Gönderen Konu: Toyota Corona için İstanbul Avrupa Yakası Usta tavsiyesi acil  (Okunma sayısı 1757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '94
  • 6 kere teşekkür etti
Toyota Corona için İstanbul Avrupa Yakası Usta tavsiyesi acil arıyorum motor yağdanlık yanıyor frene basınca veya rölantide.Gaz verince sönüyor.Sorunu tespit edip çözmeye başlamak gerek.Varmıdır tanıdıgınız ustalar?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corona için İstanbul Avrupa Yakası Usta tavsiyesi acil
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2022, 21:09:46 »
Tem Toyota Maslak Sanayi sitesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2022, 09:16:23 »
Zeytinburnu Demirciler Sitesinde Toyotek var. Vakıfbankın karşısında olan. Besim ustayı tavsiye ederim.
Numarası 0212 510 12 00

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2022, 10:25:07 »
Güngören Sanayi Mahallesi Çeşme Durağında Toyotronic servis Mithat Usta 0212 637 80 80 2006 yılından bu yana gidip geliyorum. Bir hafta önce Rav 4  2014 model 130.000 bakımını yaptırdım. Ön Diskler Balatalar değişti. Yağ   5-30 Yağ filtresi değişimi genel bakım yapıldı. İşinin ehli usta Motor Meslek Lisesi mezunu yalnız kalabalık oluyor. Randevu alıp öyle git.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2022, 23:35:20 »
Güngören Sanayi Mahallesi Çeşme Durağında Toyotronic servis Mithat Usta 0212 637 80 80 2006 yılından bu yana gidip geliyorum. Bir hafta önce Rav 4  2014 model 130.000 bakımını yaptırdım. Ön Diskler Balatalar değişti. Yağ   5-30 Yağ filtresi değişimi genel bakım yapıldı. İşinin ehli usta Motor Meslek Lisesi mezunu yalnız kalabalık oluyor. Randevu alıp öyle git.

Ön viraj demir lastiklerini değiştirmediniz mi? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '97
  • 4 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2022, 00:01:18 »
aynı problem yaklaşık 2 senedir devam ediyor benim carinada. gitmediğim yer kalmadı buna mitat ustada dahil. araba devri düşükken sarı yağ lambası yanıyor gaza basınca devir 2 bin üzerine çıkınca sönüyor. tüm ustaların ağız birliği ile bana söyledikleri şu oldu.  "kırmızı yağ lambası yanmadığı sürece devam et sıkıntı olmaz" bu arada benim arabada yağ eksiltme falan yok. olay tamemen düşük devirde sarı yağ lambasının yanması. sanırım elektriksel bir arıza diye düşünüyorum ve devam ediyorum. :)

ayrıca ikitelli sanayide toyocar var  yakınsa değerlendirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2022, 01:24:45 »
aynı problem yaklaşık 2 senedir devam ediyor benim carinada. gitmediğim yer kalmadı buna mitat ustada dahil. araba devri düşükken sarı yağ lambası yanıyor gaza basınca devir 2 bin üzerine çıkınca sönüyor. tüm ustaların ağız birliği ile bana söyledikleri şu oldu.  "kırmızı yağ lambası yanmadığı sürece devam et sıkıntı olmaz" bu arada benim arabada yağ eksiltme falan yok. olay tamemen düşük devirde sarı yağ lambasının yanması. sanırım elektriksel bir arıza diye düşünüyorum ve devam ediyorum. :)

ayrıca ikitelli sanayide toyocar var  yakınsa değerlendirebilirsiniz.
Sorunun kaynağı yağ pompası daha fazla zorlarsanız veya yüksek devirde uzun yol alırsanız olası yağlama eksikliğinde motor yatak sarması kaçınılmaz son olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '94
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2022, 16:09:13 »
Ben büyükçekmecede oturduğum için şehrin biraz dışındayım.Araç soğukken kırmızı yağdanlık yanmıyor sıcakken frene basınca yanıyor.Bu durumda elektriksel olabilirmi sorun merak ediyorum.Soğukken yapmıyor  sıcakken göz kırpar şekilde yapıyor gazdan ayağımı çektiğimde veya rölantide çalıştığında oluyor.