Gönderen Konu: Şoför taraf pas pas altında islaklik  (Okunma sayısı 2996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Şoför taraf pas pas altında islaklik
« : Şubat 15, 2022, 22:33:23 »
Arkadaşlar birşey soracaktim. Şoför tarafinda pas pas altında sağ tarafa doğru avuç içinden az geniş bir noktada ıslaklık var. Elektrikciye gösterdim petek sağlam kaçak yok dedi kapı fitillerinden falan almış olabilir belki dedi. Ama kapıya yakın kısımlarda ıslaklık yok. Islaklık sadece şoför kısmı pas pas altı sağ tarafta orta konsolun alt kısımlarında felan. Sizce başka nereden almış olabilir suyu. Islak kısma dokundugumda elime gelen de su bence hatta dilimi de elime gelen islakliga dokundurdum farklı bir tat gelmedi bana. Yardımcı olabilen varsa sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2022, 22:34:17
ıslaklık sadece bu resimdeki kırmızı ile isaretledigim civarda gaz pedalı arkası falan tamamen kuru.

Toyota Club Türkiye

Şoför taraf pas pas altında islaklik
« : Şubat 15, 2022, 22:33:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Şoför taraf pas pas altında islaklik
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2022, 11:04:52 »
Arkadaşlar birşey soracaktim. Şoför tarafinda pas pas altında sağ tarafa doğru avuç içinden az geniş bir noktada ıslaklık var. Elektrikciye gösterdim petek sağlam kaçak yok dedi kapı fitillerinden falan almış olabilir belki dedi. Ama kapıya yakın kısımlarda ıslaklık yok. Islaklık sadece şoför kısmı pas pas altı sağ tarafta orta konsolun alt kısımlarında felan. Sizce başka nereden almış olabilir suyu. Islak kısma dokundugumda elime gelen de su bence hatta dilimi de elime gelen islakliga dokundurdum farklı bir tat gelmedi bana. Yardımcı olabilen varsa sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2022, 22:34:17
ıslaklık sadece bu resimdeki kırmızı ile isaretledigim civarda gaz pedalı arkası falan tamamen kuru.

Merhaba,
Yakın zamanda arabanızı iç-dış olarak yıkattınız mı? Araba yıkayıcıları genellikle kapıların gövde ile birleştiği yerleri ve gövdeyi içten tazzikli su ile yıkıyorlar. Bazıları ise ölçüyü fazla kaçırıyor ve o tazzikli su içeriye kayıyor. Malum kış olduğu için kuruma geç olmakta. Ben her zaman uyarırım yıkayıcıları ve yıkatmam. sadece sildiririm sünger ile. Eğer bir kaçak yok ise bundan dolayı olabilir.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2022, 12:25:09 »
Yok hocam yıkama da yaptırmadım en son yikamaciya 3 4 ay olmuştur vereli. Araçta şu eksiltme de yok ki zaten petekten atsa gaz pedalının arka kısımlarının da ıslak olması gerekirdi sanırım. Alttan o noktada su alabilecegi bir tapası falan var mı acaba bu arabaların.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2022, 12:41:43 »
Bu durumda iki ihtimal var gibi,öncelikle altta o kısma gelen tapa varsa,kanala girip bakılacak veya silecek yuvalarından sol taraftaki kanallarda tıkanıklık var oraya bakılacak,yine bu konuya benzer bir başlık vardı yakın zamanda ,okumakta fayda olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2022, 14:59:00 »
Bu durumda iki ihtimal var gibi,öncelikle altta o kısma gelen tapa varsa,kanala girip bakılacak veya silecek yuvalarından sol taraftaki kanallarda tıkanıklık var oraya bakılacak,yine bu konuya benzer bir başlık vardı yakın zamanda ,okumakta fayda olur.

ustam son 2 yılda bu bölümde açılmış konulara baktım göremedim dediğiniz konuyu. Ben bakmayı beceremediysem kusuruma bakmayın. Resimde belirttiğim yerin altlarında tapa var mıdır bilmiyorum bilen varsa aydinlatabilirse sevinirim. Yağmur suyu kanalı olabilir belki de haklısınız ama benim su alan kisimdan kanallar uzak gibi de sanki. Ama yine de kanalları bir usta bulabilirsem bugün yarın göstereyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2022, 18:14:43 »
Paspas eskimiş ayakkabınızdan akan su oraya birikmiş,yada alttaki tapalar çürümüştür.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2022, 18:18:59 »
Bilgiler verilmiş zaten. Bir ihtimal ön ızgara aktında dolma olduysa, hava girişinden kabine sızabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2022, 23:37:42 »
Paspas eskimiş ayakkabınızdan akan su oraya birikmiş,yada alttaki tapalar çürümüştür.

pas pas gayet yeni hocam ki gunlerdir ayağımıza da şu değmiyor yağış yok. Tapalara gelince aracı kanala çekip kendim baktım tapalar yerli yerinde ve sağlam duruyor. Kaportacı silecek altındaki ızgarayı sokup bakalım dedi en son ihtimal bu sanırım oraya baktiracagim. Umarım sorun çözülür. Ilgın ve cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2022, 23:40:19
Bilgiler verilmiş zaten. Bir ihtimal ön ızgara aktında dolma olduysa, hava girişinden kabine sızabilir.

Hocam bugün 3 farklı elektrikciye baktırdım petek kesinlikle sağlam diyorlar. Kaportacıya git denildi kaportacı da bahsettiğimiz on ızgara altına bakalım dedi birkaç güne baktiracagim umarım sorun ordadır ve cozulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2022, 12:05:34 »
pas pas gayet yeni hocam ki gunlerdir ayağımıza da şu değmiyor yağış yok. Tapalara gelince aracı kanala çekip kendim baktım tapalar yerli yerinde ve sağlam duruyor. Kaportacı silecek altındaki ızgarayı sokup bakalım dedi en son ihtimal bu sanırım oraya baktiracagim. Umarım sorun çözülür. Ilgın ve cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2022, 23:40:19
Hocam bugün 3 farklı elektrikciye baktırdım petek kesinlikle sağlam diyorlar. Kaportacıya git denildi kaportacı da bahsettiğimiz on ızgara altına bakalım dedi birkaç güne baktiracagim umarım sorun ordadır ve cozulur.
Tapalar sağlam gözükebilir ama eskidiği zaman sızdırmazlığı bitebiliyor,zaten orjinal tapalar duruyorsa gevremiş çıtır çıtır olmuştur az bişey bastırsanız kenarlardan çatlar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 4d4 elegance mmt
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 220
  • Model Yılı: '07
  • 92 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2022, 19:26:56 »
İsmail Bey,
Öncelikle geçmiş olsun.
Bir ihtimal radyatörden gelen ve ısınma için ön göğüs altında/ etrafında dolaştırılan hortumlarda minik bir kaçak olabilir. Basınçla oraya kadar ulaşmış olabilir.
Sözünü ettiğiniz suyun kıvamı/ kokusu biliniyor mu?
Sen seni bil,sen seni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2022, 21:02:33 »
Arkadaşlar sorunu çözdüm ama yazamadım bazı sıkıntılardan dolayı giremedim. Aslında sorunumuz yokmuş. Yukarıda bir arkadasin dediği gibi paspasta delik varmış. Paspasin desenleri arasında çok ufak bir delik tespit ettim ayrintili bakınca. Yüzeysel bakınca deliği görmek imkansiz. Paspasi değiştirdim dünden beri de yağmur yaş var ve sorun yok araçta. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2022, 21:05:02

Hocam sizin tesbit doğru çıktı. İlk dediginizde baktım paspasa delik yırtık göremedim daha sonra önüme alıp dikkatli bakınca ufak bir delik olduğunu gordum. Paspaslarim daha 6 aylık falan ama yine de delik oluşmuş. Paspasi değiştirdim sorunum cozuldu. Size de çok teşekkür ederim cevabınız için sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2022, 00:08:54 »
Arkadaşlar sorunu çözdüm ama yazamadım bazı sıkıntılardan dolayı giremedim. Aslında sorunumuz yokmuş. Yukarıda bir arkadasin dediği gibi paspasta delik varmış. Paspasin desenleri arasında çok ufak bir delik tespit ettim ayrintili bakınca. Yüzeysel bakınca deliği görmek imkansiz. Paspasi değiştirdim dünden beri de yağmur yaş var ve sorun yok araçta. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2022, 21:05:02
Hocam sizin tesbit doğru çıktı. İlk dediginizde baktım paspasa delik yırtık göremedim daha sonra önüme alıp dikkatli bakınca ufak bir delik olduğunu gordum. Paspaslarim daha 6 aylık falan ama yine de delik oluşmuş. Paspasi değiştirdim sorunum cozuldu. Size de çok teşekkür ederim cevabınız için sağolun.
Rica ederim,paspas kauçuk hamuru kötüyse çabuk deliniyor aynı sorunu birçok aracımda yaşadığım için tecrübe ile sabittir, özellikle sert tabanlı ayakkabı giyenlerde topuk hizasına gelen yerler çabuk deforme olur.
TOYOTA CORONA 3S FE