0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Boş muhalif lakırtıları. Ülkeye heykelden başka yararı olmayanlar verilen emeği, neredeyse üretim aşamasına gelmiş ürünü kötülüyor. Daha doğrusu ürünü kötüleyemiyor ama yapılmaz deniyor. Fabrikanın inşaatı bursa da gidip görebilir ya da güncel aşamaları netten araştırabilirsiniz. Bunlara hikaye demek yerine şunlar gelirse daha iyisini yapar denebilir eyvallah derim. Cumhuriyet neredeyse 100 yaşında. Otomotiv sektörü daha da eski. Bir tane marka yapamamış sadece montaj yapmışız. Şimdi birşeyler yapmaya çalışanları yapmayanlardan daha fazla eleştirenler var .Diğer konu ise Altay. Tank motoru büyük uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir olay. Dünyada verimli olarak yapabilen bir kaç firma var. Bunlardan biri Altay da kullanılmak istenen, başta satışı konusunda sorun olmayan ama sonra almanyanın yan çizdiği mtu firması. Bu mtu motor amerikan abraham tanklarının bilr kullanıldı. Koskoca abd motor yapamıyor muydu. Ama demekki istenilen verimde yapamamışlar imiş. Altay başta sorun olmayan mtu motor ile geliştirildi ama sonra verilmemesi ile yerli motor çalışmalarına başlandı. Batu diye bir prototip yapıldı ve testler devam ediliyor. Dediğim gibi bu iş kolay olsa abd ve Kore zamaninda alman motoru kullanmaz yapardı. 20 yıl önce savunma sanayisinde yerlilik %20 lerde iken şimdi 90 lara geldi. Bazı şeyler eleştirilebilir normaldir ama boş konuşma ile eleştirme arasında bir fark olması gerek.
Verilse en baştan ifadeleri için verilirdi. Ben özellikle şahsa birebir laf söylemedikçe o hedef alıp hakaret etti. Dozunu arttırdı. Bu olay sadece bana değil diğer arkadaşlara da böyleydi. Birazcık bence kendinizide check edin. Başta ceza alsa bu kadar abartmazdı. Bir kaç kişi sizleri uyardı bakın haddi aşıyor diye ama önemsemediniz. Ben kişiye buranın otomotiv formu olduğunu yapılan konuşmaların bu formun konusu olmadığını söyledikçe bana aktrol vb hakaretlerde bulundu.
Ceza verilmediğini nereden biliyorsunuz?Kimseyi tanımayız etmeyiz, kime neden ayrıcalık gösterelim? Bu forum, Facebook ortamları gibi akla gelenin söylenip stres atılma yeri değildir. Ortak bir değerde dahi hakaret etmeden, sinir uçlarına dokunulmadan tartışılamayacaksa yandık vallahi... ülke olarak...
@Hakan Öztürk (3676) sayın moderatör! Bu konu başlığında nezaketten uzak edepsiz konuşmaları görmek zorunda mıyız? Bir el atmanız gerekmez mi?