Gönderen Konu: Hıza duyarlı kapı kilitleme modülü (OBD) araç kapalı iken enerji tüketimi  (Okunma sayısı 2521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '19
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba,

2015 model CVT şanzımanlı bir Auris aracımız var. İnternette hayli fazla sayıda OBD'den takılan hıza duyarlı kapı kilitleme modülleri olduğunu gördüm. Aracın yıl içinde uzun süre kullanılmadığı dönemler oluyor, bu modül için de araç kapalı (park halinde) olsa da akım çektiğine dair birkaç yorum gördüm. Biraz anlamsız gelse de, sonuçta elektronik aksamın güç tüketimi, tasarımı ile ilişkili olacağı için tamamen "olur mu öyle şey?" de diyemedim. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? Kontak kapalı olduğunda OBD'de güç beslemesini engelleyecek bir tasarım var mıdır?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ben aldım 2014 Auris advance skypack aracım var akım çeker mi bilmiyorum ama dışardan biri binmek istediğinde kapı açılmıyor. Şu an için kullanmıyorum. Uzun yolda belki kullanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bugün dikkat ettim ki; resmi Corolla aksesuar listesinde de "08550HK210" kodu ve "Hıza Duyarlı Kapı Kilitleme Modülü" adıyla satılan bir ürün var. Bu ürüne ilişkin, araç park halindeyken enerji tüketip tüketmeyeceğine ilişkin servisten alacağım bilginin şifahi olacağını düşünüyorum daha net/kesin bilgiyi sizce nasıl alabilirim?

https://turkiye.toyota.com.tr/aksesuar-katalog/yeni-corolla/ic-aksesuarlar/konfor/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Bugün dikkat ettim ki; resmi Corolla aksesuar listesinde de "08550HK210" kodu ve "Hıza Duyarlı Kapı Kilitleme Modülü" adıyla satılan bir ürün var. Bu ürüne ilişkin, araç park halindeyken enerji tüketip tüketmeyeceğine ilişkin servisten alacağım bilginin şifahi olacağını düşünüyorum daha net/kesin bilgiyi sizce nasıl alabilirim?

https://turkiye.toyota.com.tr/aksesuar-katalog/yeni-corolla/ic-aksesuarlar/konfor/

O bilgiyi serviste bileceklerini sanmıyorum.  Eğer az çok multimetre kullanımından anlıyorsanız,  bir tane alıp  içini açacak, besleme kablolarını bularak kendiniz ölçeceksiniz, başka çare yok. Kaldı ki eğer akım çekiyorsa bile miliamper cinsinden akımlardır diye düşünüyorum. Araçtaki multimedyanın park halindeki  çekeceği akımdan çok fazla olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca aracın uzun dönem kullanılmayacağı zaman soketten çıkartılabilir. Sonuçta portable bir ürün.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Çok basit bir aparat. Üstünde ışık felan da yok. 6 aydır 2019 corolla aracımda takılı. Geçen ocak ayında kar nedeniyle 10 gün araç yattı. Hava gündüz bile eksiydi. Sorun olmadı çalışırken. Ayrıca bizim araçlarda akü 45 amper. Buna rağmen sorun olmadı. Ona göre tercihinizi yapın. Bu aparatın, aküyü boşaltacak kadar güç çekeceğini hiç sanmam.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Bu tip ürünler bekleme modunda çok fazla akım çekmez, çekeceği akım ihmal edilebilir düzeylerdedir.
Kaldı ki zaten aracınız stop halinde iken bile aküden bir akım çekiyor.
Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz,önemli olan modül beklentilerinizi karşılasın.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.