/time]
https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/bituself-kendinden-yapiskanli-aluminyum-kapli-oto-ses-yalitim-bandi-genislik-10cm-x-uzunluk-10mt_pdp_595776465

Bundan kullansak yine ayni etkiyi alir miyiz???
Kapilara yapamasam bile arkada bagaja yapsam fark eder mi?
Bu üründen Alfa romeo Mito da kullanan arkadaşım vardı. Sadece çamurluk üzerine uyguladığı için pek bir fark göremedim demişti. İnternet üzerinde yaptığım araştırma üzerine fiyat performans olarak bu ürün uygun geldi. Fakat sonuçta arabanın çıplak sacının üzerine yalıtım özellikli malzeme kaplıyorsunuz illaki bir etkisi olur diye düşünüyorum. Bence önemli olan kullanılan malzemenin içerisindeki bileşenlerdir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2022, 22:03:38
Video yok hocam telefondan mı görünmüyor acaba
Merhaba video kontolunü yaptım dedğiniz gibi cep telefonun dan görüntülenemiyor. Dilerseniz youtube ta arama yerine ''yeni yaris ses yalıtımı'' yazarsanız görüntüleme sağlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2022, 22:08:01 »
Merhaba ağırlık etkisini okumuştum ortalama ön kapılar için 1.5 kg arka kapılar içinde 0.8kg civarına denk geliyor. Dediğiniz gibi zamanla kullanıma bağlı olarak kapı ağırlından dolayı menteşeler de yağ ihtiyacı olabilir. Etkisini zamanla göreceğim  :)

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 23, 2022, 21:57:47[/time]
Bu üründen Alfa romeo Mito da kullanan arkadaşım vardı. Sadece çamurluk üzerine uyguladığı için pek bir fark göremedim demişti. İnternet üzerinde yaptığım araştırma üzerine fiyat performans olarak bu ürün uygun geldi. Fakat sonuçta arabanın çıplak sacının üzerine yalıtım özellikli malzeme kaplıyorsunuz illaki bir etkisi olur diye düşünüyorum. Bence önemli olan kullanılan malzemenin içerisindeki bileşenlerdir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2022, 22:03:38
Merhaba video kontolunü yaptım dedğiniz gibi cep telefonun dan görüntülenemiyor. Dilerseniz youtube ta arama yerine ''yeni yaris ses yalıtımı'' yazarsanız görüntüleme sağlayabilirsiniz.

Ben cep telefonundan videoyu gorebiliyorum...
Dedigim urunu camurluk ici saca mi yapistirdi arkadasiniz?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2022, 22:14:43 »
Ben cep telefonundan videoyu gorebiliyorum...
Dedigim urunu camurluk ici saca mi yapistirdi arkadasiniz?
Araç içerisinden bagaj döşemelerinin altına ve bir kısımda arka koltuk altına uygulamıştı.