Gönderen Konu: 2018 Corolla boğaz kelebeği temizliği.  (Okunma sayısı 2152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
2018 Corolla boğaz kelebeği temizliği.
« : Şubat 03, 2022, 12:25:44 »
Selam arkadaşlar. 2018 manuel Corolla 1.6 aracıma boğaz kelebeği temizliği yapmayı ya da yaptırmayı düşünüyorum. Aracım 27 bin kilometrede. Son zamanlarda eski seriliği azaldı gibi. Aracımda BRC platinium kit var. Boğaz kelebeği temizliği syapilirken nelere dikkat edelim. Bu modellerde temizlik kaynaklı sorunlar olduğunu okudum. Tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2018 Corolla boğaz kelebeği temizliği.
« : Şubat 03, 2022, 12:25:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: 2018 Corolla boğaz kelebeği temizliği.
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2022, 12:36:11 »
Bence araban çok yeni başka birşey vardır ama genede Adana'da Ziya Toprak a uğra birde o baksın çözüm bulacaktır
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2022, 13:16:33 »
Selam arkadaşlar. 2018 manuel Corolla 1.6 aracıma boğaz kelebeği temizliği yapmayı ya da yaptırmayı düşünüyorum. Aracım 27 bin kilometrede. Son zamanlarda eski seriliği azaldı gibi. Aracımda BRC platinium kit var. Boğaz kelebeği temizliği syapilirken nelere dikkat edelim. Bu modellerde temizlik kaynaklı sorunlar olduğunu okudum. Tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Merhabalar,Mustafa Bey'in önerdiği usta işinin ehlidir yanına uğramanızı tavsiye ederim,27 binde boğaz kelebeğinden sorun olacağını zannetmiyorum ama bakımlarda kullanılan yağ filtre vs etki eder,LPG ayarı çok bozuksa yine performansı etkiler LPG için Afr ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim ama ziya usta sadece Lovato ve Atiker için Afr ayarı yapıyor BRC nin bayiliği yok onun için Volkan öztokmak bey'in Adana'ya gelmesini beklemeniz lazım Mart ayında geleceğini söylemişti ama numarasını bırakıyorum arayıp sorabilirsiniz,ayar konusunda işin profesörü dür.
Volkan öztokmak iletişim;
05342434468
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2022, 15:26:51 »
BRC mega otomotiv Adana distribütörunde birkaç ay önce afr ayarı yaptırdım. Son bakımda 0w 20 yağ ile diğer filtreler değişti. Ziyayi tanırım. Ama usta tercihim hasan tucelden yanadır. Yaklaşık 12 yıldır giderim. Piyasada ender bulunan dürüst ve işinin ehli ustalardandir. Asıl uzmanlık alanı vag grubu araçlar. Ama yeni araçların yeni arizacesitleri oluyor, bakımlarda küçük püf noktaları oluyor. Forumdan okuduğum kadarıyla biri akü eksi kutup başını söküp yapmayı önermiş. Buna benzer bilgileri arıyorum. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2022, 16:05:26 »
Akü yü söküp fren pedalına basılıp ecu resetlenir. Ama yeni arabalarda sorunlar çıkabilir. Bunlar kendiliğinden gidebildiği gibi, servis de sıfırlanması da gerekebilir.
Performans kaybı için eksozda bulunan oksiyen sensörlerini temizletin.
Maf map sensörleri varsa ( veya beraberse ) temizletin.
Boğaz kelebeği de bu sırada temizlenebilir.
Kesinlikle bujilere baktırın. Ateşleme kontrol edilmeli.
Hatta vakum kaçağına bakılmalı. Bir boru da gevşemiş olabilir.
Hava filtresini zaten değiştirmişsinizdir..
vvt valfi kontrol edilebilir. inanın nasıl yapıldığını bilmiyorum.
arıza kaydı varsa silinebilir.
Bir de gaz ayarında mutlaka vvt-i sistemi için bir ayar varmış. Candan mühendisliğin bahsettiği mesele.. o ayar önemli.
Kesinlikle benzin kesicisini kontrol ettirin.
Akü akım değerine baktırın ki akü sürekli şarj istemesin.
gaz pedalının altından paspası çekin.
arabadaki fazla ağarlıkları boşaltın, lastik basınçlarını kontrol edin.
rot ayarına baktırmanızı tavsiye ederim.
Her şey bittikten sonra devirli sürün, hız denemesi yapın.

Benden bukadar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2022, 19:12:18 »
BRC mega otomotiv Adana distribütörunde birkaç ay önce afr ayarı yaptırdım. Son bakımda 0w 20 yağ ile diğer filtreler değişti. Ziyayi tanırım. Ama usta tercihim hasan tucelden yanadır. Yaklaşık 12 yıldır giderim. Piyasada ender bulunan dürüst ve işinin ehli ustalardandir. Asıl uzmanlık alanı vag grubu araçlar. Ama yeni araçların yeni arizacesitleri oluyor, bakımlarda küçük püf noktaları oluyor. Forumdan okuduğum kadarıyla biri akü eksi kutup başını söküp yapmayı önermiş. Buna benzer bilgileri arıyorum. Teşekkürler
Afr ayarı nasıl yapıldı?
Akü eksi kutup başı sökülmesi sadece anlık yakıt haritasını sıfırlar ama LPG ayarı çok bozuksa tekrardan aynı harita kayıt edilir,
Afr ayarı öncesi LPG depodan kapatılmalı araç çalışır vaziyette borulardaki LPG bitip benzine geçmeli tekrar Lpg'ye alınıp benzine geçmesi beklenmeli ve sonrasında araç stop edilip akü eksi kutup başı sökülü vaziyette 20 dk kadar beklenmeli ve akünün yanındaki LPG sigortası çıkartılmalı akabinde akü kutup başı takılarak 100 km kadar benzinde şehir içi ve dışı karma sürüş yapılmalı her devir gösterilmeli araca,sonrasında Afr ayarı için gidilmeli ve LPG sigortası orada takılmalı,Afr ayarı yolda her devir test edilerek yapılmalı,yoksa yapılan işlem bir işe yaramaz,bence numarasını paylaştığım volkan beyle görüşün geleceği zamanı bildrir ve sizi WhatsApp grubuna ekler bilgilendirme yapar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2022, 20:18:39 »
Afr ayari sizin anlattiklariniz gibi yapılmadı.lpg bakımı sonrasında  İlk ayarı araç yerinde iken yaptilar. Araç kötü çekmeye ve fazla yakmaya başladı  . Sonra BRC merkezle gorustum. Tekrar ayar için randevu aldim. Yol ayarı yaptilar. Ama sizin anlattığımız gibi olmadi. Hatta afr ile ilgili olarak bunları ilk defa okudum. Afr ayarı araç 30 km benzinde ve farklı devirlerde kullanılarak yapıldı. Adana'da afr ayarını bu saydığınız şekilde yapanı da yaptirani da duymadım ve görmedim. Volkan beyi arayım. Goruseyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2022, 21:46:32 »
Afr ayari sizin anlattiklariniz gibi yapılmadı.lpg bakımı sonrasında  İlk ayarı araç yerinde iken yaptilar. Araç kötü çekmeye ve fazla yakmaya başladı  . Sonra BRC merkezle gorustum. Tekrar ayar için randevu aldim. Yol ayarı yaptilar. Ama sizin anlattığımız gibi olmadi. Hatta afr ile ilgili olarak bunları ilk defa okudum. Afr ayarı araç 30 km benzinde ve farklı devirlerde kullanılarak yapıldı. Adana'da afr ayarını bu saydığınız şekilde yapanı da yaptirani da duymadım ve görmedim. Volkan beyi arayım. Goruseyim.
Afr ayarı için anlattıklarımı ayara gitmeden önce siz kendiniz uygulamanız lazım,ayarı yapan kişinin de işinde ehil olması ayara çıkmadan önce tüm haritayı incelemesi ve ona göre müdahale edilecek yerlere dokunması (açma veya kısma)gerekiyor,anlattıklarınıza göre sizin aracın ayarları çok bozuktur regülatör basıncı bile düşük olabilir,enjektör çapları doğrumu kontrol edilmeli yerinde müdahale edilmeli volkan beyde hepsi mevcut arızalı bişey varsa yerinde değişimde yapıyor,ayar konusunda çok tecrübeli.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2022, 15:32:38 »
yaz tatilinde yaklaşık 3000 km yol yaptım. hiç bir sorun yoktu. çekişte, tüketim de iyiydi. ekim ayında plg filtresi değişimi için yetkili brc servisine gittim. bilgisayara bağladılar, regülatör basıncı yüksek deyip alyan anahtarla regülatörde ayarını değiştirdiler. yazılım atıp filtreyi değiştirip işi bitirdiler. aracı aldım, yola çıktım, daha ilk metrelerde araçta çekiş düşüklüğü, titreme, stop etme oldu. hemen geri döndüm. tekrar ayar yazılım atıldı yine olmadı. resetleyeceğiz dediler. eskisi gibi yine olmadı.  istanbul brc merkezle görüşüp mühendislerinin eşliğinde ayarları kontrol ettiler. sonra yukarıda bahsettiğim yolda yazılım kontrolü ile işlem yapıldı ama eskisi gibi ne çekişi düzeldi ne de yakıtta bir değişim olmadı. bu gittiğim yer adana brc distrübitörü. regülatör basıncı ile kısma işlemi yapıldıktan sonra hiç dokunulmadı. belki de dediğiniz gibi basınç düşüktür. bilemiyorum. volkan beyle görüştüm. adanaya mart ayında gelecekmiş. umarım sorunumu halleder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2022, 11:06:51 »
yaz tatilinde yaklaşık 3000 km yol yaptım. hiç bir sorun yoktu. çekişte, tüketim de iyiydi. ekim ayında plg filtresi değişimi için yetkili brc servisine gittim. bilgisayara bağladılar, regülatör basıncı yüksek deyip alyan anahtarla regülatörde ayarını değiştirdiler. yazılım atıp filtreyi değiştirip işi bitirdiler. aracı aldım, yola çıktım, daha ilk metrelerde araçta çekiş düşüklüğü, titreme, stop etme oldu. hemen geri döndüm. tekrar ayar yazılım atıldı yine olmadı. resetleyeceğiz dediler. eskisi gibi yine olmadı.  istanbul brc merkezle görüşüp mühendislerinin eşliğinde ayarları kontrol ettiler. sonra yukarıda bahsettiğim yolda yazılım kontrolü ile işlem yapıldı ama eskisi gibi ne çekişi düzeldi ne de yakıtta bir değişim olmadı. bu gittiğim yer adana brc distrübitörü. regülatör basıncı ile kısma işlemi yapıldıktan sonra hiç dokunulmadı. belki de dediğiniz gibi basınç düşüktür. bilemiyorum. volkan beyle görüştüm. adanaya mart ayında gelecekmiş. umarım sorunumu halleder.

Yapilan islem sonrasi sorun ciktiysa eski ayarlari geri yukletin..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2022, 15:41:13 »
Onu da söyledim servise. Eski ayarları olmadığını, geri yüklemeyecegini söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2022, 00:28:54 »
Onu da söyledim servise. Eski ayarları olmadığını, geri yüklemeyecegini söylediler.
İş bilmez insanlar yüzünden araç sahipleri mağdur oluyor,nasıl eski ayarlar yokmuş madem araca yeni ayar yapacak işlemi yapmadan önce eski ayarları kaydedmesi çokmu zormuş,
Volkan ayara çıkmadan önce aracınızdaki bütün ayarları bilgisayarına kayıt eder ayar sonunda yapılan işlemi beğenmezseniz eski ayarlarınızı yükler ve parada almaz.
TOYOTA CORONA 3S FE