Gönderen Konu: E12 Corolla Su Tahliye Gideri Tıkanıklığı Hk.  (Okunma sayısı 1668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
E12 Corolla Su Tahliye Gideri Tıkanıklığı Hk.
« : Şubat 12, 2022, 14:25:29 »
Merhabalar, aracımızdaki sorun uzun yıllardır mevcut ancak şimdi çözüme yönelik adım atmak istiyorum.
Yağmurlu havalardan sonra sağ ve sola manevra yapınca ön göğüsten su çalkantı sesi geliyor.
Işık ile silecek altı mazgala bakınca da suyun biriktiğini ve bazen de polen filtresini dahi ıslatacak kadar su içeri girebiliyor.
Köşelerdeki su tahliye kanalı muhtemelen ölü yaprak nedeniyle tıkalı ve su tahliye olmuyor.

Bu duruma dair çözüm için nereyi söküp hangi materyal ile temizlemek mantıklı sizce ?
Sanayideki ustalar geçiştirmek için sorun olmadığını söylüyor ancak su sesi ve polen filtresinin ıslanması tabiki de kabul edilebilir bir durum değil ve sorunun göstergesidir.
Teşekkürler.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Toyota Club Türkiye

E12 Corolla Su Tahliye Gideri Tıkanıklığı Hk.
« : Şubat 12, 2022, 14:25:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Su Tahliye Gideri Tıkanıklığı Hk.
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2022, 14:59:37 »
Ustten mudahale etmek isterseniz silecek kollarini ve siyah bakaliti cikartmaniz lazim. Araci lifte kaldirip camurluk davlumbazlarini cikartirsaniz alttan telle mudahale edebilirsiniz..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 4d4 elegance mmt
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 220
  • 92 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2022, 18:05:21 »
Barış bey, bu sorunun ilerlemiş halini yaşadım. orada biriken toz yağmur vs. ile balçığa dönüşmesi neticesinde çivi kalınlığındaki tahliye giderleri tıkanıyor. içeride biriken su benim silecek motorumu bozdu. Neyseki oksit giderilince devre düzeldi ve çalışmaya devam etti. ustacıklardan kurtulup en kısa sürede o siyah plastiği kaldırarak detaylı temizlemenizi tavsiye ederim.
İyi yolculuklar
Sen seni bil,sen seni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2022, 20:47:09 »
Tıkanıklık artarsa ve gece boyu yağmur altında kalır bir de önü yokuşa gelirse suyu içeri alıyor. Ön taraftan giren su alttan ilerleyip sağ arka yolcunun ayak koyduğu yeri suyla doldurmuştu.

!!! Ön teker davlumbazın geri yarısı sökülünce tıkanıklık tornavidayla açılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2022, 21:50:47 »
Tıkanıklık artarsa ve gece boyu yağmur altında kalır bir de önü yokuşa gelirse suyu içeri alıyor. Ön taraftan giren su alttan ilerleyip sağ arka yolcunun ayak koyduğu yeri suyla doldurmuştu.

!!! Ön teker davlumbazın geri yarısı sökülünce tıkanıklık tornavidayla açılabiliyor.

Ben dediginiz gibi davlumbazi sokmustum . Daha kolay oldu..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2022, 00:11:12 »
Malesef E12 kasada kronik bir sorun,aracı park ettiğiniz yere dikkat etmeniz gerekiyor ağaç altı olmamalı,sorunun çözümünü arkadaşlar anlatmış zaten,üst bölümü açarsanız yeterli olur oraları güzelce temizleyin ve ardından ince bir tel ile iyice aşağıya inecek şekilde yiyin arkasından bol miktarda su dökünki açıldığından emin olun,aslında sorunu kökünden çözmek isterseniz su tahliyesine yarayan hortumları daha geniş bir hortumla değiştirmek daha iyi olur daha rahat tahliye eder,oranın tıkanmasına sadece ağaç yaprakları neden olmuyor tozlarda çamurlaşarak orada tıkanma oluşturuyor hortum daha kalın olursa akar gider hortum ince olunca içinde yosun oluşuyor çamur ve yosun birleşince tıkanıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2022, 21:22:48 »
Yorumum bulunsun, kendi aracımda da kontrol sağlamam gerekiyor bu kısmı.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2024, 20:37:57 »
Güncelleme yapmak isterim.
Konu eski ama zararı uzun süre sonunda ortaya çıktı.
Tıkanıklık yüzünden yolcu tarafından suyun tahliye olmaması nedeniyle, klima evaptör fan kısmına su dolduğu için o fan kısmının kısa devre yapmasına ve çalışamamasına sebebiyet vermiştir.
orijinal fan 15 küsur bin tl fiyat verildi.

Şimdi herhangi bir aksiyon alamadık o tıkanıklık için ama herkesin dikkatine olsun diye yazmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2024, 21:23:27 »
Güncelleme yapmak isterim.
Konu eski ama zararı uzun süre sonunda ortaya çıktı.
Tıkanıklık yüzünden yolcu tarafından suyun tahliye olmaması nedeniyle, klima evaptör fan kısmına su dolduğu için o fan kısmının kısa devre yapmasına ve çalışamamasına sebebiyet vermiştir.
orijinal fan 15 küsur bin tl fiyat verildi.

Şimdi herhangi bir aksiyon alamadık o tıkanıklık için ama herkesin dikkatine olsun diye yazmak isterim.

Babamda 2002 e12 bende 2005 e12 mevcut. Babamın arabasında su sesi duymuyordum ancak kendi aracımda uzun süre yağmur altında kalınca yolcu tarafından biryerlerden su sesi geliyor. Sanırım benim aracımda da yağmur giderleri tıkalı. Yağmurlu bir bölgede yaşıyorum, kışları sürekli yağmur yağıyor. Araç bir yerlerden içeriye su almadan veya bir yerleri bozmadan aksiyon alsam iyi olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2024, 21:41:25 »
Ben sorunu defalarca söyleyip iletmiştim. Ustalar da sorun yok deyip yollamıştı ancak en son olaydan sonra herkes bana hak verdi. Yapılması gereken silecekleri komple söküp altındaki siyah plastiği de söküp tamamen ulaşılabilir hale getirip deliğe ince bir materyal ile sokup çıkartacaksınız. Sıcak kaynar su döküp orayı yumuşatadabilirsiniz. ince materyal için de sileceklerin arka tarafındaki uzun metallari kullanmıştım ancak ben tam açamadım kanalı.
En güzeli aslında tekerin arka kısmındaki çamurluğu da söküp tüm kanalı açıp temizlemek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2024, 22:35:33 »
Ben sorunu defalarca söyleyip iletmiştim. Ustalar da sorun yok deyip yollamıştı ancak en son olaydan sonra herkes bana hak verdi. Yapılması gereken silecekleri komple söküp altındaki siyah plastiği de söküp tamamen ulaşılabilir hale getirip deliğe ince bir materyal ile sokup çıkartacaksınız. Sıcak kaynar su döküp orayı yumuşatadabilirsiniz. ince materyal için de sileceklerin arka tarafındaki uzun metallari kullanmıştım ancak ben tam açamadım kanalı.
En güzeli aslında tekerin arka kısmındaki çamurluğu da söküp tüm kanalı açıp temizlemek
Davlumbazı sökmek için arabayı lifte kaldırmak şartmı acaba? Yoksa evde kendi imkanlarımızla arabayı krikoya kaldırsak halledebilir miyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2024, 20:36:38 »
Davlumbazı sökmek için arabayı lifte kaldırmak şartmı acaba? Yoksa evde kendi imkanlarımızla arabayı krikoya kaldırsak halledebilir miyiz?
Ben halledilir kanaatindeyim. krikoya da gerek olmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2024, 23:56:59 »
Ben halledilir kanaatindeyim. krikoya da gerek olmayabilir.
Hocam bugün aracın önce sileceklerini sonra da silecek altında kalan plastik parçayı komple sökerek tahliye kısmına ulaştım. Tahmin ettiğim gibi şöför kısmında bulunan tahliye gideri tıkalıydı. Ancak beni en çok şaşırtan giderin bu kadar küçük olması. Böyle hayati önene sahip bir bölgenin bu kadar küçük tasarlanması gerçeklen büyük hata. Tahliye giderini kalın bir tel yardımıyla iyice açtım. Eski halinde orada su birikip milim milim aşağı akarken şuan dökdüğüm suyu komple davlumbazın oradan boşaltıyor. Bu tıkanıklıkla araba içerisine nasıl su vermemiş şaşırdım açıkçası. Diğer tarafta herhangi bir tıkanıklık yoktu su gayet iyi akıyordu. Ama kalıcı çözüm için davlumbazın oradan söküp orayı biraz genişletmek gerekiyor sanırım. Bu haliyle yeniden tıkanma ihtimali çok yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 120000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 29, 2025, 13:23:15 »
Ben silecekleri söktüm ama altındaki siyah ızgarayı sökemiyorum, kırılır diye çekiniyorum. Tutan yerleri nereleri nasıl sökebilirim? görsel varmı ya da you tube kanalı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Mustafa ÖZEL 2007 Model Toyota Corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 29, 2025, 14:23:24 »
8 yıl E12 kasaya binmiş biri olarak yağmur tahliye kanallar dar olduğunu net olarak söyleyebilirim . Özellik ön çamurluktaki tahliye kanalları son bahar döneminde yaprak ve çamurla tıkanıyor ortalama  1-2 yıllık periyotlarla ön cam önündeki plastik mazgalı söküp bir tel yardımı ile ben genelde 6 lık tek tel bakır tel ile yapıyordum su tutarak ve harbilemek sureti ile kanalları temizliyordum . her yaz 1 defa yapıyordum . Silecek kollarını da sökmeniz gerekiyor bahane ile mazgal altı komple temizlenmiş oluyor sökmüşken silecek kol mekanızmasını da yağlarsınız .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 29, 2025, 21:23:40 »
Ben davlumbazlari sokup alttan tel sokuyordum. Bir de aliexpreste silecek deliğini kapatan aparatlar var onlardan aldım..

https://a.aliexpress.com/_onwHodj
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007