Gönderen Konu: Cvt şanzıman hakkında  (Okunma sayısı 843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Cvt şanzıman hakkında
« : Şubat 14, 2022, 22:11:37 »
İyi günler değerli forum üyeleri 2014 Auris multidrive s aracım var aracı agresif kullanıyorum genellikle. Ara sıra dip gaz yaptığım da oluyor. bunun şanzımana bir zararı olur mu. İkinci aklıma takılan konu da internette araştırma yaparken Honda forumunda yeni otomatik vites Honda Civic araçlarda şanzıman kayışı dağıtanlar olmuş. Bizim araçtaki şanzıman ile aynı mı ikisi de cvt şanzıman mıdır. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Cvt şanzıman hakkında
« : Şubat 14, 2022, 22:11:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Cvt şanzıman hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2022, 22:37:13 »
İyi günler değerli forum üyeleri 2014 Auris multidrive s aracım var aracı agresif kullanıyorum genellikle. Ara sıra dip gaz yaptığım da oluyor. bunun şanzımana bir zararı olur mu. İkinci aklıma takılan konu da internette araştırma yaparken Honda forumunda yeni otomatik vites Honda Civic araçlarda şanzıman kayışı dağıtanlar olmuş. Bizim araçtaki şanzıman ile aynı mı ikisi de cvt şanzıman mıdır. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.
Çok fazla agresif kullanmak her parçanın ömrünü kısalttığı gibi şanzımanada zararı olur,Honda ile yakın karakter özelliklerine sahip şanzımanlar aracınızdaki şanzıman,
Sizin araçtaki şanzıman kayışının 200 bin kmlerde kontrol/değişim ihtiyacı olması lazım zaten arıza durumlarında öncesinde ses yapmaya başlar, şanzıman yazılımında yüksek devirdeki zararlardan ötürü koruma modu olsada fazla zorlamak zararlıdır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2022, 23:35:38 »
Honda ile mantik ayni gibi gozuksede,
Honda da turbin yok, bu da şoklamalarin kayis uzerindeki etkisini arttiriyor.

Ama Toyotadada kayis kopartan gordum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2022, 23:43:45 »
Yine aynı forumda cvt şanzımanın tamir edilmediğini çıkma yada sıfır şanzıman takılması gerektiğinden bahsediliyor gerçekten tamir olmuyor mu bu şanzıman tipinde