0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel olmuş elinize sağlık. 0-3A Ampermetreyi ne için kullandınız?
Osman bey,Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş,iyi günlerde kullanın.Kutulama için bir hayli uğraşmışsınız belli kutu olarak altinkaya nin kutularını da tavsiye ederim,her ebatta kutu üretiyorlar.Selamlar.
Elimde zaten amatör seviyenin biraz üzerinde iki adet multimetrem var. Hassas ölçümleri gerekirse onlar ile yapıyorum. Ancak, özellikle çalışma masamda örneğin bir yada iki ledin çektiği akımı görmek, aldığım yada yaptığım bir devrenin standby modunda ne kadar akım çektiğini görebilmek için kullandım. 1 miliamper hassasiyetle ölçüm yapıyor. Çünkü 0-50A olan ampermetre özellikle 50ma altındaki ölçümlerde fazla hassas değil. 0-50A lık olanla da, oto far ampülleri, motorlar gibi daha fazla akım çeken yükleri ölçüyorum. İki ampermetre arasında geçiş için switch var şimdilik, ilerleyen zamanlarda otomatik geçişi sağlayacak bir devre arayışına girerim.Ama şunu anladım ki, tek bir ürün ile hem hassas miliamper seviyesini hem de 10Amper üzerini ölçemiyorsun. Zaten ölçü aletlerinde de miliamper ve amper kademelerini ayrı ayrı yapmaları boşuna değilmiş Ümit bey, diğer konuda belirttiğim, dekupajdan yaptığım tezgah testere projesi ile zaten elimde olan malzemeleri değerlendirdim. Tabii hazır bir kutu olsa görsel olarak daha da güzel görünebilirdi ama şimdilik bu şekilde işimi görüyor. Zamanla belli olmaz değişikliğe gidebilirim.
Güzel düşünce... Sonradan taktığınız 100K potlarla devrenin orijinalinde olan trimpotlar gibi hassas şekilde gerilim ve akım ayarı yapabiliyor musunuz? Çünkü devre üzerindekiler çok turlu sizde çok turlu potansiyometre mi taktınız?
Tabiiki trimpotlar kadar hassas olmuyor, sadece daha yavaş ve dikkatli ayarlamak gerekiyor. Ayar potlarını bu şekilde kullanabilmek için iki seçenek vardı. Birincisi potansiyometrenin içini açarak direnç kısmını iptal edip kol kısmını trimpota sabitlemek şeklinde modifiye ederek, diğeri de benim yaptığım gibi işin kolayına kaçmaktı, ben kolay yolu seçtim Çünkü kollu çok turlu trimpotlar anlamsız bir şekilde pahalı. Haa diyeceksiniz o göstergelere falan o kadar para verdiniz iki trimpot mu pahalı geldi. Haklısınız. Belki ilerleyen zamanlarda değişikliğe gidebilirim. Çünkü bu projenin bu hale gelene kadar üçüncü arayüzü bu. Şöyle düşünün başladım v1, değişiklik yaptım v2, şu an son hali v3