Gönderen Konu: Aracın kalorifer veya klimasının hızlı ısıtması  (Okunma sayısı 705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Corolla 2021 Vision MDS sahibiyim. Nemi yüksek, deniz kıyısı Hatayın Samandağ ilçesinde yaşıyorum. Burada hava sıcaklığı 0 derecenin altına düşmez ama nedense nemden ötürü soğuk çok ciddi hissedilir.

Akşamları bir yerden bir yere giderken, yaklaşık 5-6 km sürmem gerekiyor kaloriferin sıcak hava üflemesi için. Klimayı tam denemedim ama o da ısıtmıyordu hatırladığım kadarıyla. Varacağım yere varıyorum bazen ama titreyerek. Aracın daha hızlı ısınmasının ve ısıtmasının bir yolu var mıdır?

Son çare aklıma 2 anahtarı da taşımak geliyor. 5 dakikalığına dışarı çıkıp aracı bir anahtar ile çalıştırıp diğeri ile kilitlemeyi düşünüyorum. 10-15 dakikaya ısındığında da biner giderim.

Sizin önerileriniz neler, siz nasıl çözüyorsunuz bu sorunu?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın kalorifer veya klimasının hızlı ısıtması
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2022, 01:50:47 »
Ali bey merhabalar,
Öncelikle klima ısıtmaz sadece soğutma işine yarar,ev kliması gibi düşünmeyin,diğer düşünceniz araç için zararlıdır fazladan kurum biriktirme oluşur ve yakıt sarfiyatı aynı zamanda emisyon fazlalığı olur tek çareniz koltuk ısıtma olacaktır, öyle orjinal vs yapmayada gerek yok direk koltuk üstüne serilen hazır minderler var çakmaklıktan güç alıyor zaten bizim burada kış 2 ay sert geçiyor,öncesinde veya sonrasında pek istemez.
https://ty.gl/7rmav2tyjy
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2022, 11:01:32 »
12v ısıtıcılar var ama neredeyse etkisiz :) koltuk ısıtma bende de var ve güzel oluyor.

Eğer bulabilirseniz uzaktan çalıştırmalı alarm sistemlerinden taktırın. Çin sitesinde gördüm ama taktıramadım bende henüz.

Ben yola çıkmadan 10 dk önce arabayı çalıştırıyorum, klima kapalı konumda derece 21 e ayarlı ve iç sirkülasyon açık bırakıyorum. Bizim burada hırsızlık yok. arabanın kapısını genelde hiç kitlemiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2022, 12:03:29 »
Bilgiler verilmiş zaten.
İleri bir sistem için Webasto'nun sistemlerini araştırabilirsiniz. Daha pratik olarak araç çalıştırmalı alarm ama araç otomatik olursa ve eğimsiz yerde ise daha güvenli olur.
En ekonomiği kapalı garaj olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2022, 12:06:20 »
12v ısıtıcılar var ama neredeyse etkisiz :) koltuk ısıtma bende de var ve güzel oluyor,aracı yerinde rolantide uzun süre çalıştırmak zararlıdır motor yağında gördüğünüz siyahlıklar kurum parçacıkları o yüzden olabilir.

Eğer bulabilirseniz uzaktan çalıştırmalı alarm sistemlerinden taktırın. Çin sitesinde gördüm ama taktıramadım bende henüz.

Ben yola çıkmadan 10 dk önce arabayı çalıştırıyorum, klima kapalı konumda derece 21 e ayarlı ve iç sirkülasyon açık bırakıyorum. Bizim burada hırsızlık yok. arabanın kapısını genelde hiç kitlemiyorum..
Bizim burada ben pek ihtiyaç duymuyorum ama Ankara'daki bacanağımın aracı için aldık güzel iş görüyor,en azından soğuk hissiyatı kırıyor Hatay da daha iyi iş görecektir ama tabiki aracın içinin komple ısınması kadar etkili olması mümkün değildir,en garanti yöntem vebosta takmak anında sıcak hava vermeye başlıyor,yine Ankara'daki bacanağımın Doblo aracıma taktık mükemmel sonuç verdi çalıştığı zaman on numara oluyor isterseniz araç içinde yatın,takılan vebosta nın uzaktan çalıştırma imkanıda var evden çıkmadan 10 dk önce kumandaya basmanız yeterli araç fırın gibi oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2022, 12:46:38 »
Webastoya baktım biraz, bana uygun değil. Native bir çözüm arıyorum açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2022, 15:07:17 »
Yapacak bir şey var. Sürekli yokuş yukarı gaza basarak gitmek. O zaman çok hızlı ısınıyor. Ama sabit hızda veya yokuş aşağı ise bir de sıcak üflemeyi açarsanız motor ısınamadan tüm ısısını içeri vermeye çalışıyor hiç motor sıcaklığı artmıyor. Motor ısınasıya kadar sıcak havayı açmamak lazım.

Yapılabilecek bir şey  ise koltuk ısıtma minderi almak olabilir. Corollama bu yüzden koltuk ısıtma yapmıştım, çok faydasını gördüm. 50-60 tl idi en son minderler.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2022, 16:01:51 »
Şu an benzer vir şey yapıyorum zaten Mutlu Bey. Manuele alıp yüksek devir gitmeye çalışıyorum. Daha hızlısı var mı onu soruyorum