Merhabalar herkese. Bir kaç gündür çekilebilir (çekme) karavan olayına aklım takılmış durumda. Sanıyorum bir kaç arkadaş danaya girer gibi gireceğiz yaz gelmeden. Ancak bazı soru işaretleri var kafamda.
Toyotanın resmi sitesinde çeki demiri montaj hariç 10.000 küsür TL. Bunun garantiyi bozmayacak ve legal daha ucuz bir yolu var mıdır?
Bizim araçlarda fren ışığı paylaşımı, elektrik paylaşımı gibi durumlar var mı?
Çekme karavan için gerekli bürokrasi nedir? Ruhsat, ehliyet tipi, plaka vb. bilinmesi gerekenler nelerdir?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Formda konusu var,bayağı uzun bir prosedür var ve tekrar muayene vs işleri var,onun yerine yeni Toyota proace alınıp içi dizayn edilebilir veya hiç bişey yapmadan bir yatak iki yastık ile gezmeler yapılabilir,mesala benim bacanak tamamen kendi imkanları ile dobloya yaptı.
O gördükleriniz yatak olabiliyor masaya dönüşüyor,vebasto taktı,kampta kullanım için arkaya eklenen çadır ve çadır içinde lavabo sistemi çeşme vs herşeyi yaptı çok güzel iş görüyor,ayrıca araç üstü yatakta ekledi,
Sedan araç ile çekme karavan işi biraz sıkıntılı+çok pahalıya mâl oluyor, Toyota proace bu iş için mükemmel bir araç ve çok konforlu.
Yorumlarınız için teşekkürler. Motokaravan tarzı bir şey kesinlikle düşünmüyorum. 2. bir araca ayıracak maddiyatım ve enerjim ne yazık ki yok.
Bahsettiğiniz konuyu bulamadım. Link atmanız mümkün müdür?
Merhabalar herkese. Bir kaç gündür çekilebilir (çekme) karavan olayına aklım takılmış durumda. Sanıyorum bir kaç arkadaş danaya girer gibi gireceğiz yaz gelmeden. Ancak bazı soru işaretleri var kafamda.
Toyotanın resmi sitesinde çeki demiri montaj hariç 10.000 küsür TL. Bunun garantiyi bozmayacak ve legal daha ucuz bir yolu var mıdır?
Bizim araçlarda fren ışığı paylaşımı, elektrik paylaşımı gibi durumlar var mı?
Çekme karavan için gerekli bürokrasi nedir? Ruhsat, ehliyet tipi, plaka vb. bilinmesi gerekenler nelerdir?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
çekme karavanlarda 750 kg kadar olanları b sınıfı ehliyet sürüyor. aracınıza çeki demiri taktırmak istiyorsanız bulunduğunuz bölgedeki makina mühendisinden destek alabilirsiniz ruhsata işleme işlerini onların vereceği evrakla yapıyorsunuz. yada çekme karavan firmalarını ararsanız size yardımcı olacaklardır ön bilgilendirme alırsınız en azından.
Dana misali olacaksa eğer sizde ki sıkıntı çekme karavan bir araca mı ait olacak plakası vs. işlemleri her yere o araç mı götürecek?
Çekme karavan işi biraz çetrefilli,bağlı olduğu aracı yoruyor,kayıtlı olduğu araç ile kullanılmak zorunda, zannedersem muayeneye gidildiği zaman bile isteniyor su ayrıca seyir halinde yüksek süratlere çıkılmıyor çok dikkatli kullanmak gerekiyor vs vs,eğer daha önce uzun araç kullanım tecrübesi yoksa özellikle şehir içinde çok dikkatli olunmalı virajlarda geniş girilmeli.geniş girilmeli.