Anket

TOGG'a inanıyor musunuz?

Evet, üretilecek
Hayır, üretilmeyecek
Az bir miktar üretilip, ürettik denilecek

Gönderen Konu: TOGG'a inanıyor musunuz?  (Okunma sayısı 4291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: TOGG'a inanıyor musunuz?
« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2022, 17:04:52 »
Yetkililer Honda fabrikasını uygun görmemişler uygun bir yer seçip fabrika inşaatına başlamışlar, fabrika neredeyse bitmek üzere ama hala Honda tartışması sürüyor. Ben üretileceğine inanıyorum. Çok enteresan ama Ülkede hala fabrikanın bile yapıldığına inanmayanlar var. Fabrika inşaat yapımı canlı olarak Youtube üzerinden yayınlanıyor merak edenler için :
TOGG youtube kanalı : https://www.youtube.com/channel/UCyJmxE4HojtWsqccwmXgVdw

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 08, 2022, 17:04:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 08, 2022, 17:38:02 »
En başta Devrim (site içi konumuz mevcut) kendi has özellikleri olan bir otomobildi, mühendislik ve fikir olarak yerli idi.
TOGG'da önemli bir değerdir, hem mühendislik, hem ticari olarak başarılı olması herkesin yararına.
Arada İmza gibi asla izin verilmemesi gereken durumlar da oldu, bunlar zaten şüpheci olanları daha da karamsar hale getirdi.
Günümüz koşullarında ise otomobil üretmekten daha önemlisi otomobil teknolojisini, kendi patentleriyle üretebilmek. Bir chipin ve daha hamı kristalin, tüm ilgili sektörleri nasıl etkilediği görülmekte.
Enerji olarak (burada elektrik teknolojisine yoğunlaşılması gerektiğini daha yerli oto bahsi ilk çıktığında belirtmiştik) elektrikten yararlanan aracın daha şimdiden yürütme maliyeti anlamsız noktalara gelip, bu yatırımın önünü kapatmamalı.
Aracın olası fiyatı da ayrıca konuşulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 08, 2022, 19:59:33 »
Hüseyin Bey fabrika yapılması aracın üretileceği anlamın gelmiyor. Uçak inmeyen havalimanları, öğrencilerin kayıt yaptırmadığı üniversite binaları var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 08, 2022, 21:25:11 »
Sadece fabrika yapmak çok zor değil aslında.

Başarılı olabilmesi için pazarlama, ürün konumlandırma, kalite devamlılığı, marka değeri yaratma gibi çok daha zor sorunlar bekliyor TOGG'u. Bir de bu sorunları global olarak ele almaları lazım çünkü Türkiye'de kalmaları hiçbir şekilde karlı olmaz. Umarım başarılı olunur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 08, 2022, 22:55:23 »
Hüseyin Bey fabrika yapılması aracın üretileceği anlamın gelmiyor. Uçak inmeyen havalimanları, öğrencilerin kayıt yaptırmadığı üniversite binaları var
Ben fabrika yapılıyor öyleyse araç kesin üretilecek diye bir cümlemi kurmuşum ki bana butür bir cevap verdiniz?  Fabrika yapıldığı halde fabrikanın yapıldığına bile inanmayanlar var dedim.  Evet fabrikanın yapılması aracın kesin üretileceği anlamına gelmiyor bende zaten kesin üretilecek demedim, üretileceğine de  inanıyorum dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 09, 2022, 00:29:51 »
Ben sizi doğru anladım. Ancak size kendimi anlatamadığımı düşünüyorum. İnsanlar uçak inmeyen havalimanı görmüş, öğrenci yetiştirmeyen üniversite binası görmüş, henüz araba üretmemiş fabrikaya pek tabi inanmayabilir. Fabrika olması araba üretileceği anlamına gelmediği gibi ona araba fabrikası denmesi de henüz araba üretmeden onu araba fabrikası olarak kabul edebileceğimiz anlamına gelmiyor. Tıpkı krala görünmez elbise diktiğini iddia edip onu çıplak bırakan terzi hikayesindeki gibi.

Şahsi fikrime gelince; ben aşırı muhalifler gibi fabrika yok, araba üretilmeyecek demiyorum. Aksine bunu başarmaya çok ihtiyacımız var. Umarım benim korkularım gerçekleşmez ve başarılı oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 09, 2022, 08:32:03 »

Ben sizi doğru anladım (Sanmıyorum).Ancak size kendimi anlatamadığımı düşünüyorum (Yanlış örnekler vererek kendinizi doğru anlatamazsınız). İnsanlar uçak inmeyen havalimanı görmüş (havalimanı var uçak yok), öğrenci yetiştirmeyen üniversite binası görmüş (bina var öğrenci yok), henüz araba üretmemiş fabrikaya pek tabi inanmayabilir (önceki örneklerinizde uçak inmeyen havalimanına inanıldığını, öğrencisiz binanın varlığına inanıldığını belirttiniz ama şimdide diyorsunuz ki iyi ama fabrika daha araç üretmediki fabrikanın varlığına nasıl inanılsın). Fabrika olması araba üretileceği anlamına gelmediği gibi (bende bu şekilde ifade etmiştim zaten) ona araba fabrikası denmesi de henüz araba üretmeden onu araba fabrikası olarak kabul edebileceğimiz anlamına gelmiyor. (Uçak inmeyen yeri havalimanı olarak kabul ettiniz ki bence orası yarış pisti, öğrencisiz binayı üniversite olarak kabul ettiniz ki bence orası depo, şimdide biz araç üretmek için fabrika kuruyoruz diyorlar sizde diyorsunuz ki araç üretmeden oranın araç fabrikası olacağına nasıl inanılsın. İyi ama diğer örneklere inanılıyor ya! Evet bencede yapılan inşaata araç fabrikası diyemeyiz çünkü yapılan inşaat bir tavuk çiftliği, içindeki kuka marka robotlarda tavukların yem ve suyunu vermek için yerleştiriliyor. Boyama tesisi de yumurtaları sarı ve beyaz olarak boymak için kuruldu.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 09, 2022, 09:53:20 »
Buna ingilizcede equivocate deniyor, Türkçe oalrak tam bir karşılığı yok. Kelimeleri en kendi lehine olabilecek şekilde algılayıp ona göre algı yapmak:) Ben bunu görünce koşarak uzaklaşıyorum, inan size değil kastım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 09, 2022, 12:08:49 »
Türkçe konuşuruz ingilizce karşılığını aramanıza gerek yok. Ben kurduğunuz cümlelerden anladığımı yazdım kelime oyunu yapmak gibi bir niyetim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 09, 2022, 17:32:11 »
Hukuk literatüründen bir terim olduğu için biliyorum, özellikle aramadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2022, 16:17:56 »
Togg'un üretilmesi ve satışı ile yollarda görebilmemizin mümkün olabileceğine inanıyorum ancak hepimiz biliyoruz ki bir fabrika veya tesisin yaşaması için asgari sayıda üretim yapması ve mutlaka kar ederek satış yapması gerekir,yanılmıyorsam bu rakamların 200.000 adet düzeylerin de olması düşünülebilir,bu ortalama bir sayı kabul edilirse,bu rakamla yatırım maliyeti ve sürdürebilirlik için karlı satışların sağlanması ile yerli ve yerinde üretim yapıyoruz diyebiliriz,sanki % 60-70 yerlilik oranına razı olmamız yeterli olur görüşündeyim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 16, 2022, 10:59:57 »
Kimse almaz değil alır ama herkes alamaz,şuan çıksa en baz model bile 500 den aşağı olmaz eskidende araç fiyatları pahalıydı ve herkes alamıyordu şuanda'da aynı.

Öncelikle belirtmek gerekirse; Üretilir mi? Evet üretilir çünkü siyasi bir proje ama satılır mı? Belki. Dediğiniz gibi baz modeli 500den başlarda kim verir bu parayı. İşte o zaman bu iş krize girer bence çünkü satış rakamları tatminkar olmaz ise devamı gelmez. Yatırımı kurtarmaz. 500.000 lira vereceksem bir arabaya bunun TOGG değilde kendini ispatlamış bir marka olmasını tercih ederim. Fiyatların çok daha makul olması lazım.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 16, 2022, 19:45:34 »
Öncelikle belirtmek gerekirse; Üretilir mi? Evet üretilir çünkü siyasi bir proje ama satılır mı? Belki. Dediğiniz gibi baz modeli 500den başlarda kim verir bu parayı. İşte o zaman bu iş krize girer bence çünkü satış rakamları tatminkar olmaz ise devamı gelmez. Yatırımı kurtarmaz. 500.000 lira vereceksem bir arabaya bunun TOGG değilde kendini ispatlamış bir marka olmasını tercih ederim. Fiyatların çok daha makul olması lazım.
Ev bataryanın üretim maliyeti yanlış hatırlamıyorsam 100-130 dolar arası kw başına.yani 150kw tek motorlu olanın pil maliyeti 15.000 dolar,çift motorlu olanınki de 30.000 dolar.katılıyorum üretilir ancak süreklilik önemli.her 5 yılda model yenileme sürekli geliştirme ve tabi satış adetleri.vs.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 05, 2022, 08:54:39 »
Otobanda görüldü. Hızı yüksek

https://youtube.com/shorts/T-ripNKPzyg?feature=share

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 05, 2022, 16:49:10 »
Hikaye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 05, 2022, 17:51:06 »
Hikaye

Ortada bir yatırım var. Planlama var. Fabrika var. Kim ne yaparsa yapsın, bunları görmezden gelip hikaye diyen biri hayatta asla başarılı olamaz. Çünkü başaralı olmuş kişi birilerinin emeğini görüp anlar. Söyleyin bakalım. Bu hayattaki en büyük başarınız nedir? Sizden dinleyelim hikaye olmayan gerçekleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 05, 2022, 18:37:31 »
Ortada bir yatırım var. Planlama var. Fabrika var. Kim ne yaparsa yapsın, bunları görmezden gelip hikaye diyen biri hayatta asla başarılı olamaz. Çünkü başaralı olmuş kişi birilerinin emeğini görüp anlar. Söyleyin bakalım. Bu hayattaki en büyük başarınız nedir? Sizden dinleyelim hikaye olmayan gerçekleri.

Sırf bir yatırım, planlama, fabrika var diye ortada bir başarı hikayesi olduğundan söz etmek için bence erken, ancak bir emek verildiği aşikar. Bu tarz bir yatırımın başarısını önümüzdeki donemde hem yerli hem de yabancı piyasadaki satış rakamları ve bu piyasalarda elde edilen kar ortaya koyacaktır. Umarım, TOGG yerli ve yabancı piyasalarda ümit ettigimiz yeri edinmeyi başarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 05, 2022, 21:22:18 »
Sırf bir yatırım, planlama, fabrika var diye ortada bir başarı hikayesi olduğundan söz etmek için bence erken,

Kimse başarılı demedi zaten. Bir çok mühendis ve idari kadro araba yapma tecrübesi edindi. Togg projesi çöp olsa bile çalışanlar başka firmalarda, fabrikalarda tecrübelerini geleceğe aktaracaktır. Bu işler böyle böyle olur.

Emek varsa hikaye demek bence terbiyesizliktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 05, 2022, 21:59:40 »
Kimse başarılı demedi zaten. Bir çok mühendis ve idari kadro araba yapma tecrübesi edindi. Togg projesi çöp olsa bile çalışanlar başka firmalarda, fabrikalarda tecrübelerini geleceğe aktaracaktır. Bu işler böyle böyle olur.

Emek varsa hikaye demek bence terbiyesizliktir.

Bir kişiye, bir nesneye veya bir duruma hemen “çok iyi” veya “çok kötü” gibi sıfatlar yakıştırmak bana gore anlamsızdir ve de haksızlıktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: TOGG\'a inanıyor musunuz?
« Yanıtla #39 : Temmuz 05, 2022, 22:17:05 »
Hükümetin seçim yatırımı belki göz boyamak için bir kaç tane üretilir. Sonrası muamma. Bu hükümet hayal satmaktan başka bir şey yapmıyor. Bunlara inanan saftır.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2022, 22:36:19
Hikaye olmayan gerçekleri anlatayım. 10 yıldır yerli aracımız yollarda diye masal anlatıyorlar. Bir ara Altay tankı için de aynı propaganda yapılıyordu. Ne oldu yerli ve milli tanka Almanya motor vermediği için üretilmedi. Hikaye olmayan gerçekler egea gibi tenekenin en boşunun 400 bin lira olması. Egeada emek var ama milletimiz alamayacak duruma geldi. İşte hikaye olmayan gerçekler bunlar.